Kisfiam állandó lakcímét szeretném megváltoztatni, személyi igazolványt szeretnék neki csináltatni, az apa semmibe sem egyezik bele, mit lehet tenni?
Utolsó válaszoló, a személyihez (ha még nincs neki) idén januártól kell az apa is! Csak akkor nem kell, ha az anyáé a kizárólagos felügyelet. Sajnos tudom, mert nálunk is hasonló probléma volt, csak nálunk már van ítélet, így én azzal a kezemben már el tudtam intézni a személyit. A lakcímet nem tudom, utoljára 4 éve módosítottam a gyerekét, akkor még nem kellett hozzá semmi, csak a lakcímbejelentőt kellett kitölteni. Most nem tudom, hogy kell-e hozzá az apja, de szerintem nem.
De nem értem, ha egy éve beadtad a keresetet, akkor hogyhogy azóta sincs kitűzve a tárgyalás?
"Utolsó válaszoló, a személyihez (ha még nincs neki) idén januártól kell az apa is! "
Mindig kellett, nekem pl. halotti anyakönyvi kivonatot kellett bevinnem (elhunyt az édesapa), amikor az első személyit csináltattam a gyereknek. A törvény szerint ha a szülők fontos kérdésben nem tudnak megegyezni, akkor a gyámhivatalhoz lehet fordulni, ezért írtam, hogy a személyi ügyében ott próbálj intézkedni, ha sürgős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!