Familysearch oldalon miért nem találok semmit a dédszüleimről? Valaki segítene?
Apu 56-os, nagyapa 32-es, az Ő szüleinek pedig csak a nevét és a települését tudom.
Az oldalon melyik keresőbe írjam be? Több lehetőség van, bár már mindet végig zongoráztam.
Apád és nagyapád születése még nincs fent.
A dédszüleid házassági anyakönyvét már biztosan megtalálod, ha tudod, hol laktak (általában a menyasszony származási falujában/városában szoktak házasságot kötni). Ha dédapád 1932-ben született, 1932-től visszafelé haladva kell átnézni a házassági anyakönyveket. Esetleg még korábbról indulva, ha tudod, hogy pl. nagyapád többedik gyerek volt a sorban.
Ez kitartó munkát igényel, a XX. század eleji anyakönyvekben a familyseach keresője nem sokat ér (1895 előttiek vannak indexálva). A korábbiakban sem mindig, mert a kézzel írott szövegből sokszor rosszul vannak a nevek indexálva, ami félrevisz.
A Catalog (vagy ha már magyarra állítottad, akkor a Katalógus címszó alatt tudod megadni a települést. Ott meg tudod nézni, hogy egyáltalán milyen adatok annak fent onnan (már ha vannak). Utána meg kell nyitni a neked szükséges anyakönyv képeit és szépen végig lapozgatni. Az index még hiányos és sok esetben pontatlan is.
Ha nem boldogulsz a megtalálásával, akkor ahogy fentebb is írtam, írd meg a település/megye nevét és szívesen segítek. Sokszor nem helyben történt az anyakönyvezés, annak is érdemes utánanézni. (#8)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!