Familysearch. De hogyan?
Beregisztráltam az oldalra, letöltöttem az alkalmazást. De kb eddig jutottam.
Megadtam a saját-apám-anyám adatait és ennyi
Sokan írják, lehet keresni. Talaltam egy opciót, jogy tórténelmi keresések azt hiszem. Kb senkit nem találok meg benne.
Hogyan vágjak bele?
Amúgy meg mire mész vele, hogy megtudod hogy hívták az ük- meg szépszüleidet?
Információ nemigen lesz róluk, az életükröl, hacsak nem voltak híresek vagy gazdagok, vagy nemesi származásúak.
Nem mondom, régebben engem is érdekelt valamennyire a téma, de nem a saját felmenöim, csak a falu, ahol éltek. Beírtam a Google-ba a falu nevét, Cigánd, ott szépen leírják mekkora nyomor volt mindig is a Bodrogközben. Érdekes olvasmány volt, megtudtam hogyan éltek az öseim. Részletesen le vannak írva a szokások, valami néprajzi tanulmány a 20. század elejéröl. Meg beírtam, hogy Cigánd plusz a vezetéknevemet, és olvasható, hogy azóta is élnek ott rokonok, nyilván távoli, oldalági rokonok, ott az iskola honlapja, diákok, tanár is van a vezetéknevemmel vagy/és a nagyanyám vezetéknevével. Jó volt látni, milyen tanulmányi-, sporteredményeket érnek el a rokonok. 😛 Nyilatkoznak a helyi újságnak, meg ilyenek. Ezért százalék, hogy a rokonaim, elég ritka vezetéknevek plusz pici falu. A környezö falvakra is rá lehet keresni a vezetéknevemmel. Biztos ott is laknak, de annyira nem érdekel.
A katonahöseink oldalon keresztül is megállapítottam, hogy kik voltak az oldalági rokonok, ki, hová került hadifogságba. Azt persze nem tudom, hogy pontosan miféle rokonok voltak, csak hogy a szülöhely (Cigánd), vezetéknév egyezik, ezért 1000%, hogy rokon.
Neked is ezt javaslom. Inkább sztorikat olvasgass. Beírtam a Google-ba, hogy Amerika Cigánd, nagyon hosszú történetet találtam a cigándi születésüek kivándorlásáról Amcsiba. Dátum, hajó neve, kikötö, sztorik. Keresgess inkább ilyenekre, érdekesebb.
A katonahöseink oldalon más oldalakat is ajánlanak keresésre. Ott láttam, hogy már az 1700-as években is éltek az én vezetéknevemmel emberek Cigándon.😀
Jó sötét lehetsz.
Ez az egyetlen olyan oldal ahol a Mo-i anyakönyvek elérhetőek ilyen mennyiségben ingyen.
Mehetsz a Kalocsa-i, Vác-i, stb online keresőkre és fizethetsz évi 30E-ket / oldal.
Vagy a macse ami még jobban lehúz.
"Jó sötét lehetsz."
Vagy csak nem ismeri az oldalt.
4!
Első körben a saját nagyszüleim/déd szüleimről is szeretnék tudni. Esetleg nagynéni/nagxbácsi/unokatesó is érdekel. ugyanis 3 éves koromban meghalt apukám, az ő ágáról senkit nem ismerek.
Én ezen a településünk eredete és históriái sztorin már túl vagyok.
Nekem is ritka a vezeték neven. Nagyon. Mégis annyira ritka, hogy ahova most költöztem telepúlés (15km-re a szülőhelyemtől) itt 2 családot is így hívnak, holott elötte életemben nem hallottam ezt a nevet máshol, mégsem vagyunk rokonok. Szóval én nem venném ennyire biztosra.
A katonahősök oldalt nem hallottam még, megnézem.
Van még más opció is megfizetsz valakit aki kikeresi neked, oldalágak az akik igen érdekesek, mert azzal tudod szélesíteni a családot.
Ott már vannak élők amiket persze majd neked kell felvenni a kapcsolatot, persze sokan lesznek akiket nem is érdekli.
Pl a mi oldunkkon 500E-s állomány van akik valamilyen módon kapcsolódnak egymáshoz a világ minden tájáról, és sokan
-persze inkább idősebbek, valamiért őket jobban érdekli-
az élők közül ismeretséget kötöttünk és ápoljuk a kapcsolatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!