Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Familysearch. De hogyan?

Familysearch. De hogyan?

Figyelt kérdés

Beregisztráltam az oldalra, letöltöttem az alkalmazást. De kb eddig jutottam.

Megadtam a saját-apám-anyám adatait és ennyi

Sokan írják, lehet keresni. Talaltam egy opciót, jogy tórténelmi keresések azt hiszem. Kb senkit nem találok meg benne.

Hogyan vágjak bele?

2023. márc. 27. 18:51
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
28%

Olyan adatok amiknek birtokában vannak?

Khm. Akkor ismerőse mert nincs olyan adat aminek birtokába lehet van millio ugyanolyan nevu semmit nem fog tudni kezdeni vele. Ha nincs semmi akkor azzal nem tud semmit kezdeni.

2023. márc. 30. 10:26
 32/39 anonim ***** válasza:
28%

"van millio ugyanolyan nevu"

Nincs minden névből millió...

2023. márc. 30. 10:28
 33/39 anonim ***** válasza:
77%

32-es te nem érted.

Pl. Én somolyogtam már jót egy csaladfakutato talán rokon vagy csak önkéntesen aki az általa épített családfánál egy idő után eltávolította dédnagyanyámat hogy nem a gyereke üknagymamámnak. Nem szóltam neki.

Olyat is láttam híres emberek családfájánál hogy a gyerek idősebb volt a szülőnél és annak fel sem tűnt aki építette.

Van amikor az épített családfa is tévút. Az meg hogy abban a hiszemben hogy rokona ugyanugy tévútra vezeti azt is aki ártani akarna ezzel lsd. Cancel culture.

De mi van akkor ha valakinek van orosz őse? Nem az orosz emberek akarták a háborút ők a háború kezdetekor ugyanugy menekülni kezdtek a saját országukból volt aki tüntetett is hogy nem harcol. Aki emiatt valakit megkülönböztet az rasszizmus kategoriája és nem ártana az egyetemes emberi jogokat megkeresnie és elolvasnia a 30 cikkelyt.

Ha valakinek csak a regisztrációja van ott semmi több mit kezd vele ha nem tud semmit egy vadidegen ember a másikról csak a nevét?

Nem mellesleg ahhoz hogy meg tud nézni a másikat engedélyt kell kérned attól a másiktól.

Az sem opció hogy több embert követ valaki honnan tudja hogy nem-e kutató munka miatt hogy a kissebbségi nemzetiségekről szeretne írni a 18. Században pl. Ezért bekövet embereket. Azt sem mutatja a másiknak kit követ azt csak az látja aki kutatja.

Az oldal a biztonságra odafigyel. Írtam ha valaki hacker az meg bűncselekmény. Ergo az ellen meg az oldal is fellép mert nekik is épp úgy alap hogy biztonságban legyenek ott a családfakutatók.

Ha valaki mindig mindenen parázik az meg akkor soha nem fog semmit se csinálni és örök kérdései és kiváncsisága maradt pedig joga van tudni kik voltak az ősei. Az őseid is azt akarnák és nem akarnák hogy meggátoljon egy paranoia csak mert mindentől félsz.

Rengeteg embernek volt kalandor őse na és ha tud róluk a világ akkor mi van? Semmi? Rengeteg cikk íródott már emberek őseiről. Híres dinasztiákról is lelkesen olvasnak az emberek ott is vannak olyan ősök amik szerinted bizonyis embereknek necc. De ha mindig ezzel foglalkozna az ember és nem azzal mi fontos neki akkor soha nem lenne lelkileg szabad.

2023. márc. 30. 10:58
 34/39 anonim ***** válasza:
79%

* Rengeteg embernek volt kalandor őse na és ha tud róluk a világ akkor mi van? Semmi!

* bizonyos embereknek

2023. márc. 30. 11:01
 35/39 anonim ***** válasza:
79%
Jó, köszi, így egyre jobban el tudom képzelni, hogy hogyan is működhet az oldal. (Én az a típus vagyok, aki előre szereti tudni, hogy hova fog regisztrálni, ha regisztrál, nem utána jön a gyk-ra pánikolni, hogy hogyan lehet törölni a profilt. :) )
2023. márc. 30. 11:03
 36/39 anonim ***** válasza:
4%
Csak a női ágot érdemes visszakeresni, az apa sosem biztos.
2023. márc. 30. 13:40
 37/39 anonim ***** válasza:
90%

35-ös ezért írtam bővebben, hogy nincs okod félni, mert igazából saját magad is keresheted, nem kell senkivel felvenned a kapcsolatot ott, csak arra készülj, hogy van, hogy 700 oldalas anyakönyveket kell átlapoznod.

Persze amúgy én is szeretem tudni előre, hogy hova regisztrálok, milyen oldal, és nekem eleve az az igazi oldal, ahonnan simán bármikor saját magam lépni tudok, ennek alapfeltételnek kéne lennie minden regiszrációs oldalnál. De amúgy pl. ennek az oldalnak van youtube csatornája is és van online oktató videói is hogy működik.

A mormon egyház alapból komolyan veszi a családfakutatást, ergo a biztonságra meg alapból odafigyelnek, de nem vallásosként is kutathatsz az oldalon. Csak arra figyelj regisztrációnál van valami egyházi tagoknak való egyéb opció azt ne ikszeld be. Azt hiszem simán el is tudod távolítani a sima regisztrációt.

2023. márc. 30. 15:41
 38/39 anonim ***** válasza:
100%

Nekem volt egy régi vázlatos családfám és az alapján nagyon szépen vissza lehetett fejtegetni nagyon sok családtagot, egészen a 18. századig.

Azonban a 20. század elején volt egy óriási töréses elágazás amikor az egyik ág tanultságban, vagyonban kitört abból a miliőből ahol addig éldegéltek az elődök és a társadalmi ranglétrán hirtelen felemelkedtek, a maradék ágak meg lefelé szánkáztak. Na ők például nem hiszem, hogy különösebben örülnének ha a szerényebb életvitelűek hirtelen megjelennének a pedigrében. El is vette a kedvemet az egésztől.

2023. júl. 22. 16:02
 39/39 anonim ***** válasza:
36%
De mire mész vele, ha megtudod, hogy mi volt a felmenöid neve? Miért jó neked az, ha megtudod hány évesen házasodott meg ilyenek. Max. még a foglalkozását, hogy fökdmüves vagy pék. Mi a jóistenért fontos ez neked?
2023. júl. 22. 18:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!