Mi a véleményetek arról, hogy egy anya még 30 éves korában is eltartja a lányát?
A lány 28 évesen találta ki hogy egyetemre akar járni,(nappalin)előtte is tanult,csak mást. Meg néha dolgozott,de ez összesítve 2 évnél nem volt több 18 éves kora óta. Szóval érettségi óta keresi magát,hol munkanélküli,hol tanul.Most egyetemre jár éppen,de igéri,hogy amikor végez,33 évesen,akkor már tényleg lesz egy állandó munkahelye. Van egy testvére is,ő is huszonéves,és szintén eltartják,ő most végez az egyetemen.
Az anya nyugdíjas,apa nincs. Hitelekbe veri magát hogy a gyerekei tanulhassanak. Jól teszi vagy rosszul?
én is ettől tartok hogy sose fog felnőni egyik se. Mert nem kényszerülnek rá a munkára. De a csaj azzal jön mindig hogy neki nappalira kell járnia mert ott jobban megtanulja az anyagot meg különben is a diákélet,ez neki kimaradt és most pótol...a fiu meg igaz h végez az egyetemen de most azon töri a fejét h mit tanuljon még
dolgozni egyik se akar.Anyjuk meg még mondja is hogy ne dolgozz,én segitelek...közben tönkremegy szegény alig van magára pénze.Az ő illetve a nagymama nyugdijából élnek+ hitelek
szerintem ennyi idősen már nem a szülő dolga,hogy eltartsa-finanszírozza a tanulmányait-pláne ha nem telik rá és hitelt kell felvenni hozzá.
A lány tanuljon,ha akar,de munka mellett. Én szégyellném magam,ha anyumra hárítanám a költségeket felnőtt fejjel. Mások is tanulnak,munka mellett és nem tartatják el magukat.
Az anya rosszul teszi, én a helyében megmondanám a gyerekemnek,hogy bocs,de eddig eltartottalak,felneveltelek,de már nincs rá keret,ideje lenne dolgoznod.
Utálom az ilyen embereket, akik a szüleik pénzén élősködnek! Főleg, hogy az anyukának alig van, ha hitelbe veri magát. Az egy tipikus példa, hogy a 28 éves infantilis egyén unalmába nem tud mit csinálni, inkább egyetemre jár, mert ott nem kell különösebben strapálnia magát, lényegesen nyugisabb mint egy munkahely...
Komolyan az ilyen embereket fel tudnám pofozni. Az ő korába már neki kéne az anyukáját támogatnia, és nem forditva!
Saját magamból indulok ki, hogy előfordul, hogy vki egy egyetemi diplomával sem tud pénzt keresni, attól függ, hogy miből szerezte. Én most 36 éves vagyok és ismét tanulnom kell, mert amit eredetileg a szüleim megfinanszíroztak nem elég a megélhetéshez. A 28 éves lány is lehet, hogy így járt. Az eredeti iskolájával nem megy semmire, most átképzi magát.
Egyetlen egyetemet találtam ahol létezik még a szak, ami nekem kell, és munka mellett tudok tanulni, ott olyan csak az időbeosztás, ami nekem jó! A férjemnek is be kell segíteni a jegyzetek elkészítésében, annyira kevés az időm munka és gyerek mellett.
Az alacsony felvételi pontszámok miatt könnyebb nappalira bekerülni és a segítség is sokkal komolyabb, nem csodálom, hogy a 28 éves nő inkább nappalira jár.
Mellette dolgozhat is, ha akar. Bár attól is függ, hogy mit tanul! Ha sokat kell magolni, ülni, akkor irodai munkára már biztos nem vágyik, marad a fizikai munka, ha bírja. Egyébként meg hová a fenébe vennék fel?
A hitelekkel van inkább problémám és az anya életkorával.
A gúnyolódás és piszkálódás helyett, ha kedveled őket egy kicsit is, akkor tanácsold az anyának, hogy kössön magára életbiztosítást, pont a gyerekei miatt!!!
Rosszul teszi, de nem sajnálom, mert senki nem tart pisztolyt a fejéhez. Ha neki jó, csinálja. Ha nem jó, ne csinálja.
A csaj meg egyenesen szánalmas, ahogy élősködik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!