Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Nem tudom anyagilag mi lenne...

Nem tudom anyagilag mi lenne jobb?

Figyelt kérdés

A cégemnél teljesítmény bérben vagyok ( garantált a minimálbér)

Mikor terhes lettem tpre kellett jönnöm.

Így a gyedem csak minimál bér után lett számolva ( az oep megindoklta h miért, de máig sem értjük)

Most lesz 2 éves a lányunk. Kb 2 hónapja jeleztem a cégnek h vissza mennék dolgozni.( eddig visszavették a kisgyerekeseket 1 műszakba. Most huza-vonáznak)

Így arra gondoltunk h akkor jöhet a kistesó, úgysem akarnak visszavenni...

Ma közölte a főnököm h visszamehetek, kapok szerződésmódosítást ( több alap bérről)

Melyik esetben kapok többett a 2. Babára?

Ha nem megyek vissza ( tehát gyes alatt születik meg?

Vagy ha visszamegyek?

Utóbbi esetben mennyi időt kell ledolgoznom h anyagilag jobban jöjjünk ki?

Remélem tud valaki segíteni! Köszi

2017. jún. 28. 16:18
 1/8 anonim válasza:
25%
Semmiképp nem engednék gyereket szülni olyanoknak, akiknek nincs megfelelő anyagi háttere + agyilag sem beszámítható. Ez utóbbit nem rád értem, de az elsőt igen az anyagiakat, mert egyértelmű, hogy labilisak vagytok anyagilag egy gyermekvállalásra. Onnantól kezdve pedig felelőtlenség és lottózás a gyermekéletével.
2017. jún. 28. 16:39
 2/8 anonim ***** válasza:
19%
Ha ennyire labilisak vagytok akkor nem kell még egy gyerek. Az elsőnek mindenbe igaza van.
2017. jún. 28. 16:42
 3/8 A kérdező kommentje:

Ezek köszönöm, de nem voltak válaszok a kérdésemre.

Nem vagyunk labilisak anyagilag ;)

És számomra nem mindegy hogy mennyit utalnak!

De ide mint mindig olyan emberek is írnak akik nem akarnak, tudnak segíteni. Csak puffognak, fikáznak másokat egy anonim oldalon. ;)

2017. jún. 28. 16:56
 4/8 anonim ***** válasza:
21%
Senki nem fikázott! Ha nem vagytok labilisak anyagilag, akkor nem mindegy mennyit utalnak? Gondolom nem százezres különbségről van szó!
2017. jún. 28. 19:04
 5/8 anonim ***** válasza:
30%

Párom van gyeden a kettessel,munka mellé. A hármassal is ő lesz. Mivel egy év lesz köztük,lesz kettő gyed is egyszerre

Br 390 fizu,max gyedek. A gyed határozatra nem azt írták,amit kaphatna,hanem ami az idei max. És de én is agyalok,ha jövőre emelnek megkapja-e a rossz határozat miatt,pedig mint látjátok,nem labilis összegekről van szó.

Simán mivel házat akarunk venni,nem mindegy az az 5-10ezer se és kész.

Kérdező sajnos nem tudom a választ a kérdésedre. Facen van tb csoport kismamáknak , Tb kisokos kismamáknak kérdések és válaszok. Ott van dokumentum erről és kérdezni is lehet.

2017. jún. 28. 19:58
 6/8 A kérdező kommentje:

De pontosan 100 ezerről van szó! Mert ha a bruttó fizum alapján számolják akkok a maximumot kapom, így pedig csak 60 ezert!!!

Jól állunk, de azért annyira nem h havi100 ide vagy oda ne számítson!

De még mindig nem értem ha érdemi választ nem adsz, akkor miért vákaszoksz a kérdésemre?

Köszönöm a választ, minden SEGÍTSÉG jól jön :)

2017. jún. 28. 20:09
 7/8 anonim válasza:

"De még mindig nem értem ha érdemi választ nem adsz, akkor miért vákaszoksz a kérdésemre?"

Azért adott ilyen választ, mert ilyen volt a kérdés is.

Ennyi erővel azt is kérdezhetnéd, hogy mi lesz a szerződés módosításban, azt sem tudná megmondani senki sem ennyi adatból.

"Ma közölte a főnököm h visszamehetek, kapok szerződésmódosítást ( több alap bérről)"

Ez sem mindegy, mert az egyik ember 1000 a másik meg 30000-re gondol ha ezt olvassa.

Szakemberrel kéne megnézetni akinek megadnátok minden adatot, és ő pontosan ki tudná számolni, hogy melyik a jobb megoldás.

2017. jún. 29. 12:11
 8/8 anonim ***** válasza:
45%

Egy ember élet, ami rendesen megterheli a kasszát, úgyanakkor többlettel bír bármilyen anyagi értéknél a szülők számára. Több ő annál hogy ennyire ráalapozd a pénzügyeidet, ez nem befektetés, egy gyereknek nem szabadna annak lennie, ez peddig egyenesen sértő (hacsak nem cigó vagy, ott alapelv):

"h akkor jöhet a kistesó, úgysem akarnak visszavenni... "

2017. júl. 1. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!