Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Familysearch. De hogyan?

Familysearch. De hogyan?

Figyelt kérdés

Beregisztráltam az oldalra, letöltöttem az alkalmazást. De kb eddig jutottam.

Megadtam a saját-apám-anyám adatait és ennyi

Sokan írják, lehet keresni. Talaltam egy opciót, jogy tórténelmi keresések azt hiszem. Kb senkit nem találok meg benne.

Hogyan vágjak bele?

2023. márc. 27. 18:51
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
77%
Miért nem inkabb a honlapon cisnalod? Könynebben átlátható.
2023. márc. 27. 19:01
 2/39 A kérdező kommentje:
Ott is próbáltam, ott ennyire sem jutottam :(
2023. márc. 27. 19:03
 3/39 anonim ***** válasza:
0%
Egy nagy kamu dolog. Amerikában lehet, hogy elterjedtebb, többen vannak fent, ezért több információhoz jutnak az emberek, de Mo.- on senkit nem érdekel ez az oldal.
2023. márc. 27. 19:23
 4/39 anonim ***** válasza:
17%

Amúgy meg mire mész vele, hogy megtudod hogy hívták az ük- meg szépszüleidet?

Információ nemigen lesz róluk, az életükröl, hacsak nem voltak híresek vagy gazdagok, vagy nemesi származásúak.

Nem mondom, régebben engem is érdekelt valamennyire a téma, de nem a saját felmenöim, csak a falu, ahol éltek. Beírtam a Google-ba a falu nevét, Cigánd, ott szépen leírják mekkora nyomor volt mindig is a Bodrogközben. Érdekes olvasmány volt, megtudtam hogyan éltek az öseim. Részletesen le vannak írva a szokások, valami néprajzi tanulmány a 20. század elejéröl. Meg beírtam, hogy Cigánd plusz a vezetéknevemet, és olvasható, hogy azóta is élnek ott rokonok, nyilván távoli, oldalági rokonok, ott az iskola honlapja, diákok, tanár is van a vezetéknevemmel vagy/és a nagyanyám vezetéknevével. Jó volt látni, milyen tanulmányi-, sporteredményeket érnek el a rokonok. 😛 Nyilatkoznak a helyi újságnak, meg ilyenek. Ezért százalék, hogy a rokonaim, elég ritka vezetéknevek plusz pici falu. A környezö falvakra is rá lehet keresni a vezetéknevemmel. Biztos ott is laknak, de annyira nem érdekel.

A katonahöseink oldalon keresztül is megállapítottam, hogy kik voltak az oldalági rokonok, ki, hová került hadifogságba. Azt persze nem tudom, hogy pontosan miféle rokonok voltak, csak hogy a szülöhely (Cigánd), vezetéknév egyezik, ezért 1000%, hogy rokon.

Neked is ezt javaslom. Inkább sztorikat olvasgass. Beírtam a Google-ba, hogy Amerika Cigánd, nagyon hosszú történetet találtam a cigándi születésüek kivándorlásáról Amcsiba. Dátum, hajó neve, kikötö, sztorik. Keresgess inkább ilyenekre, érdekesebb.

A katonahöseink oldalon más oldalakat is ajánlanak keresésre. Ott láttam, hogy már az 1700-as években is éltek az én vezetéknevemmel emberek Cigándon.😀

2023. márc. 27. 19:55
 5/39 anonim ***** válasza:
28%
De akinek sűrű neve van, az hiába írja be, hogy Kovács meg hogy Budapest... :)
2023. márc. 27. 20:15
 6/39 anonim ***** válasza:
87%

Jó sötét lehetsz.

Ez az egyetlen olyan oldal ahol a Mo-i anyakönyvek elérhetőek ilyen mennyiségben ingyen.

Mehetsz a Kalocsa-i, Vác-i, stb online keresőkre és fizethetsz évi 30E-ket / oldal.

Vagy a macse ami még jobban lehúz.

2023. márc. 27. 20:25
 7/39 anonim ***** válasza:
82%

"Jó sötét lehetsz."

Vagy csak nem ismeri az oldalt.

2023. márc. 27. 20:27
 8/39 A kérdező kommentje:

4!

Első körben a saját nagyszüleim/déd szüleimről is szeretnék tudni. Esetleg nagynéni/nagxbácsi/unokatesó is érdekel. ugyanis 3 éves koromban meghalt apukám, az ő ágáról senkit nem ismerek.

Én ezen a településünk eredete és históriái sztorin már túl vagyok.

Nekem is ritka a vezeték neven. Nagyon. Mégis annyira ritka, hogy ahova most költöztem telepúlés (15km-re a szülőhelyemtől) itt 2 családot is így hívnak, holott elötte életemben nem hallottam ezt a nevet máshol, mégsem vagyunk rokonok. Szóval én nem venném ennyire biztosra.

A katonahősök oldalt nem hallottam még, megnézem.

2023. márc. 27. 20:29
 9/39 anonim ***** válasza:
100%
#6: Speciel a MACSE évi 5000 Ft-os tagdíjjal működik, viszont az anyakönyvi indexek leginkább a FS adatbázisára épülnek. (nem kioktatás, csak helyesbítés)
2023. márc. 27. 20:51
 10/39 anonim ***** válasza:
0%

Van még más opció is megfizetsz valakit aki kikeresi neked, oldalágak az akik igen érdekesek, mert azzal tudod szélesíteni a családot.

Ott már vannak élők amiket persze majd neked kell felvenni a kapcsolatot, persze sokan lesznek akiket nem is érdekli.

Pl a mi oldunkkon 500E-s állomány van akik valamilyen módon kapcsolódnak egymáshoz a világ minden tájáról, és sokan

-persze inkább idősebbek, valamiért őket jobban érdekli-

az élők közül ismeretséget kötöttünk és ápoljuk a kapcsolatot.

2023. márc. 27. 20:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!