Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Ha a legidősebb gyerek tölti...

Ha a legidősebb gyerek tölti be a családfő szerepét, nektek mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Van egy régebbi haverom, és most egy újabb is, akiknél dettó ugyanez a szitu kis dolgokban eltérően ugyan, de ugyanez. A régebbi haverom is eléggé szegényes családban nőtt fel, emeletes, szocpolos házban laktak, ami háromnegyedig volt kéesz, a sok gyerek miatt sosem volt pénzük befejezni. Ő a második a hat tesó közül. Tényleg egyik napról a másikra éltek mindig is, és ugye a kissebbeket kellett nézni minidg hogy nekik legyen, a haver meg kuncserált mindenkitől mindent. Sőt még a diákhitelét is felvette és egy az egybe odaadta nekik. Sőt már felnőtt fejjel is, de haza is ad pedig otthol sem lakik. A mostani haver meg három öccsével és anyukájával él, ő dolgozik meg az anyukájuk, de ahogy mondja minden elmegy ami bejön neki rezsire meg albira. Magyarán arra akarok rávilágítani, hogy saját magukra meg nincs mit félretenni, mert ugye a szívük meg nagy és nem engedné a lelkiismeretük, hogy az öccseik, hugaik nélkülözzenek, de így szerintem az ő életük sem lesz biztos alapon sosem. Kérdésem az: Mért válalják el a gyereket azok a szülők akik tudják, hogy nem tudják egyedül felnevelni vagy nem úgy állnak, én nagyon rossz dolognak tartom, hogy az idősebb gyerekre támaszkodnak, mikor a szülő dolga a saját gyerekét ellátni. Remélem értitek, ez engem már régen is bosszantott, de főleg most hogy megint látom ezt, nagyon nem helyénvalónak érzem én ezeket a helyzeteket. Vélemények? esetleg hasonló történetek? KÖSZI
2011. márc. 5. 08:37
1 2 3 4 5
 11/42 A kérdező kommentje:
ott a pont. Én is erről beszélek, meg nehogy már saját fizu mellett még ő kérjen kölcsönt mástól. Egyszerűen megáll az eszem. Okés, talán a felelősségtudat nagyobb lesz, de baxhatod ha saját gyerek csinálására, nem lesz lóvéd, vagy egyáltalán el is megy a kedved.
2011. márc. 5. 09:03
 12/42 A kérdező kommentje:
Én egy szóval nem mondtam, hogy a pénz, a gazdagság a legfontosabb. Szóval nem is erről beszélek. oké, szép dolog segíteni. De kedves szülő tessék elhinni, hogy nekem kívülállóként elég szembetűnő, hogy minden hónapban ugyanakkor megkapja a fizut, ugyanúgy, és másnap jön kölcsön kérni tőlem. És nem az, mert adok, de akkor mi? MI? mi? Mi? milyen élet ez?????????? Ne legyen ez már olyan természetes. Okés támaszkodhassanak a nagyobbik tesóra, de ne állandóan.
2011. márc. 5. 09:06
 13/42 anonim ***** válasza:

Kedves mások baján bosszankodó!

Hadd legyen ez az ő problémája! A tiéd pedig legyen az, hogy adsz neki kölcsön, vagy nem.

2011. márc. 5. 09:14
 14/42 anonim ***** válasza:

Kedves kerdezo!

En ugy erzem, hogy ez az oszinte szeretet, ami meg mukodik sok csaladon belul, es erdekes modon, mindig a tobb csaladosok koreben volt ez jellemzo.

Szerintem ez egy termesztes es normalis viselkedes, hiszen miert ne segithetne a gyermek a szuleit, s mivel lenne az jobb, ha gyujtogetne,

aztan erzelmileg elfordulna a sajat szuleitol, vagy csaladi otthonatol,

s nem beszelve arrol, hogy a Szulei eppen anyagi gondokkal kuszkodnek,

O pedig a sajat keresetet alkoholra kolti, vagy netan megepiti a sajat kis "luxusat" es elfordul a csaladjatol vagy lenezi Oket, illetve megtagadja azokat, mivel szegyelli a szarmazasat!

Van ilyen is, olyan is!

2011. márc. 5. 09:17
 15/42 A kérdező kommentje:
Akkor ennyi erővel mindenki más baján bosszankodik aki ide beír. :P
2011. márc. 5. 09:18
 16/42 A kérdező kommentje:
Rövidre zárom a témát inkább: Akiket én láttam, tapasztaltam, azok nem átmeneti ideig segítik ki a szüleiket, hanem egészen sőt bőven azután is, hogy elkezdenek keresni. Nemértitek, hogy ez hosszú távon negatív is lehet? Ne legyünk már ilyen szűklátókörük kérlek benneteket. Szép dolog, senki nem tagadja, de mi lesz a saját életével?????
2011. márc. 5. 09:20
 17/42 anonim ***** válasza:

Gondolom a bosszankodó nekem szól!:)

Azért különbséget kell tenni a "segít a szülein" és az egész hátralevő életében (feladva a sajátját) értük dolgozik között! Nem értek azzal egyet, hogy ha én neveltem 20 évig, akkor utána ő is 20 évig tartson el engem! Mondom, nem a segítséggel van gond, az természetes, hogy megtesz mindent a szüleiért, amit tud, de nem mindegy,hogy meddig. Ha már a saját élete rovására megy, akkor az szerintem nem normális! Ha azért nem tud 30 évesen kapcsolatot kialakítani, mert ő már családfenntartó, az nem oké!

2011. márc. 5. 09:25
 18/42 A kérdező kommentje:
ugyanerről beszélek. :)
2011. márc. 5. 09:29
 19/42 anonim ***** válasza:
Én azt nem értem, hogy így minek vállalnak hat gyereket, ha mondtad, hogy mindig is ilyen körülmények között éltek. HAT GYEREKET még azok a családok sem vállalnak akik megtehetnék... Nem értem komolyan, miért nem lehet védekezni.. Nekem senki ne mondja hogy drága, mert nem hiszem el hogy egy csomag gumi drágább mint hat gyerekkel szenvedni egy életen keresztül.. És nem csak a saját életüket teszik tönkre ezek az emberek hanem a gyerekeikét is, hiába szeretik, ha a gyereket piszkálják, kiközösítik, gyakran fiatalabb korban, akkor ez kihatással lesz az egész életére.
2011. márc. 5. 09:46
 20/42 anonim ***** válasza:
64%

A pénzről annyit, hogy ha szerinted problémás a dolog, akkor ne adj neki kölcsön. Majd kér mástól, ha muszáj.

Ha ő fontosnak tartja a családját, az az ő dolga. Igen, ma minden arról szól, hogy legyél önző, és csak magaddal törődj. De a jelek szerint ő nem így gondolja (megjegyzem én sem).

Ez a gondolat, hogy majd negyvenöt évesen is albérletben fog lakni, elég vicces. Egyrészt mi van akkor, ha albérletben lakik? Attól senki nem lesz rosszabb. Én például nem is akarok lakást venni, mert túl drága. Egy saját lakás kb. 60 év után térül meg.

Másrészt ha náluk ilyen összetartó a család, akkor nyugi, segíteni fognak neki a testvérei, ha felnőnek. És nem egyedül kell mindent megteremtenie.

2011. márc. 5. 09:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!