Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Ha a legidősebb gyerek tölti...

Ha a legidősebb gyerek tölti be a családfő szerepét, nektek mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Van egy régebbi haverom, és most egy újabb is, akiknél dettó ugyanez a szitu kis dolgokban eltérően ugyan, de ugyanez. A régebbi haverom is eléggé szegényes családban nőtt fel, emeletes, szocpolos házban laktak, ami háromnegyedig volt kéesz, a sok gyerek miatt sosem volt pénzük befejezni. Ő a második a hat tesó közül. Tényleg egyik napról a másikra éltek mindig is, és ugye a kissebbeket kellett nézni minidg hogy nekik legyen, a haver meg kuncserált mindenkitől mindent. Sőt még a diákhitelét is felvette és egy az egybe odaadta nekik. Sőt már felnőtt fejjel is, de haza is ad pedig otthol sem lakik. A mostani haver meg három öccsével és anyukájával él, ő dolgozik meg az anyukájuk, de ahogy mondja minden elmegy ami bejön neki rezsire meg albira. Magyarán arra akarok rávilágítani, hogy saját magukra meg nincs mit félretenni, mert ugye a szívük meg nagy és nem engedné a lelkiismeretük, hogy az öccseik, hugaik nélkülözzenek, de így szerintem az ő életük sem lesz biztos alapon sosem. Kérdésem az: Mért válalják el a gyereket azok a szülők akik tudják, hogy nem tudják egyedül felnevelni vagy nem úgy állnak, én nagyon rossz dolognak tartom, hogy az idősebb gyerekre támaszkodnak, mikor a szülő dolga a saját gyerekét ellátni. Remélem értitek, ez engem már régen is bosszantott, de főleg most hogy megint látom ezt, nagyon nem helyénvalónak érzem én ezeket a helyzeteket. Vélemények? esetleg hasonló történetek? KÖSZI
2011. márc. 5. 08:37
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem nincs annál jobb módja annak hogy megköszönd a szüleidnek hogy felneveltek annál hogy később mindig számíthatnak rád.

Akikről írsz egyébként fiúk vagy lányok?.

Mert én azt vettem észre, egyenlőség ide vagy oda ilyet általában fiuk szoktak csinálni, amiről te írsz.

2011. márc. 5. 10:31
 22/42 anonim ***** válasza:
Ne mondjuk már,hogy normális, ha egy 20-30 éves férfi eltartja az anyukáját, a 4-5 testvérét, a saját életéről lemondva mondjuk 20 éven keresztül és 40-50 évesen jut el oda, hogy akkor saját életet kezdjen!
2011. márc. 5. 10:43
 23/42 anonim ***** válasza:
100%

Vannak olyan családok, akik az"egy mindenkiért, mindenki egyért" működnek. Összetartás, szeretet, tisztelet dolgozik köztük. Ma a nagyfiú segít a kicsiket felnevelni, mert így tartja természetesnek.Később a mai kicsik segítik a házát építeni, mert náluk ez a természetes.

Szívesebben vagyok egy ilyen családnak esetleg szűkölködő tagja, mint egy másiknak, ahol nem így működnek a dolgok, és bőség van mindenből.

A te dolgod nem meg -és elítélni, hanem eldönteni, hogy adsz-e kölcsönt, vagy nem.

2011. márc. 5. 11:04
 24/42 anonim ***** válasza:
100%

Akik piszkálják és gúnyolják a szegényebb, soktestvéres gyerekeket, azok az úgynevezett "elit", esetleg gazdag családok erre nevelt gyerekei.Gyűlölködő, lelkiszegény szülők szeretettelen, értéknek csak a pénzt tekintő nevelés

"eredményei".

2011. márc. 5. 11:12
 25/42 anonim ***** válasza:
Csak sajnos ez a fajta összetartozás, amiről te beszélsz nagyon kevés helyen működik. Főleg, hogyha belegondolunk, hogy nem biztos, hogy lesz pénz házépítésre később, hiszen félretenni nem igazán tud az ember, hacsak nem keres nagyon jól!
2011. márc. 5. 11:20
 26/42 anonim ***** válasza:
100%

Most már ott tartunk hogy az a szégyen ha összetart a család és gyerekek nem hagyják cserben a szüleiket.

Szép, mondhatom.

2011. márc. 5. 12:01
 27/42 anonim ***** válasza:
Tapasztalataim szerint nők szoktak inkább ilyet csinálni, több nehéz sorsban lévő embert ismerek. Csak tőlük természetesebbnek veszik, hogy feláldozzák magukat valakiért, így észre sem veszik, vagyis nem tudatosul az emberekben, ha ilyen helyzet áll fenn.
2011. márc. 5. 12:01
 28/42 anonim ***** válasza:

"Tapasztalataim szerint nők szoktak inkább ilyet csinálni, több nehéz sorsban lévő embert ismerek. Csak tőlük természetesebbnek veszik, hogy feláldozzák magukat valakiért, így észre sem veszik, vagyis nem tudatosul az emberekben, ha ilyen helyzet áll fen"

Az szép ha te így látod.

Én viszont ismerek vagy 5 ilyen pasit, de nőt egyet sem.

Ellenben sok olyat aki "nem hagyja hogy rabszolágának nézzék", ezért inkább éli az életét amíg a fiútestvér megszakad hogy segítsen

2011. márc. 5. 12:04
 29/42 anonim ***** válasza:
A helyében én a sarkamra állnék, elköltöznék valahogy, ha diákhiteles akkor diák, akkor meg kaphat kollégiumot, ennek így nem lesz jövője. Nem szabad megfeletkeznie a testvéreiről, de a saját élete is fontos, már csak azért is, hogy hosszútávon tudjon segíteni nekik.
2011. márc. 5. 12:05
 30/42 anonim ***** válasza:

"ha diákhiteles akkor diák, akkor meg kaphat kollégiumot"

A kollégiumi helyek 80%-a pofára megy, meg vállalkozó apukák gyerekeinek akik többet költenek benzinre mint egykét diákhiteles egész hónapban.

A legtöbb szociálisan rászorul nem kap kolit, ha nincs jóban a hökösökkel

2011. márc. 5. 12:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!