Hogy tetszik az Irma név?
Az Irma az Irm- kezdetű germán női nevek rövidülése.
Gyakorisága:
Az 1990-es években igen ritka név, a 2000-es években nem szerepel a 100 leggyakoribb női név között.
Névnap:
* május 3.
Híres, egyéb Irmák:
* Sztáray Irma grófnő (1863-1941), Erzsébet királyné udvarhölgye, aki 1898. szeptember 10-én, meggyilkolásának napján is kísérője volt [link]
* Patkós Irma magyar színésznő (1900-1996) [link]
* Némethy Irma színésznő (1840-1876) [link]
* Pálffy Irma grófnő, Pálffy Móric altábornagy, Magyarország helytartójának lánya (1852-?)
* Irma Cvikker, a Harry Potter regényekben szereplő roxforti könyvtáros
A válasz írója 74%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnapelőtt 20:15!
durva hogy felvállalod amiket leírtál de tetszik. az ilyen csajt itt magyarországon emberszámba se veszik ami elég szomorú. inkább a nyápic "jajletörtakörmöm" csajokat kéne semmibe venni.
furcsa név, az tény, öreges.
én ismertem egy fiatal lányt, most sem lehet több 30-nál ezzel a névvel, gyönyörű volt, nem is illett hozzá ez a név.
becézni sehogy sem lehet, max. Irmusnak az meg roppant parasztos.
még macskanévnek elmegy, Irmi-Cirmi. vagy egy tehénnek, kocának is jó név.
Engem becézés hiánya nem zavar amúgy egyik névnél sem, sőt az zavar, ha egy nevet becézni lehet. Pl. az enyémet se nagyon lehet, szerencsére, ha valaki megpróbálja rögtön rászólok.
Egyébként: Irmus, Irmuska, Irmi... mamámat ezeken a neveken szokták szólítani, ha netán becézik, semmi parasztosat nem látok benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!