Ha a legidősebb gyerek tölti be a családfő szerepét,
nektek mi a véleményetek?
Figyelt kérdés
Van egy régebbi haverom, és most egy újabb is, akiknél dettó ugyanez a szitu kis dolgokban eltérően ugyan, de ugyanez. A régebbi haverom is eléggé szegényes családban nőtt fel, emeletes, szocpolos házban laktak, ami háromnegyedig volt kéesz, a sok gyerek miatt sosem volt pénzük befejezni. Ő a második a hat tesó közül. Tényleg egyik napról a másikra éltek mindig is, és ugye a kissebbeket kellett nézni minidg hogy nekik legyen, a haver meg kuncserált mindenkitől mindent. Sőt még a diákhitelét is felvette és egy az egybe odaadta nekik. Sőt már felnőtt fejjel is, de haza is ad pedig otthol sem lakik. A mostani haver meg három öccsével és anyukájával él, ő dolgozik meg az anyukájuk, de ahogy mondja minden elmegy ami bejön neki rezsire meg albira. Magyarán arra akarok rávilágítani, hogy saját magukra meg nincs mit félretenni, mert ugye a szívük meg nagy és nem engedné a lelkiismeretük, hogy az öccseik, hugaik nélkülözzenek, de így szerintem az ő életük sem lesz biztos alapon sosem. Kérdésem az: Mért válalják el a gyereket azok a szülők akik tudják, hogy nem tudják egyedül felnevelni vagy nem úgy állnak, én nagyon rossz dolognak tartom, hogy az idősebb gyerekre támaszkodnak, mikor a szülő dolga a saját gyerekét ellátni. Remélem értitek, ez engem már régen is bosszantott, de főleg most hogy megint látom ezt, nagyon nem helyénvalónak érzem én ezeket a helyzeteket. Vélemények? esetleg hasonló történetek? KÖSZI
A diákhiteles volt haverom már rég melózik, és nem abba a szakmába ahol amiatt azt felvette anno, szóval felesleges teher rajta van. Az, hogy később a kistestvérek segítik a nagyot????? És akkor meg a kis nagy tesóknak az életével mi lesz? Majd ilyen generáció, se te se én nem tudjuk saját magunkat rendberakni mert állandóan a családtagokat kell segíteni típusu emberek lesznek? Figyeljetek ez nem rossz dolog, de ahogy más is írta, nem természetes, hogy kitolódik egy embernek az a szakasza, amikor már tényleg saját életének építésére kellene elkezdenie koncentrálni, nem pedig az édesanyja kései szülése miatt, és hogy lelépett az apjuk még ő szánjon rá tízen egynéhány évet, mert ő jó testvér. Persze megteszi az ember, ki az aki nem? De van egy ilyen oldala is amit én fejtegetek. És nem gondtalan, gazdag gyerek vagyok én sem amúgy, csak még annyi mellé, hogy én meg szégyenlem, szégyeltem kérni saját pénzemet, mert tudom hogyan élnek. Ebből azért még egy tanulság: Barátnak pénzt kölcsön soha. (mert még te érzed magad szemétnek ha kéred)
2011. márc. 5. 15:28
32/42 anonim válasza:
Nem a nemektől függ, ki mennyire segítőkész.
2011. márc. 5. 15:44
33/42 anonim válasza:
Valami nem egészen tiszta nekem. Mostani haverod miért nem csak annyi pénzt ad haza, ami neki nem megterhelő?
Anyukája kap gyerektartást, családi pótlékot, dolgozik és keresete is van...
Itt más is lehetséges, pazarlás vagy gazdálkodni nem tud anyuka.
Haverod, ha nem adja meg a pénzedet, akkor figyelmeztesd, és mondd meg, hogy ezután nem kap, úgy gazdálkodjon.
2011. márc. 5. 15:49
34/42 anonim válasza:
De most mi a bajod? Egy anyuka aki elfogad anyagi segítséget a gyerekétől, vagy nem értem.
2011. márc. 5. 15:53
35/42 anonim válasza:
Kedves 9:46-os!
Elég sok jól működő nagycsaládot ismerek. Volt gumira pénzünk, nem azért van 6 gyerek, mert nem védekeztünk.:)Szeretem a gyerekeimet, szeretem a gyerekeket. Attól, hogy nem sabloncsalád vagyunk (milyen is a sabloncsalád, 1-2 gyerek az élettársi, ritkábban házastársi viszonyban élő párnak, ahonnan a férfi tag kikacsintgat?)csinálhatjuk jól a dolgunkat.
Arra meg, hogy lenézik a soktestvérű gyerekeket, azt mondom, ez a "lenézők" hibája. Azok a gyerekek valószínűleg lenézik a szegényt, a beteget, a "mást" is...
2011. márc. 5. 16:01
36/42 A kérdező kommentje:
Jaj ugyan már. senki nem nézi le a többgyerekes családokat. Most ne fordítsuk már ki erre, mikor nem is ez a lényege a dolognak. Amúgy meg persze, cigiznek is meg azért bulizik is a srác néha. de azért csak az ő pénze, de azért csak nem mondaná hogy mennyiket ott hagy a postán ha nem bántaná, és egyszer mondta, hogy mikor a többiek mondják, hogy menyit raknak le a havijukból, legszívesebben beleverne mindbe, mert ő meg hazaadja az egészet így vagy úgy. szóval? valahol csak kénytelen is nem?
2011. márc. 5. 16:12
37/42 anonim válasza:
Ez várható volt,hogy ez lesz! A sok gyerekes családok elkezdik azokat szapulni, akik esetleg nem tartják teljesen normálisnak, hogy a 26 éves fiú saját életét évtizedekig félretéve nevelje, tartsa el a testvéreit, édesanyját! Kisarkítják, holott senki nem mondta,hogy az összetartás nem jó, pusztán azt,hogy van egy egészséges határ.
Nem tudom de szégyelleném, ha engem és a gyerekeimet hosszú évekig a legidősebbnek kellene eltartani.
2011. márc. 5. 16:44
38/42 anonim válasza:
Ez az idősebb testvér dolga, ha akarja, csinálja ha nem nem. Felnőtt, el tudja dönteni akarja-e.
Ha normális a lelki zsarolásoknak se hajlik, és a testvéreiért is hoz ésszerű áldozatokat.
2011. márc. 6. 12:47
39/42 A kérdező kommentje:
Hát jólvan legyen dolga, de utána ne kérjen a barátoktól, haveroktól, munkatársaktól állandóan pénzt fele kölcsön, mikor mindenki tudja miért nincs pénze. Tehát itt a probléma, nem pedig az amúgy becsülendő testvéri szeretetéről. Hanem anyuci vagy apuci belegondol, hogy ha levan zsebelve teljesen a fiu akkor mondjuk cigit meg ilyesmiket miből vesz?
2011. márc. 6. 17:27
40/42 anonim válasza:
Ha felnőtt, álljon a sarkára, az ő felelőssége felnőttként, hogy mit dönt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!