Az elsőszülött lányodnak adnád a te neved, és az elsőszülött fiadnak az apja nevét adnád?
Pl nálunk a családban, apám tesója Nándor, felesége Márta.
Elsőszülött fiuk Nándor akit Nándikának becéznek. Az elsőszülött lányuk Márta akit Mártikának becéznek. Nálunk ez családi hagyomány. Bár én lányomnak sose adnám a nevemet max második névnek.
Én nem adnám. De van olyan barátnőm, aki az anyja keresztnevét viseli, a bátyja pedig az apjukét. Ezzel sincs bajom, bár nekem nem annyira tetszik ez a hagyomány.
Tesóm is épp ilyen véleményen volt, volt egy régóta dédelgetett fiúneve, arra az esetre, ha kisfia születik. De a párjának a családjában meg épp az volt a hagyomány, hogy minden (elsőszülött) fiúgyerek az apja nevét kapja, és ehhez a húgom férje is ragaszkodott, hallani sem akart a tesóm által szeretett névről. Végül győzött a kompromisszum: a gyerek mindkét keresztnevet megkapta, első helyen az apjáét, másodikon a tesó által kigondoltat. Aztán végül mindenki a becenevén szólítja a gyereket, aminek a világon semmi köze egyik keresztnevéhez sem.
Soha eszembe nem jutott.
A gyerekim különálló személyek. Nem pedig a klónjaim.
Csak egy idióta nárci nevezi el a gyerekét magáról..
Nálunk a családba van ilyen.
László az apa és a gyerek is.Az apa Laci a gyerek meg Lacika.Marha értelmesek mit ne mondjak
Nem.
Az én nevem hozzám tartozik, engem hívnak úgy, a férjem neve meg a férjem neve.
Nem!
Elavult szokás, utálom a nevemet, szr ha 2 egyforma nevű van a családban, bár a párom neve tetszik, az előző miatt nem adtam volna...
“Anyósomek azóta is a szememre hánynák a neveket, sokáig szóba sem álltak velem”
Nem vesztettél semmit, hogy nem álltak szóba veled. Tartaná a fene a kapcsolatot ilyen begyepesedett hülyékkel.
Egyébként én akkor sem adnám hagyományból egyik nevet sem, ha tetszene. Már csak elvből sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!