Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mióta csinálnak személyi...

Mióta csinálnak személyi igazolványt és képet hozzá? Keresem a dédszüleim.

Figyelt kérdés

A nagyapám sajnos soha enm láthatta az apját, mert meghalt míg pici volt (1935 körül)

Az 1850es-60as éveben született ezt tudom, valamint a nevét.

Fénykép nincsen róla senkinek a közeli rokonságbol. Távolabbiakat sajnos még nem ismerek :(

Arra gondoltam akkoriban csináltak e fényképet így igazolványba, vagy valami hivatalos helyen megtalalhatnam e a fényképet? Olyan jó lenne ha még életében láthatná az apja arcát :(

2020. febr. 10. 13:47
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ.

Igen, a nagyapám volt 2 eves mikor az apja meghalt, nem volt egy fiatal apuka. De lehet hogy kicsit mellényultam az 1850nel, pontosan nem tudom, de majd megkerdezem.

A katonai nyilvántartás érdekében hova tudok írni? Vagy kit kell keressek?

2020. febr. 10. 16:39
 12/18 A kérdező kommentje:

Utolsó, igen.

Elirtam. Azt biztosra tudom hogy 1800as években született, a sírjára rá is van írva, csak nem ugrik be a pontos dátum. De csak utána esett el, hogy kiirtam.

2020. febr. 10. 16:48
 13/18 anonim ***** válasza:
53%
Így van, ahogy Andizsuzsi írja. Van itt valami kavarc az időben...
2020. febr. 10. 17:02
 14/18 anonim ***** válasza:
79%

Abban az időben egyáltalán nem volt szokatlan, hogy egy korosabb embernek gyermeke született. Az 1850-60-as évek valóban túlzóak, azonban az 1880-as évek végétől már számíthatjuk a dédapa születési idejét.

Katonai nyilvántartás ügyében talán a Hadtörténeti Intézethez fordulhatsz.

2020. febr. 10. 17:17
 15/18 A kérdező kommentje:

1867ben született :)

Idősebb volt jóval a feleségénél.

2020. febr. 10. 19:35
 16/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2020. febr. 10. 19:36
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt ajánlom, amit a 14. válaszoló: Hadtörténeti Intézet, Budapest. Fenn van a Várban. A Széll Kálmán térrel párhuzamosan futó Várfok utcából indulnak a buszok. Szállj le a Bécsi kapu megállónál és jobb oldalt rátalálsz a hatalmas épületek egyikében. Vigyél magaddal minden okmányt, amivel igazolod, hogy leszármazottja vagy (könnyebben tudnak ők is eligazodni a maguk papírjai között). Ha neked ilyenek nincsenek, akkor igyekezz megszerezni rokonoktól, barátoktól.
2020. febr. 10. 20:28
 18/18 anonim ***** válasza:
53%

Ha nem tiszt volt az I. VH-ban, akkor nem lesz róla adat. A legénységi állományról nem maradtak fent adatok. Tudom, én is kerestem egyik dédpapámat, hivatalos választ kaptam, kb. a fenti tartalommal.

Ezen az oldalon vannak fotóalbumok, pörgessétek át, hátha: [link]

2020. febr. 10. 22:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!