Szülés után lehetek-e táppénzen, ha ez anyagilag jobb nekem (nem vagyok jogosult TGYÁS-ra)?
Azért kategorikusan kijelenteni azt, hogy szülés után nincs táppénz nem lehet. Nyilván nem lehet valaki 2 évig táppénzen, mert akkor már le kellene százalékolni, ha annyi ideig munkaképtelen.
Nekem nagyon sok ismerősöm TGYÁS után egy pár hónapig táppénzre ment nem GYED-re, mert pár éve még a táppénz nem volt maximálva, így jobban jártak. Az más kérdés, hogy ez szabálytalan, mert csak betegség miatt lehetne kiírni, de az orvosuk bevállalta. Mostmár egyébként ez nem igazán éri meg.
Az viszont továbbra sem értem, hogy ha valaki beteg miért ne mehetne táppénzre attól, hogy van egy kisbabája. Ha az orvosa hajlandó kiírni és jogosult táppénzre, akkor lehet táppénzen szülés után. (Nekem pl. sajnos van olyan betegségem, amivel pár hónapig simán ki tudnának írni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!