Az elsőszülött lányodnak adnád a te neved, és az elsőszülött fiadnak az apja nevét adnád?
Pl nálunk a családban, apám tesója Nándor, felesége Márta.
Elsőszülött fiuk Nándor akit Nándikának becéznek. Az elsőszülött lányuk Márta akit Mártikának becéznek. Nálunk ez családi hagyomány. Bár én lányomnak sose adnám a nevemet max második névnek.
Nem.
Szerintem borzasztó hagyomány. A lányunk nem kapta az én keresztnevemet és a fiúnk sem az apja nevét.
Egyébkén a férjem családjában ez hagyomány volt, sógorom első fia is az apja nevét kapta 2. név ként.
Én ezt passzoltam ☺️
az csak külön bőnusz volt h apósom milyen dühös volt emiatt 😁
Saját gyerekem még nincs, de apámék családjában szokás az elsőszülött fiúnak a László nevet adni, ez nagyon sok generáción át így ment. Öcsémnek is azt akarta, anyám viszont nem, így végül a kompromisszumos megoldás az lett, hogy második névnek kapta meg.
Ha lesz gyerekem, biztos se az én, se a férjem nevét nem fogja kapni, engem nagyon zavar, mikor valakiről neveznek el egy gyereket.
Nem, a gyerek nem klón.
Nagy baj van az ilyen szülők fejében.
Én csak második névként, tiszteletből, hogy vigyázzanak rájuk az elhunyt nagymamák.
De valójában az első nevük az övék, azok ők, így jeleztük, hogy ők külön személyek.
Így lett Lilla és Csilla.
Lillára az én anyukám vigyáz, így ő Lilla Judit.
Csillára pedig a férjem anyukája, így ő Csilla Katalin.
Mi így gondolkoztunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!