Lusta lett a férjem, mit csináljak vele?
Amikor megismerkedtünk, sokkal aktívabb volt, volt amikor rendet rakott (nem takarításra gondolok). Megcsinált ezt-azt a ház körül.
Most semmi. Tegnap még a kukát se tette ki a ház elé, pedig én előrehoztam, neki csak 10 lképésnyire kellett volna kivinnie.
Annyi hogy eljátszik a gyerekekkel és sokat foglalkozik velük. De minden más meló rám hárul, és ez engem nagyon feldühít.
Te mit tanácsolsz?
neked az az aktív h néha rendet rak?? basszus régen is lusta volt,csak most még lustább. keményen állj a sarkadra,és mond meg neki,h nem vagy házirobot,ő is meg tud mindent csinálni,az csinálja a dolgokat aki éppen ráér. ha ő akkor ő.
a férjem csak a főzést nem tudja megcsinálni
Azért nem raktam ki a kukát, hogy vegye észre magát, és kíváncsi voltam, hogy kiteszi-e. Én közben elmentem oviba a gyerekért.
Amúgy itthon vagyok a gyerekekkel.
Ő most nem dolgozik éppen, de hamarosan megy.
Mennyit dolgozik a férjed és mit? Valószínű, hogy mindig kicsit lustácska volt. Most jobban feltűnik neked, hogy a két gyerek mellett még egyéb munkákat is te végzel. Hát, bőszítő lehet a hozzáállása. Lehet, hogy nem főznék neki párszor vacsorát, arra hivatkozván, hogy bizonyos férfimunkák elvették az erőmet. Viszont ha erőn felül teljesít a munkahelyén, nem sokat kívánnék tőle. Vannak eleve restebb emberek, nem tehetnek róla, hogy ilyenek, látod, ő is szereti a srácokat, és foglalkozik is velük.
Egyébként meg kéne beszélni és pontról pontra beosztani a munkákat. És ahhoz mindenki tartsa magát, ha lehet!
Ha "kíváncsi vagy", azzal magadat szivatod meg.
Most szagolhatod a kukát a következő szemétszállításig. :)
A pasi nem gondolatolvasó, még akkor sem, ha nagyon szeretnénk, hogy az legyen.
Kulcsmondatok:
- Kérlek, ne felejtsd el kitenni a kukát a ház elé. (Ha mégis elfelejti, akkor este: nem vitték el a szemetet, ez itt már nem fér bele a kukába. Találnál rá valalmi megoldást, kérlek?)
- Légy szíves porszívózz ki, amíg elmosogatok/tanulok a gyerekkel/megfürdetem a gyereket stb.
- Szükségem van a segítségedre, megtennéd, hogy...
Az én hátamon fát lehetne hasogatni, annyit bírok. Én egész nap teszek-veszek.
Igazából most állunk külföldre költözés, új munkahely elött.
Képzeld, volt olyan eset, hogy reggel elmentem egy ismerősöméknek segíteni apartmant takarítani, este értem haza, otthon szanaszét minden, a mosogatóban plafonig érő edényhalom...szóval folytathattam amit egész nap csináltam. Akkor már sírtam is:( Persze ő nem értette, mi a baj, és még ő volt felháborodva:((((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!