Az elsőszülött lányodnak adnád a te neved, és az elsőszülött fiadnak az apja nevét adnád?
Pl nálunk a családban, apám tesója Nándor, felesége Márta.
Elsőszülött fiuk Nándor akit Nándikának becéznek. Az elsőszülött lányuk Márta akit Mártikának becéznek. Nálunk ez családi hagyomány. Bár én lányomnak sose adnám a nevemet max második névnek.
Harmadikngenerációs Kiss István vagyok. Nincs a névvel semmi bajom, max egy kicsit tucat. Viszont, hogy még nagyapám és apám is.. slusszpoén, hogy anyám Kiss Istvánné! ÁÁÁÁÁ
Soha nem lesz Kiss István ha gyerekem születik valaha!
nálunk anyám volt a közeli családjában a hatodik éppen élő személy azzal a névvel, amikor az apám felvetette, hogy az ő és az apai nagymamám nevét (szintén ugyanaz, és az apám húgának is az a neve) kapjam, anyám megmondta, hogyha kiejti a száján a nevet a szülőszobán, ő helyben hívja a család ügyvédjét és beadja a válópert XD
egyrészt nem praktikus, másrészt meg annyi név van, nem lehet igaz hogy nem találnak egyet a gyereknek ami nem az övéké...
24-es: az tényleg kemény. Te lettél volna a családban a 9. azzal a névvel.
Megkérdezhetem, melyik név az?
Nem vagyok kattant, csak egoista szülők gyereke.
A szüleim is a nagyszülők nevét kapták, én nem, de még így sem vetkőzték le az egoizmust, amit a családjukból hoztak.
A rokonságunkban is van 42 éves Janika, barátnője se volt soha, egy, kelkironcs lett.
A lány gyerek az anyja nevét kapta, ő is egy idegroncs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!