Milyen érzés lenne, ha veled érne véget a családneved?
Figyelt kérdés
Nálam ez a helyzet. Egyedüli férfi vagyok a családban minden ágon és nem tervezek gyereket. Ha gyerek nélkül halok meg, akkor viszont a családnevem végérvényesen eltűnik. Nyilván névrokonokat itt most nem nézek, de amúgy sincs egy kifejezetten gyakori nevem. Az egyetlen dolog, amiért ez zavar kicsit, h így a családnevem pont velem szakad majd meg, én leszek AZ UTOLSÓ és nem jó értelemben.
Nem érdekel. Ugyan én nő vagyok, tehát ha lenne gyerekem, az sem az én vezetéknevemet kapná, de a bátyámnak se lett gyereke. Apánknak meg egy testvére sem érte meg a felnőttkort, úgyhogy valszeg mi vagyunk az utolsók. Nem is baj, nincs szép nevünk.
jan. 27. 23:18
12/38 anonim válasza:
Örülök, hogy velem kihal ez a selejtes vérvonal. Erőszakos, idióta emberek vannak csak a vezetéknevem szerinti ágon a felmenőim között, akik ütötték-verték a gyerekeiket és a feleségüket.
jan. 27. 23:22
13/38 anonim válasza:
Nekem is ritka vezetéknevem van (nőként) és nem is tervezem elhagyni. Ha feleségül megyek a vőlegényemhez, majd kötőjellel vesszük fel egymás nevét.
jan. 27. 23:22
14/38 anonim válasza:
Az én családnevem is kihalás-esélyes,mert én nő vagyok, a bátyámnak lányai vannak, apukámnak meg nővére van, így szép lassan elenyészik a nevünk,
én ebben nem látok semmi tragikusat. Nem gyakori, de nem is extra különleges családnevem van.
Nincs olyan “kötelességed”, hogy tovább add a neved. Szerintem irreleváns, hogy hol szakad meg a lánc. Ha mondjuk szeretnél gyerekeket és lenne 2 lányod, akkor is kisebb eséllyel menne tovább a családneved, hiába “tetted meg a kötelességed” es adtad tovább a nevet. (és ugye az sem a te “hibád”, hogy rajtad kívül nincs más férfi a családban, hanem így alakult sok tényező következtében).
jan. 27. 23:37
15/38 anonim válasza:
12-es!Arról nem a név tehet milyenek voltak a viselőik! Főleg ha pozitív jelentésű akkor ők nem voltak méltóak rá csak te!
Én biztos nem venném fek a férjem nevét. A név az identitás része mindegyikből 1, nekem elég. Két keresztnevet sem adnék, meg becenevet se. Hülyeségnek tartom őket. Változtasson aki akar. Mint a tetoválásnál, aztán meg futnak eltüntetni vagy átalakítani ha lehet.
jan. 27. 23:47
16/38 anonim válasza:
15 Arról valóban nem a név tehet, hogy milyen emberek viselték, ellenben, akik a "jaj, kihal a név" siránkozást kezdik, általában "a vérvonal, a dinasztia" elesését siratják valójában és a név csak a szimbóluma ennek. Mintha egy veszélyeztetett faj lennénk, ami olyan nemes és olyan nagyszerű, hogy mindenképp meg kell őrizni.
jan. 27. 23:50
17/38 anonim válasza:
Ha elég messzire mennél vissza a családfán elég valószínű, hogy találnál távoli rokont a neveddel, tehát valószínűleg nem te vagy az utolsó.
jan. 28. 00:18
18/38 anonim válasza:
Ha apám meghal és a tesója akinek nincs gyereke, én leszek az utolsó ezen a családnéven. Nem volt túl jó se az apám, se a nagyapám de állítólag a dédapám sem. Nyugtatom magamat azzal a gondolattal, hogy ez nem fontos és végülis nem az. De azért elgondolkodik az ember, hogyan juthatott ide, hogy kevés esélyt lát arra, hogy gyereke legyen annak ellenére, hogy majd akar. Anyám lehet dühből mondta, de szerinte az lenne a legjobb ha a családnevem végleg eltörlődne.
jan. 28. 00:49
19/38 anonim válasza:
Döntés kérdese.
jan. 28. 01:43
20/38 anonim válasza:
Karinthy Frigyes unokájának, Mártonnak lánya született, az ő unokája is lány lett.
Engedélyezte, hogy a veje felvegye kötőjelesen a Karinthy vezetéknevet, ígyalányunokája is továbbviszi a vezetéknevét.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!