Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Hogy tetszik az Irma név?

Hogy tetszik az Irma név?

Figyelt kérdés

Az Irma az Irm- kezdetű germán női nevek rövidülése.

Gyakorisága:

Az 1990-es években igen ritka név, a 2000-es években nem szerepel a 100 leggyakoribb női név között.

Névnap:

* május 3.

Híres, egyéb Irmák:

* Sztáray Irma grófnő (1863-1941), Erzsébet királyné udvarhölgye, aki 1898. szeptember 10-én, meggyilkolásának napján is kísérője volt [link]

* Patkós Irma magyar színésznő (1900-1996) [link]

* Némethy Irma színésznő (1840-1876) [link]

* Pálffy Irma grófnő, Pálffy Móric altábornagy, Magyarország helytartójának lánya (1852-?)

[link]

* Irma Cvikker, a Harry Potter regényekben szereplő roxforti könyvtáros

2011. febr. 5. 19:06
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/72 anonim ***** válasza:
100%

22 éves lány!

Én írtam a kommentet, mégpedig azért, mert a hozzászólásodból számomra az derült ki, te úgy 20-30 évvel visszamaradottabbnak tartod a vidéket, mint a várost.

Az idióta TV műsorokban persze nyilván az alja réteget mutogatják, de nekem már nagyon elegem van belőle, hogy minden tekintetben elmarasztalják a falut, holott meggyőződésem, hogy legalább annyi értelmes ember mozog ezekben a körökben, mint a "nagy" városokban.

Egyébként ami azt illeti, én is informatikát tanulok és nem igazán ereszkedem le a kereskedelmi adók színvonalára, (egyébként egészen véletlenül még Kolozsváron is sokat jártam) de Mo. ezen környékén pl. még az állattartás vagy földművelés sem túl jellemző, ami bizonyára éles kontraszt a fővárosi "elit" elmaradott vidékről alkotott véleményével szemben.

Azokat a bizonyos "extravagáns" neveket pedig inkább a kisebbség szokta adni a gyerekeinek, de ebben is le vagyunk maradva a városhoz képest, hiszen itt két kezemen meg tudom számolni, hányan élnek, ellenben pl a 8. kerülettel..

Azt hittem, valami tudálékos semmittudó írta a hozzászólást, de nyilván te azért átlátod a helyzetet, csak ott mégis kicsit más, mint itt. Kolozsvár szép hely:)

Szóval visszaszívtam a maónikasót, majd elsütöm valaki olyannak, aki megérdemli!:)

2011. febr. 6. 01:48
 42/72 anonim ***** válasza:
43%

IIIIIRMAAAAA!

(mondá Frédi :D)

2011. febr. 7. 17:35
 43/72 A kérdező kommentje:

Ha lehetne kíméljetek a Flintstone családos (és Frakkos) poénoktól, nem vicces, sem a "nevezd a többi gyerekedet Vilmának, Frédinek és Béninek" című ultra nagy kihagyhatatlan poénok.

Ezt a nevet egyértelműen nem a tv-ből szedtem, a rákban elhunyt dédnagymamámat és a mamámat hívják(hívták) így.

2011. febr. 7. 17:51
 44/72 anonim ***** válasza:
100%

Ha valakinek az emlékére adnád a nevet, akkor ne hagyd, hogy bármi eltántorítson. Te tudni fogod, milyen emlékek kapcsolnak hozzá, és a lányod is tudni fogja.

Szerintem adj mellé egy másik nevet is, iskolás korában valószínűleg azt használná, de kicsit idősebb fejjel már lehet, hogy változtat a véleményén.. Felnőtt korban már nem szokás cikizni valakit a neve miatt:)

2011. febr. 7. 17:57
 45/72 A kérdező kommentje:
Nem lesz gyerekem egyenlőre, csak csupán kíváncsi voltam kinek mi a véleménye a névről (tetszik-nem tetszik), sokaknak a Frédi és Béni, meg az Frakk jut eszébe, ok, írja le, hogy ez és ez jut eszembe róla, csak számomra baromira nem vicces, hogy ezzel poénkodnak a válaszok negyedében a kulturált megjegyzés helyett. :)
2011. febr. 7. 18:01
 46/72 A kérdező kommentje:
De egyébként majd ha lesz lányom, azt hiszem ehhez a névhez (az egyik keresztnevének) ragaszkodni fogok.
2011. febr. 7. 18:02
 47/72 anonim ***** válasza:
72%
Nekem volt Irma és Vilma nevű fiatal ismerősöm is. A lányom Vilma lesz. Már úton van a kis puncis...
2011. febr. 7. 18:03
 48/72 anonim ***** válasza:
100%
Tetszik és az én mamámat is így hívják, szerintem szép név.
2011. febr. 7. 18:07
 49/72 anonim ***** válasza:
57%
Nálunk a macska Vilma
2011. febr. 7. 18:10
 50/72 anonim válasza:
Egyik nagymamámat így hívják,de nekem egyáltalán nem tetszik.
2011. febr. 7. 19:23
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!