Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Familysearch. De hogyan?

Familysearch. De hogyan?

Figyelt kérdés

Beregisztráltam az oldalra, letöltöttem az alkalmazást. De kb eddig jutottam.

Megadtam a saját-apám-anyám adatait és ennyi

Sokan írják, lehet keresni. Talaltam egy opciót, jogy tórténelmi keresések azt hiszem. Kb senkit nem találok meg benne.

Hogyan vágjak bele?

2023. márc. 27. 18:51
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
90%

#19 Abszolút az. Szerinted mi baja lehet bárkinek attól, hogy megtudják, hogy a szépapámat hogy hívták és mikor született/halt meg valamikor az 1800-as évek elején/közepén?

Ugyanis a jelenleg is élők adatait nem láthatják, azok nem nyilvánosak, a rég elhunytakéhoz meg bárki, bármikor hozzáférhet, ha akar.

Aki rátalált a #18-ra, az a közös ősök alapján tehette meg, annyit látott, hogy ki rögzítette az adatot. Az pedig nem feltétlenül családtag a FS esetén. Én is jártam úgy, hogy ráírtam valakire, mert hozzátett valamilyen adatot az én fámhoz és azt hittem rokon. De kiderült, hogy nem, csak szerkeszti az adatokat és mivel egyezést talált, összekötötte azokat.

2023. márc. 28. 19:31
 22/39 anonim ***** válasza:
16%

"Szerinted mi baja lehet bárkinek attól, hogy megtudják, hogy a szépapámat hogy hívták és mikor született/halt meg valamikor az 1800-as évek elején/közepén?"

Hát, mittudomén, vannak a világnak részei, ahol pl. mostanában nem valami jó, ha valakiről kiderül, hogy orosz... vagy hogy orosz származású... Cancel culture meg ilyenek ugye...

2023. márc. 28. 19:35
 23/39 anonim ***** válasza:
34%

#18: Te mindenesetre ritka szerencsés voltál, ha az indexelt adatokból mindenkit megtaláltál, akit kerestél (mondjuk unokatestvért - vagyis szülő testvérének a gyerekét - kizártnak tartom, mivel élő emberek adatai nem kutathatók és nem is láthatóak mások számára; hacsak nem már nagyon idős vagy és a szüleid a XX. század első éveiben születtek, a testvéreiknek pedig még 1920 előtt születtek gyerekei, későbbi anyakönyvek ugyanis nem elérhetőek a FS-ön).

A FS nem dobál fel magától semmilyen rokont, keresni kell az indexelt adatokban vagy a lapozható anyakönyvi képek között (egyébként ez a legbiztosabb, minden más simán lehet fals adat).

2023. márc. 28. 19:35
 24/39 anonim ***** válasza:
78%
#22: Ez mondjuk már masszív paranoia a részedről. Amúgy ha érdemben nem tudsz hozzászólni/segíteni családfa témában, és nem is érdekel, nem tartod "biztonságosnak", akkor tulajdonképpen mit keresel a téma topikjában? Én sem mászkálok észt osztani mondjuk valami autós vagy informatikai topikba, mert nem értek hozzá.
2023. márc. 28. 19:39
 25/39 anonim ***** válasza:
21%

"és nem is érdekel"

Ha nem érdekelne, nem olvasnám.

2023. márc. 28. 19:42
 26/39 anonim ***** válasza:
86%

Nem találtam meg mindenkit, akit kerestem. Egyetlen embert kerestem, apám féltestvérét, őt nem találtam meg, lehet, hogy azért, mert még él.

Többeket nekem felajánlott a FS, hogy egyezést talált, és miután lecsekkoltam és stimmelt, hozzáadtam. Ha belépsz FS-be, jobb oldalt fenn a kis csengő jelenti az értesítéseket, nekem most is van egy ilyen automatikus ertesítés valakiről. Ilyenkor át lehet nezni az infókat, és hozzáadni vagy nem hozzáadni. Úgy hívják, hogy Tree Hints.

Unokatestvérek azok voltak, akik rám írtak, ők sokadik unokatestvérek.

2023. márc. 29. 15:11
 27/39 anonim ***** válasza:
85%

3-as magyarokat is érdekli. Pl. Én már 1600-as évekig az egyik ágat visszavezettem. Egyeneságon is találtam neves szépszülőt, ujsagba nagyszuloket, dédszülőmet is mivel neves szakmájuk volt és oldalági híres ősnagybácsikat is találtam olvastam is roluk ujsagcikkeket is.

