Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Csak kényszerből, a pénz...

Csak kényszerből, a pénz miatt dolgoztok, vagy ha nem lennétek anyagilag úgymond rászorulva, akkor lenne "jobb dolgotok" is ?

Figyelt kérdés

Ha nem kellene egyáltalán munkába járni, akkor szabadabbak lennétek ?

Nem kötöttség a munka ? Én pl ha elég pénzem lenne, tuti végigutazgatnám az egész világot... És csak azt csinálnám, amihez kedvem van. Csak ettől nagyon messze vagyok......

2021. márc. 21. 13:26
A kérdező szavazást indított:
Kizárólag a pénz miatt dolgozom.
Vannak más motivációs tényezők is.
45 szavazat
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Miben lenne más az életetek, ha nem kellene egyáltalán dolgoznotok ? Egyszerűbb lenne ?
2021. márc. 21. 13:31
 2/17 anonim ***** válasza:
77%
Én dolgoznék. Szeretem amit csinálok, jó is vagyok benne valamennyire.
2021. márc. 21. 13:32
 3/17 anonim ***** válasza:
97%
Aki nem szereti amit csinál, az pénzért dolgozik. Aki szereti amit csinál, annak van más motivációja is. Én még az előbbibe tartozok, de igyekszem változtatni ezen.
2021. márc. 21. 13:35
 4/17 anonim ***** válasza:
81%

a lábam be nem tenném soha többé semmiféle munkahelyre, csak azért megyek mert muszáj!!!

Sőt, ha nagyon gazdag lennék, megvenném a mostani munkahelyem, kiterelnék mindenkit az udvarra, ott előttük felgyújtanám az egészet majd közölném mindenkivel hogy ki vagytok rúgva.

2021. márc. 21. 13:40
 5/17 anonim válasza:
77%

Nyílván a munka valamilyen szinten egy kényszer, azért is jobb ha az ember abban dolgozik amit inkább szeret csinálni, és megélni is meg lehet belőle.

Pl. azért senki sem fog fizetni neked, hogy te utazgass, ilyen álommunkák azért nagyon ritkák.

2021. márc. 21. 13:43
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem szorulnék rá a pénzre, nem dolgoznék.
2021. márc. 21. 13:45
 7/17 anonim ***** válasza:
96%
Lenne jobb dolgom is pl. önvédelmet és nyelveket tanulni, utazni stb. Fiatalabb koromban pénzem nem volt rá, most van pénzem de időm nincs. Pedig a kettő közül az idő az amiből nem lehet többet szerezni.
2021. márc. 21. 13:46
 8/17 anonim ***** válasza:
93%

Ha "végtelen" pénzem lenne akkor tuti nem így dolgoznék mint most.

Saját vállalkozást csinálnék, illetve hobbim irányába terelődnék.

Például szeretek kirándulni, túrázni, lehet ezekben teljesednék ki, szerveznék túrákat, utazásokat, vagy nonprofit módon fejleszteném a túra úvonalakat. Nyilván ebben benne van a bürokrácia és egyéb hátráltató tényezők.

Vagy tetszik mikor valakik felújítanak dolgokat, épületeket, vagy kiállított monzodnyokat például. Az ilyesmit is támogatnám és részt vennék benne.

Meg mellette utaznék, blogot írnék, fene tudja. Tulajdonképpen ha rantam múlna akkor úgy élnék 1-2 helyen. Nagyvárostól kezdve egy Kanadai erdőig bárhol. Mindenhol pár évet, aztán azzal úgy ellennék.

2021. márc. 21. 13:52
 9/17 anonim ***** válasza:
97%
Csak kényszerből, nagyon szeretnék gazdag lenni és szabad lenni végre. És nem az a típus vagyok aki megőrül, ha nem járhat be mindennap valahova. Mindig lenne mi csinálni munkahely nélkül is. Világot is látnék, élvezném az életet stb stb. Nem szeretem eladni az időm kényszerből.
2021. márc. 21. 13:55
 10/17 anonim ***** válasza:
52%

Volt egy találmányom 30 éves korom körül, ami bejött.

Azóta csak a hobbijaimnak élek és utazgatok.

Az én mottóm:

az élet túl rövid ahhoz, hogy munkával töltsük!

2021. márc. 21. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!