Az a jobb ha a szüleid egykék és többet kaptak anyagilag, vagy ha vannak tesóik és lehet élvezni a nagy családot?
A szüleim mindketten egykék. Ez olyan szempontból jó, hogy apum pl egyedül örökölt 2 lakást és némi pénzt mamámtól, vagy anyum szülei akik még élnek segítettek engem is amikor egyetemre jártam, ami nyilván nem lett volna, ha 2-3 gyerektől van 3-5 unokájuk, akiknek nyilván egyformán szerettek volna adni. Arról nem is beszélek, hogy szüleimet egész életükben tudták párszor segíteni, akár amikor nagyobb lakásba költöztünk, akár amikor a szüleim egyszerre lettek még vagy 10 éve munkanélküliek egy időre a válságban.
Ehhez képest azért a barátaimnál azt látom, hogy ahol nagyobb a család ott tök jó hogy vannak unokatesóik (akár tőlük 10 évvel idősebbek/fiatalabbak is). Pl családi eseményeken, vagy kapcsolatként (protekcióként) is működhetnek az ilyen családi kapcsolatok, szinte van egy instant bizalmasod a vérség miatt. (Pl nem akarok politizálni, de Matolcsy is az unokatesóját tette asszem egy MNB alapítvány élére). Vagy ha munkahely kell, vagy ha bármi segítség, stb. Most nyilván úgy értem, hogy a rokonaid is normálisak, viszik valamire az életben maguktól és egymás segítségére tudtok lenni különböző élethelyzetekben. Nem arra, ha egy lusta alkesz az unokatesód aki csak kéreget tőled. Szerinted melyik a jobb? Ha egykék lennének a szüleid vagy ha nem?
Hogy milyenné alakul a közeli vagy távoli családtagokkal a viszony, az mindig a déd vagy nagyszülőktől és a szülőktől függ, függetlenül a családtagok számától.
Én személy szerint a családtagok egymás iránti szeretetét, a nagy család összetartását díjazom.
Soha egy fillért senkitől nem örököltem és ez már így is marad. Viszont a testvérem ajándékozott már nekem házat, nagybácsik-unokatesók jelentős mértékben segítették a pályámat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!