Miért van az, hogy az erőteljesen baloldali Svédország, Hollandia, stb mind-mind anyagilag ezerszer jobban áll, mint Magyarország, sokkal kedvezőbb gazdasági adatokkal, sokkal jobb fizetéssel és összességében jóval pozitívabb emberekkel?
Én az első és a második világháború végkimenetelében és egy mínusz 30 éves orosz elnyomásban keresném a megoldást.
Amúgy Hollandia tudtommal liberális és nem baloldali. Svédországot nem tudom.
Miért példaértékűek ezek az országok, amikor tele vannak bevándorlókkal?
Hollandiának van kijárata a a tengerre, ez pedig jelentősen hozzájárult a fejlődéséhez, kereskedelmi lehetőségek tárházához, gyarmatosítási lehetőségekhez.
Svédországot meg elkerülték a nagy háborúk,lemásolták a német ipart, jól kereskedtek.Az iparuk nagy részét (Volvo) viszont már megvette egy kínai cég.
"Semmi köze egymáshoz."
A liberális gazdaságpolitika jobboldali.
Viszont a liberális szociálpolitika baloldali.A baloldal és a liberális bizonyos témákban (migráció,lmbt...stb) olyanok, mint az egypetéjű ikrek.
Így igaz, én arra írtam, hogy semmi köze egymáshoz, hogy nem egyenlő a liberalizmus a baloldallal, mint ahogy a kérdező állította.
Lehet jobb és baloldali is.
Hollandiában ez a jobb oldal felé húz.
Szerintem egyáltalán nem a liberalizmus és a baloldaliság miatt tartanak ott.
Az USA is nagyon fejlett és mégsema liberalizmus mega baloldaliság miatt.
De fontos hozzá tenni,hogy a jobboldal miatt sem (csak hogy objektívek maradjunk).
Kérdező, miért ne állhatnának jobban? Nem feltétlenül függ politikai nézettől egy ország gazdasági állapota.
Mondjuk azért ezek az országok iszonyú pénzeket ölnek bele oktatásba, kutatás-fejlesztésbe, stb. Nem arra bazíroznak, hogy az indiai vagy német gyáraknak melósokat termeljenek.
Másrészt azért ezekben az országokban a kormányzás nem arról szól, hogy az épp hatalmon lévő kormány kitömje a neki kedves vállalkozókat - gondoljunk itt Mészáros Lölőre, de bárkire az elmúlt években.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!