Kérdező nem is bonyolult a keresője csak időigényes. Na a keresés az, van mikor nehéz leginkább az 1700-as évektől, mert kevesebb adatokat adtak meg illetve olyan is van mikor több ugyanolyan nevu szuletett ugyanakkor vagy hazassaginal be van irva a varos hol szuletett es megsem talalod ott egyik anyakonyvbe se ilyen is van ez a resze nehez. Ido mig talal az ember egy infot ami elvezeti a keresett őshöz. Az időigényes meg azért, mert lapozgatni kell a 700 oldalas anyakönyvi bejegyzést természetesen logikusan matekozva.

A menube megtalálod a feljegyzes menut oda be tudod irni a csaladtagod nevet es ha szerencsed van valaki mar csatolta az anyakonyvi bejegyzest. Illetve a telepules nev kereso az most nem jut eszembe annak a menunek a neve ahova beirod a telepulest es kivalasztod a megfelelo anyakonyvet es egyesevel lapozgatnod kell. De ugye ujabb anyakonyvek nincsenek fent mert meg korlatozva vannak ergo a dedszulod adatait kell ahhoz tudnod, de ahhoz a dedszulodnek az 1800-as évek végén vagy az 1900-as évek elején kellett születnie.

2023. márc. 29. 22:51
 28/39 anonim ***** válasza:
91%

22-es és szerinted mégis hogy tudják meg hogy neked kik az őseid. Akik családfakutatnak azok nem cancel culture tagjai na és aki családfakutat tisztában van azzal hogy előfordulhat orosz ős a másiknak de ez miért probléma? Királyi család tagjai között is volt akinek volt orosz őse.

Aki családfakutat nem fog senkire csunyan nézni.

Nem mellesleg meg van több ugyanolyan nevu is. Tényleg nem értem mi alapján kezdenének el téged keresni?

Meg kinek és mi köze van hozzá? Akik ott vannak azokat a saját családfájuk érdeklik vagy ezzel a szakmával foglalkozot neves emberek családfája érdekli a következő családfa történeti könyvéhez amihez tudományosan kutat.

2023. márc. 29. 23:03
 29/39 anonim ***** válasza:
27%

"Akik családfakutatnak azok nem cancel culture tagjai ... Aki családfakutat nem fog senkire csunyan nézni. ... Akik ott vannak azokat a saját családfájuk érdeklik vagy ezzel a szakmával foglalkozot neves emberek családfája érdekli a következő családfa történeti könyvéhez amihez tudományosan kutat."

Ennyire azért ne legyél naív. Egy internetes oldalról beszélünk, amelyikhez nem csak jószándékú emberek férhetnek hozzá, hanem bárki.

"mégis hogy tudják meg hogy neked kik az őseid"

Talán úgy, ahogyan én is megtudhatom... Ahogyan megtudhatjuk, hogy neves embereknek hogy nézett ki a családfájuk, úgy akárkiét is megismerhetjük, nem?

"van több ugyanolyan nevu is. Tényleg nem értem mi alapján kezdenének el téged keresni?"

Hát olyan adatok alapján, amiknek már birtokában vannak (akárhonnan máshonnan talán)... Mint akiket neves emberek családfája érdekel: ők is olyan adatokból indulnak ki, gondolom, amiket már tudnak. Lehet, hogy én is neves ember vagyok... :) Vagy olyan nevű, amiből kevés van. Ritkább nevek viselőinél még inkább felmerül a kérdés, mint a Kiss, Nagy, Kovács, stb. nevek esetében, hogy mennyire biztonságos megadni a neten a családfaadatainkat, nem? Mint ahogy a facebookon is egyre többen teszik idegenek számára láthatatlanná az ismerőseiket, barátaikat, családtagjaikat - de azért nevek, fényképek alapján mégis elég sokmindenre rá lehet jönni...

Nem paranoia ez nálam, inkább csak egy Columbo veszett el bennem. ;-)

2023. márc. 30. 09:52
 30/39 anonim ***** válasza:
88%

29-es nem vagyok naív. Én speciel csak kutatásra használom azt az odalt nem építek ott semmit.

Te vagy naív. Ha valaki semmilyen adatot nem ír ergo kb. olyan mint a starikus oldal nem tudnak vele mit kezdeni. Na és egy híres dinasztia és egy átlag polgár között az a különbség hogy az átlag polgár akinek nem az a fontos hogy megossza a családfáját és van több ugyanolyan nevű azzal ugysem tudnak mit kezdeni. Aki meg hackerkedni probal az meg bűncselekmény ergo az ellen az oldal is tesz a biztonságra ilyen oldalakon odafigyelnek. Dinamikus oldalaknál alapfeltétel hogy az oldal üzemeltetője biztositsa a biztonsagot. Na és a GDPR és a személyiségi jogok is ott vannak aki cancel cultur tagjaként ócsárolni próbálja a másikat az is btk.

2023. márc. 30. 10:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!