Hogy tetszik az Irma név?
Az Irma az Irm- kezdetű germán női nevek rövidülése.
Gyakorisága:
Az 1990-es években igen ritka név, a 2000-es években nem szerepel a 100 leggyakoribb női név között.
Névnap:
* május 3.
Híres, egyéb Irmák:
* Sztáray Irma grófnő (1863-1941), Erzsébet királyné udvarhölgye, aki 1898. szeptember 10-én, meggyilkolásának napján is kísérője volt [link]
* Patkós Irma magyar színésznő (1900-1996) [link]
* Némethy Irma színésznő (1840-1876) [link]
* Pálffy Irma grófnő, Pálffy Móric altábornagy, Magyarország helytartójának lánya (1852-?)
* Irma Cvikker, a Harry Potter regényekben szereplő roxforti könyvtáros
ma 19:14 Ne haragudj de azért mert valaki falun lakik még nem kéne, így megbélyegezni, a városi és falusi idős nők között is ugyanakkora arányban fordul elő a Mária, meg az Erzsébet, tapasztalataim szerint. Faluban élők között is vannak ugyan úgy "furcsa", modern nevek (pl. Szibill, Jennifer, stb.). (Jó tanácsként írom, ne maunikashowból indulj ki.)
Pl. Ida nevű ismerősöm egy van, 40 év körüli és csak és kizárólag városban élt mindig is. Ilonkát szintén egyet ismerek, anyukám keresztanyját aki szintén városi, ott is született, Arankát nem ismerek.
Dédnagymamámat, aki fiatalon rákban halt meg, és az ő lányát a nagymamámat is így hívják.
Egyébként nem lesz még gyerekem.
Nekem személy szerint nem tetszik. Szerintem is régies...
Én a gyerekemnek olyan nevet választanék, amelyet gyerek és felnőttkorában is "tud használni".
Mert,ha meghallom azt a nevet,hogy "Irma" nekem azonnal egy idős nénike ugrik be,nem pedig egy kislány,bocsánat,de így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!