Csak kényszerből, a pénz miatt dolgoztok, vagy ha nem lennétek anyagilag úgymond rászorulva, akkor lenne "jobb dolgotok" is ?
Ha nem kellene egyáltalán munkába járni, akkor szabadabbak lennétek ?
Nem kötöttség a munka ? Én pl ha elég pénzem lenne, tuti végigutazgatnám az egész világot... És csak azt csinálnám, amihez kedvem van. Csak ettől nagyon messze vagyok......
a lábam be nem tenném soha többé semmiféle munkahelyre, csak azért megyek mert muszáj!!!
Sőt, ha nagyon gazdag lennék, megvenném a mostani munkahelyem, kiterelnék mindenkit az udvarra, ott előttük felgyújtanám az egészet majd közölném mindenkivel hogy ki vagytok rúgva.
Nyílván a munka valamilyen szinten egy kényszer, azért is jobb ha az ember abban dolgozik amit inkább szeret csinálni, és megélni is meg lehet belőle.
Pl. azért senki sem fog fizetni neked, hogy te utazgass, ilyen álommunkák azért nagyon ritkák.
Ha "végtelen" pénzem lenne akkor tuti nem így dolgoznék mint most.
Saját vállalkozást csinálnék, illetve hobbim irányába terelődnék.
Például szeretek kirándulni, túrázni, lehet ezekben teljesednék ki, szerveznék túrákat, utazásokat, vagy nonprofit módon fejleszteném a túra úvonalakat. Nyilván ebben benne van a bürokrácia és egyéb hátráltató tényezők.
Vagy tetszik mikor valakik felújítanak dolgokat, épületeket, vagy kiállított monzodnyokat például. Az ilyesmit is támogatnám és részt vennék benne.
Meg mellette utaznék, blogot írnék, fene tudja. Tulajdonképpen ha rantam múlna akkor úgy élnék 1-2 helyen. Nagyvárostól kezdve egy Kanadai erdőig bárhol. Mindenhol pár évet, aztán azzal úgy ellennék.
Volt egy találmányom 30 éves korom körül, ami bejött.
Azóta csak a hobbijaimnak élek és utazgatok.
Az én mottóm:
az élet túl rövid ahhoz, hogy munkával töltsük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!