Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Csak kényszerből, a pénz...

Csak kényszerből, a pénz miatt dolgoztok, vagy ha nem lennétek anyagilag úgymond rászorulva, akkor lenne "jobb dolgotok" is ?

Figyelt kérdés

Ha nem kellene egyáltalán munkába járni, akkor szabadabbak lennétek ?

Nem kötöttség a munka ? Én pl ha elég pénzem lenne, tuti végigutazgatnám az egész világot... És csak azt csinálnám, amihez kedvem van. Csak ettől nagyon messze vagyok......

2021. márc. 21. 13:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
96%
kényszer. Hülye lennék alkalmazott lenni aprópénzért, ha nem lennék rászorulva.
2021. márc. 21. 14:39
 12/17 anonim ***** válasza:
92%
Tekintve, hogy imádom a munkámat, több hobbimmal is összefügg és még utazni is tudok vele, ugyanúgy csinálnám. Mellette is bőven van időm minden másra és tekintve hogy jól keresek, ilyen szinten sem vagyok korlátozva.
2021. márc. 21. 15:02
 13/17 anonim ***** válasza:
94%

Nem vagyok még anyagilag független, de eszem ágában sincsen többé munkahelyek felé menni mégegyszer.

A saját vállalkozásomban dolgozom, nyilván olyat, amit szeretek is csinálni. Amikor majd elérem az anyagi függetlenséget, akkor majd elgondolkozom azon, hogyan tovább - de biztos vagyok benne, hogy akkor is fogok valami hasznosat tevékenykedni, amit talán már nem is nevezhetünk abban az esetben munkának.

2021. márc. 21. 15:24
 14/17 anonim ***** válasza:
92%
Megtehetném, hogy hátra lévő életemben nem dolgozom, de meg is őrülnék idővel egyedül, - nekem kellenek a szakmai kihívások. Ha elküldenek nyugdíjba, - amit esélyes, hogy szerencsére nem fogok megélni, - akkor értelmét veszíti az életem is egyben. Ehhez értek, ezt szeretem csinálni, el is végzem a dolgomat időről-időre a legjobb tudásom szerint. Nekem nem kell több, de ennyi igen!
2021. márc. 21. 15:54
 15/17 anonim ***** válasza:

Én szeretem,bár még csak frissdiplomás vagyok. Szeretek bejönni a cégbe(bár most home office)szeretem a kollégáimat,azt is szeretem hogy ki kell öltözni,hogy egy ismert cégnél dolgozom. Alapvetően karrierista személyiségem van.

24N

2021. márc. 21. 18:45
 16/17 molnarmarcell21 ***** válasza:

Részben erről szól az alapjövedelem: megszüntetni a gazdasági kényszert, így azzal foglalkozhatnál, ami igazán érdekel, ami növeli a hatékonyságodat.

Bár a mostani munkahelyem is elég kényelmes, de nem ezzel foglalkoznék, hanem karriert váltanék a kiteljesedéshez.

2021. márc. 22. 06:35
 17/17 anonim ***** válasza:

Abszolút csak kényszerből, főleg, hogy semmilyen szinten nem érdekel az, amiből a diplomámat szereztem, nem is szeretem csinálni, csak azért csináltam meg és csinálom most is, mert a szüleim belekényszerítettek.

Ezer meg egy jobb dolgom lenne a munka helyett, utaznék, nyelvet tanulnék, kipróbálnék mindenféle új hobbit, megtanulnék egy csomó hasznos dolgot (önvédelem, stb.) és imádnám, hogy nincs megszabva mikor mit és hogyan kell csinálnom. Nem vagyok az a típus, aki unatkozna munka nélkül vagy hiányozna neki a napi rutin, mindig le tudtam magam foglalni és a munkát mindig időpazarlásnak fogtam fel.

25/L

2021. márc. 24. 00:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!