Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mióta csinálnak személyi...

Mióta csinálnak személyi igazolványt és képet hozzá? Keresem a dédszüleim.

Figyelt kérdés

A nagyapám sajnos soha enm láthatta az apját, mert meghalt míg pici volt (1935 körül)

Az 1850es-60as éveben született ezt tudom, valamint a nevét.

Fénykép nincsen róla senkinek a közeli rokonságbol. Távolabbiakat sajnos még nem ismerek :(

Arra gondoltam akkoriban csináltak e fényképet így igazolványba, vagy valami hivatalos helyen megtalalhatnam e a fényképet? Olyan jó lenne ha még életében láthatná az apja arcát :(

2020. febr. 10. 13:47
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
30%
Úgysem adják ki a képet. Hivatalosan.
2020. febr. 10. 13:58
 2/18 anonim ***** válasza:
91%

Én úgy tudom, valamikor a szocializmus idején vezették be szovjet mintára.

Tudomásom szerint az 1950-es évek elején már volt, és osztrák határ közeli településeken a határban dolgozó parasztembernek magánál kellett tartania. Oda ui. máshol lakók csak engedéllyel léphettek be, így az ott lakók személyi igazolványukkal igazolták, hogy jogosan vannak ott mindenféle más engedély nélkül.

2020. febr. 10. 14:04
 3/18 anonim ***** válasza:
90%

Viszont arra van esélyed, hogy másmilyen fényképes igazolványa volt a dédapádnak. Pl. katonai igazolvány. De azt leginkább a saját holmijai között találhatsz, nem hinném, hogy egy másodpéldányt őriznek belőle hivatalos helyen.

Amivel viszont érdemes próbálkozni: érettségi tablókép, ha érettségizett. Az talán még megvan valamelyik osztálytárs leszármazottjánál. Pl. az én apai nagyapám 1924-ben érettségizett és a mai napig megvan egy bekeretezett, falra akasztott fénykép az osztályról és tanáraikról. Anyai nagyapám pl. nem érettségizett, róla fiatalkori kép nem is nagyon maradt.

2020. febr. 10. 14:11
 4/18 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem ő részt vehetett az I. Világháborúban. Valami katonaigazolvány kép bizonnyal készült róla. Szerintem ezen a vonalon próbálj meg keresgélni.
2020. febr. 10. 14:19
 5/18 anonim ***** válasza:
3%

A nagyapám sajnos soha enm láthatta az apját, mert meghalt míg pici volt (1935 körül)

1.Hogy lett volna a picinek igazolványképe?

2. Ha meg a nagyapa halt meg, akkor hogy nézze meg a dédapa képét.

Légyszi magyarázd meg...

2020. febr. 10. 15:04
 6/18 anonim ***** válasza:
96%

5-ös, mit értetlenkedsz?

Nyilván egyikük sem piciként halt meg, mert akkor nem lennének leszármazottai, tehát a kérdező nem is létezne.

Nyilván a kérdező dédapja halt meg fiatal apaként, mikor a gyereke (kérdező nagyapja) pici volt. Eszerint a nagypapa 85 év körül/felett van. A dédapáról pedig fiatal felnőtt koráig igenis készülhetett fénykép, lehetett pl. korábban katona, tehát katonai igazolványa lehetett.

2020. febr. 10. 15:16
 7/18 anonim ***** válasza:
82%
A nagypapája volt pici, amikor meghalt az apukája.
2020. febr. 10. 15:19
 8/18 Andizsuzsi ***** válasza:
96%

Személyigazolvány 1954-től van. Az első világháború idején a katonák személyazonosságát az úgynevezett igazolványjegy igazolta, amin a csapatteste, rendfokozata, vezeték- és keresztneve, avatási évfolyama, anyakönyvi lapszáma, lakhelye és születési éve szerepelt. Egy rézből készült tokban kellett hordani, amibe később beütötték a fontosabb adatokat arra az esetre, ha a papír alapú igazolvány elveszne. Ezt váltotta aztán fel valamikor az 50-es években a klasszikus "dögcédula".

Vagyis kérdező nem valószínű, hogy készült a dédapádról fénykép. De még ha így lett volna is, akkor sem lenne olyan hivatalos nyilvántartás, ahol ezeket őriznék.

2020. febr. 10. 15:30
 9/18 anonim ***** válasza:
85%

#4-es vagyok. Róluk készült nyilvántartás, lehet, hogy a többiekről is, csak nagyon sok utánjárás szükséges ahhoz, hogy megtaláljuk.

[link]

2020. febr. 10. 16:02
 10/18 Andizsuzsi ***** válasza:
41%

"Nyilván a kérdező dédapja halt meg fiatal apaként"

Nem igazán, ha az 1850-es években született és 1935 körül halt meg. Van itt valami kavarc az időben.

2020. febr. 10. 16:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!