Az elsőszülött lányodnak adnád a te neved, és az elsőszülött fiadnak az apja nevét adnád?
Pl nálunk a családban, apám tesója Nándor, felesége Márta.
Elsőszülött fiuk Nándor akit Nándikának becéznek. Az elsőszülött lányuk Márta akit Mártikának becéznek. Nálunk ez családi hagyomány. Bár én lányomnak sose adnám a nevemet max második névnek.
Férjem többedik generációs a nevével, ahogyan én is. Egyik gyerekünknek sem adtuk a mi neveinket, sem más neveket a családból. Nem, nem mondom, hogy traumatikus élményem lett volna a nevemből, ahogy férjemnek sem, vagy hogy annyira zavarna, hogy megakarnánk változtatni.
DE! Nem szeretjük. Ha kérhettük volna szüleinket, nem az ő nevüket akartuk volna. Ennyi.
Más meg elégedett a nevével, nem bánja, hogy ugyanaz a neve, mint szüleinek és a hagyományt is folytatni akarja.
De én még mindig azt mondom, hogy alapjáraton jobb az eltérő név. Gyereket, felnőttet nem hallottam még arra panaszkodni, hogy miért nem apám/anyám nevét kaptam! Arra viszont igen, hogy miért az övékét kapta.
Amúgy ja, a 64-essel akár le is zárhatjuk ezt a kérdést.
Amúgy még annyit, hogy ezért nem jó diszfunkcionális családokba ugyanolyan nevet adni, mert csak még diszfunkcionálisabb lesz.
Vince bhaszki 😂😂
Nincs több kérdésem.
"Vince lesz, mert hasonlít és ugyanazt jelenti állítólag, igaz, a Bence ősmagyarabb"
Mi a tökömért az a legfontosabb, hogy ugyanazt jelentse a gyerek neve, mint a tiéd??
Erre mondjuk hogy nettó egoista szokás ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!