Örökölhető a sors?
Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy a generációkon keresztülmenő történések. Ha például a szülő mérgező módon neveli gyermekét, ez a magatartás átvehető ha nem teszünk ellene? A mentalitást is tovább visszük? Ezen kívül pedig hogyan készíthetek régre visszanyúló családfát, hogyha képi illetve írásos emlékek nincsenek, európa különböző részein élhettek és a még élő felmenőimnek sincs az ő nagyszüleiknél idősebb személyekről emléke?2021. szept. 26. 18:53
11/17 anonim válasza:
Sors nem, mert a sors ugymond véletlenek sora is egyben, max tulajdonságok, döntések sora " örökölhető ".
12/17 anonim válasza:
Látom, aki a realitás talaján marad, és nem valami ezós baromságban gondolkodik, le van pontozva. Gratulálok.. Kérdező, neked meg a misztikus marhaságok helyett ajánlom a tanulom magam youtube csatornát. Sok érdekes dolog van fent, talán megérted miért nem érdemes a szemfényvesztő humbugok felé fordulni, ahelyett hogy a jelenségek valós okát keresnéd...
13/17 A kérdező kommentje:
Semmilyen misztikus baromsággal nem tömöm a fejem, kedves utolsó válaszoló. Ami megtörténik és van rá tárgyi/személyes bizonyíték, nem értem miért kérdőjelezhető meg. Nem ezós hülyeség szerintem.
2021. szept. 26. 21:55
14/17 anonim válasza:
Első vagyok. Mondok egy példát. Nálunk a családban az én üknagyapám egy gazdag téglagyáros volt. Két fia volt és egy depressziós felesége. Akkoriban nem volt erre szakosodott orvos, a férje (üknagyapám) az istállóba bezárta, megcsalta, majd idővel halálra verte. A fiatalabbik testvér többnyire kiállt az anyjukért, amikor meghalt nekiment az apjának, aki ezért kitagadta. Ő sosem nősült meg, megtört ember lett belőle. Az idősebb testvér, aki az én dédapám, nem mert az apjának ellent mondani soha, főképp, mert a tanulmányaihoz szüksége volt az anyagi támogatására. Tőle kezdve a férfiak mind hordozzák ezt a bűntudatot a nők felé. Tudat alatt mind olyan feleséget választott, aki teljesen elnyomja őket, a férfi méltóságuktól megfosztva élték le az életüket. Anyukám a mi családunkban nagyjából végigdolgozta ezeket pszichológus segítségével. Megrázó dolgokkal is találkozhat az ember. De ha a szüleid nyitottak a témára, szerintem velük közösen menj terápiára.
15/17 anonim válasza:
A másik, hogy ennyi idősen talán még nem látsz rá olyan dolgokra, amit a tapasztalat hoz az életben. Addig is próbálhatsz családfát építeni, figyelemmel hallgasd meg az idősebb rokonok történeteit, gyűjts róluk képeket, esetleg a fontosabb dolgokat le is jegyezheted. Vannak ingyenes családfa építők a neten. Nagyon nagy munka egy ilyet megcsinálni és egyre kevesebben emlékeznek arra, hogy mi történt.
16/17 A kérdező kommentje:
Éppen ez a gond, utolsó válaszoló.
Apámmal nem tartom a kapcsolatot, anya nem ismeri el hogy számára terápia kéne. Így ilyen helyekre egymagam kell majd hogy menjek miután jogilag is független leszek tőle.
2021. szept. 27. 19:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!