Milyen érzés lenne, ha veled érne véget a családneved?
Nálam ez a helyzet. Egyedüli férfi vagyok a családban minden ágon és nem tervezek gyereket. Ha gyerek nélkül halok meg, akkor viszont a családnevem végérvényesen eltűnik. Nyilván névrokonokat itt most nem nézek, de amúgy sincs egy kifejezetten gyakori nevem. Az egyetlen dolog, amiért ez zavar kicsit, h így a családnevem pont velem szakad majd meg, én leszek AZ UTOLSÓ és nem jó értelemben.
Ti mit éreznétek egy ilyen helyzetben?
Én is elgondolkodtam ezen mivel "csak" egy lányom van aki nem viszi majd tovább a családi nevünket. Viszont mint azt többen meg is említették annyira azért nem zavar a dolog mert nem egy történelmi, nemesi család a miénk így nem érzem szükségét hogy feltétlenül tovább kellene örökítenem.
Amúgy is a jobbágyság körében csak az elmúlt 400 évben terjedt el a családnév használata; emiatt sem érdemes rugózni rajta.
27 Arról nem is beszélve, hogy lehet, akár 200 év múlva nem is lesz már hagyományos értelemben vett "vezetéknév", amit a felmenőinktől öröklünk, hanem mondjuk mindenkinek az lesz a neve, amit ő kitalál magának. Vagy ki tudja.
Lehet a felhasználónevet használják majd névként... 🐱
És mi tart vissza attól, hogy gyereket vállalj?
Vagy már nagyon idős vagy?
A férfiak simán 50-60 évesen is válhatnak apává.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!