Ha a legidősebb gyerek tölti be a családfő szerepét, nektek mi a véleményetek?
Figyelt kérdés
Van egy régebbi haverom, és most egy újabb is, akiknél dettó ugyanez a szitu kis dolgokban eltérően ugyan, de ugyanez. A régebbi haverom is eléggé szegényes családban nőtt fel, emeletes, szocpolos házban laktak, ami háromnegyedig volt kéesz, a sok gyerek miatt sosem volt pénzük befejezni. Ő a második a hat tesó közül. Tényleg egyik napról a másikra éltek mindig is, és ugye a kissebbeket kellett nézni minidg hogy nekik legyen, a haver meg kuncserált mindenkitől mindent. Sőt még a diákhitelét is felvette és egy az egybe odaadta nekik. Sőt már felnőtt fejjel is, de haza is ad pedig otthol sem lakik. A mostani haver meg három öccsével és anyukájával él, ő dolgozik meg az anyukájuk, de ahogy mondja minden elmegy ami bejön neki rezsire meg albira. Magyarán arra akarok rávilágítani, hogy saját magukra meg nincs mit félretenni, mert ugye a szívük meg nagy és nem engedné a lelkiismeretük, hogy az öccseik, hugaik nélkülözzenek, de így szerintem az ő életük sem lesz biztos alapon sosem. Kérdésem az: Mért válalják el a gyereket azok a szülők akik tudják, hogy nem tudják egyedül felnevelni vagy nem úgy állnak, én nagyon rossz dolognak tartom, hogy az idősebb gyerekre támaszkodnak, mikor a szülő dolga a saját gyerekét ellátni. Remélem értitek, ez engem már régen is bosszantott, de főleg most hogy megint látom ezt, nagyon nem helyénvalónak érzem én ezeket a helyzeteket. Vélemények? esetleg hasonló történetek? KÖSZI2011. márc. 5. 08:37
41/42 anonim válasza:
A lenézést nem én emeltem ki, én csak reagáltam.
hatgyerekes anya
42/42 A kérdező kommentje:
Mégegyszer: Isten áldja meg a sokgyerekes szülőket, de amikor egy idő után elvan várva, vagy legalábbis nem jelzi a nagy felé, hogy "tudom ez nem a te dolgod lenne" szavakkal azt igenis elítélem. És a saját családját mikor kezdheti megfele tervezni? De nem? szóval tudom miről beszélek, tisztelet a kivételnek.
2011. márc. 7. 17:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!