Jogosan haragudnak rám?
Ne haragudjatok, ha hosszú lesz, de elég bonyolult történet.
Anyósom es apósom több, mint 10 éve elváltak, és azóta nem beszéltek egymással, sőt a férjem se látta az apját, mindaddig míg a gyerekünk megszületése után fel nem vette a kapcsolatot velem facebookon. Kellett pár hónap mire meggyőztem a férjemet, hogy adjon egy esélyt neki, mert én beszélgettem vele, és úgy tűnt megváltozott. Nagyon jó kapcsolat alakult ki, nyáron és karácsonykor is kinn voltunk nála külföldön 1-1 hetet. Amennyire összemelegedtünk apósommal es a feleségével, annyira távolodtunk el anyósoméktól és az egész rokonságától. Most ott tartunk, hogy ki akarunk költözni hozzájuk külföldre, mert a férjem be akar szállni apósom cégébe, és én is sokkal több segítséget fogok kapni tőlük a gyerek körül, mint anyósoméktól.
Most én vagyok számukra a közellenség, mert én összehoztam a fiát "azzal az emberrel" és biztos hogy én vettem arra is rá, hogy költözzünk ki. Legalábbis ők ezt hiszik.
Jogosan haragszanak rám emiatt?
Hány éves volt a férjed a váláskor? Szerintem ez is fontos tényező, mert lehet hogy annyira fiatal volt még hogy az apa nem tudta hogyan kezelje a köztük lévő távolságot, nem tudott hogyan és miről beszélgetni a fiáról.
Én nem ítéllek el akkor sem ha költöztök, nem is lenne hozzá jogom, de a B terv is legyen atom biztos
Az anyós meg vagy megbékél vagy nem, ez a ti életetek.
Sok sikert! :)
Miért nem volt közöttük 10 évig kapcsolat? Az anyja utálja a pasit, lehet ő beszélte tele a férjed fejét/tiltotta meg, hogy szóba álljon vele.
Az alapján, ahogy leírtad, mennyit hív, látogat titeket, szerintem ez a valószínű.
Most, hogy felnőtt a fia, van saját élete, családja, feltételezi hogy nem anyuci befolyásolja, és újra felbukkant.
Ha nincs veszteni valótok, akkor próbáljátok meg. Ha már kint vagytok, és nem úgy jönnek össze a dolgok, akkor is tud lépni a férjed másik munkahelyre.
Csak érdekből mentek.Mert a papa ajándékokkal megvásárolt benneteket.Ezt magad is leírod, csak nem veszed észre.
Anyósod helyében nekem is rosszul esne.Az is hogy elviszitek messze az unokáját.
A pénz ígérete, mivel apósodnak jobban megy a szekere mint anyósodnak, megbolondított.Elfelejtitek azt, mit okoztok ezzel annak, aki mindig ott volt mellettetek.Mégha anyagilag nem is tudott sokat tenni.
Ez csúnya dolog a részetekről.
De mindegy itt mit írunk, ez már eldöntött dolog.
Engem az zavar hogy a férjed nem hajlandó határozottan állást foglalni és a kezébe venni az irányítást. Olyan mintha egy sodródó mellékszereplő lenne, majd megnyugszik az anyám, vagy nem, ha nem keres az apám akkor én se keresem, ha ő keres akkor fogadom a közeledését. Teljesen passzív.
Pedig te nem fogod tudni az ő családi hisztériájukat feloldani, mert az kb 15 éve érlelődik hármuk között.
A férjednek kéne eldöntenie hogy költözni akar, és ezt közölnie az anyjával, és igényektől függően törnie magát hogy ne vegyék ezt sértésnek, vagy leállítani őket, és mindenképpen megvédenie a feleségét.
Mert jelenleg az történik, hogy anyós és após pingpongoznak a gyerekkel, a gyerek viszont szépen leül a sarokban úgyhogy rajtad csattan a pingpongütő.
Felnőtt ember a párod, vállaljon felelősséget a szüleiért és a döntéseiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!