Milyen érzés ha valakinek nincs testvére? Akkor az a "normális"? Nincs semmi hiányérzet vágyódás valaki után? Vagy valahol mindig érzi az ember, hogy jó lenne egy testvér?
Egyke vagyok, én nincs hiányérzetem.
Sajnos az ismerőseim között több a testvér baj/viszály, mint a szeretet. A legtöbben érzik v. tudják, hogy ki az anyuci kedvence... úgy is viselkednek, a másik testvér ilyenkor a csicskás.
Jó, persze néha eszembe jut, hogy jó lenne tesó... de idősebbet szeretnék. De igazából jól elvagyok így is.
Nekem is van egy öcsém. nem adnám semmiért, bár gyerekkorunkban nagyon sokat veszekedtünk. De ma már annyira hozzászoktam, hogy hozzá mindíg mehetek ha van velem valami, és ez fordítva is így van.
Kis iskolás koromban volt egy barátnőm, ő nagyon nagyon vágyott egy testvérre. Annyira egyedül érezte magát, pedig szerették és foglalkoztak vele a szülei, de az mégsem olyan mint amikor lámpa oltás után a paplan alatt még egy kicsit beszélget az emebr egy testvérrel. Ő érzete, hogy ezekből a dolgokból nagyon kimarad. Én mindíg mondtam neki, hogy lehet nem lenne jó, te már hozzászoktál, hogy csak rád figyelnek, ha 1 csoki van az a tiéd, ha testvéred van akkor csak a fele jut neked stb. Ő hajthatalan volt, neki testvér kell. Igazándiból akkor értettem meg, hogy valójában ő mennyire végyiok rá, amikor egyszer suliból hazafele menet, egy bolt előtt megpillantott egy babakocsit. Közelebb hajolt a benne felvő babához, és csak annyit mondott, hogy "szerintem ő jó lesz, ha anyumék nem csinálnak nekem kistesót, akkor majd szerzek magamnak". Persze szépen eljöttünk nem nyúlt a babához, de akkor értettem meg, hogy ő mit érez valójában.
Kérdésedre válaszolva, igen ő tudta, hogy mit jelent a testvér, tudta, hogy mi hiányzik az életéből, ugynis látott minket többieket. Vágyott rá, de talán ez a tudat és a vágyódás az nem ugyanaz azzal ha valakinek pl.: volt testvére akit egyszercsak elveszíti.
Én jól elvagyok tesó nélkül, annyi a hátrányom, hogy én vagyok anyuci apuci kicsi lánya, a családban az egyetlen lánygyerek és mindenki az én életemmel van elfoglalva. Egy idősebb fiútesó jó lett volna vagy egy öcsi, de lány semmiképp. Majd szerintem később fog igazán hiányozni a tesó, most még elvagyok a barátokkal.
17L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!