Ha a legidősebb gyerek tölti be a családfő szerepét, nektek mi a véleményetek?
Sokszor nem tudják előre, hogy mennyire rosszra fog fordulni a helyzet, legalábbis nálunk ez volt, anyu tehetséges, színvonalas diplomája van (nem a mai tucat képzéses gagyi szakok egyike), de rokkantnyugdíjas lett, apám meg nem normális (azt nem értem vele miért vállalt gyereket, állítólag utólag bolondult meg, amit kétlek)
Nagyobbik tesóim közül csak a lány adott egy ideig haza, meg ő vett meg egy csomó dolgot ami kell, de mostanában a bátyám is ad pénzt is meg ilyesmi, de nem a saját rovására, mivel okos és most olyan helyen van, hogy 300ezer körül keres pedig még csak tanuló (phd-s)
Nyilván senki nem úgy áll neki gyereket tervezni,hogy előre látja, egyedül fog velük maradni. De igazad van, erre gondolni kellene, mert ez benne lehet a pakliban.
Nekem is van egy ilyen ismerősöm, csak ott még pluszban anyuka nem dolgozik, pedig 50 évesen elég jó egészségnek örvend, tehát simán tudna. Az ismerős dolgozik, haza adja a pénzt (inkább ő tartja el a családot), viszi a kicsiket suliba stb. Csak sajnos ő is ott van 26 éves, komoly kapcsolata van, de a barátnőjére ill. közös dolgokra nem marad pénze. Nagyon rossz lehet így. Bár ő is hibás, mert ő sem akarja ,hogy elmenjen az anyja dolgozni,mert ő anno amíg élt az apja azt látta,hogy anyuka mos, főz, takarít, apa meg eltartja a családot. Igen ám, de nem 80 ezerből!
Na mi pont azért tervezünk csak két gyereket, mert gondolunk a váratlan eseményekre. Bármikor bekövetkezhet a baj. Szerintem több embernek kellene felelősségteljesebben gondolkodni!
A két beírónak részben persze igaza van, de vannak sokan akiknek kellő értelmük, belátásuk sincs- lehetne pl. mindenféle sexuális védekezést stb.-- de ki kell mondani, nincs elég eszük és állami gondozásba, intézetekbe szülik a gyerekeket.
Másik fejtegetésed családfő szerepe: a szükség ezt hozta, remélhetőleg nem az egész életét áldozza erre- és a többiek felnőnek, akár még 30 évesen is kezdhet új életet, amikor magáért is tehet- sanyarú sors, de emberileg legszebb önfeladás átmenetileg. Nem sok ennél értékesebbet tehetne, ha belegondolsz...remélhetőleg a sorsa visszafizeti neki, ezt kívánom.
A diákhitelt meg rohadtul meg fogja szidni, az nem arra van, hogy hazaadják.
Én 1,2 milliót vettem fel, 500ezret kb visszafizettem már és most van 3,5 millió körül a tartozásom.
Persze, szép dolog az önfeláldozás, egy bizonyos mértékig. De amennyire meg tud "dicsőülni" az ember ilyen helyzetben, annyira el is tudja rontani az életét.
Én írtam, hogy a srác 26 éves és komoly kapcsolata van. Azért gondolhatjátok, hogy a lánynak milyen nehéz. Ő fizet mindent, mert a pasija pénze elmegy a családra. Összeköltöznének, de egy fizuból elég nehézkes. Közös program szinte semmi (otthon tv bámulás), ha van a lány fizeti! Szóval nő legyen a talpán, aki ezt hosszabb ideig elviseli!
Kedves bosszankodó!
6 gyermekem van. Nem támaszkodom a felnőtt fiamra, hanem segítek neki, pedig nem vet fel a pénz...
Viszont azt gondolom, nincs abban semmi rossz, ha a gyerek segíti a szülőt/testvérét anyagilag.
A gyerekről gondoskodik a szülő, ez evidens, elfogadjuk az életet, a szeretetüket, a gondoskodásukat, az erőfeszítéseket, miért baj, ha hálából, szeretetből vissza is adunk?
A haver meg felnőtt ember, el tudja dönteni szerintem, hogy mire szeretné költeni a pénzét.
És még egy dolog, amiben valószínűleg nem fogunk egyetérteni: nem a pénz, a gazdagság a legfontosabb dolog az életben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!