Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogosan haragudnak rám?

Jogosan haragudnak rám?

Figyelt kérdés

Ne haragudjatok, ha hosszú lesz, de elég bonyolult történet.

Anyósom es apósom több, mint 10 éve elváltak, és azóta nem beszéltek egymással, sőt a férjem se látta az apját, mindaddig míg a gyerekünk megszületése után fel nem vette a kapcsolatot velem facebookon. Kellett pár hónap mire meggyőztem a férjemet, hogy adjon egy esélyt neki, mert én beszélgettem vele, és úgy tűnt megváltozott. Nagyon jó kapcsolat alakult ki, nyáron és karácsonykor is kinn voltunk nála külföldön 1-1 hetet. Amennyire összemelegedtünk apósommal es a feleségével, annyira távolodtunk el anyósoméktól és az egész rokonságától. Most ott tartunk, hogy ki akarunk költözni hozzájuk külföldre, mert a férjem be akar szállni apósom cégébe, és én is sokkal több segítséget fogok kapni tőlük a gyerek körül, mint anyósoméktól.

Most én vagyok számukra a közellenség, mert én összehoztam a fiát "azzal az emberrel" és biztos hogy én vettem arra is rá, hogy költözzünk ki. Legalábbis ők ezt hiszik.

Jogosan haragszanak rám emiatt?

2019. márc. 6. 06:38
1 2 3 4
 21/39 acelsziv ***** válasza:
54%
Ja és nem, nem jogosan haragszik, de ennek okát azt hiszem kifejtettem.
2019. márc. 6. 08:47
 22/39 A kérdező kommentje:

23:

Igen pont erre gondolok énis. Nem az én tisztem ítélkezni egyik szülő felett sem, de abból kiindulva amilyen könnyen "megbocsájtott" neki a férjem, és ahogy most látom milyen apa-fia "szerelem" van közöttük, és ahogy viselkedik most anyósom nagy esélyt látok rá, hogy anyósom keze bőven benne volt abba, hogy nem tartották a kapcsolatot egymással.

2019. márc. 6. 08:51
 23/39 anonim ***** válasza:
80%

Nézd, kaptatok egy lehetőséget hogy kiköltözzetek, nyilván nem számítotok arra hogy ő tart el benneteket. Jól le leszek pontozva de én ebben nem látok semmi rosszat, a legtöbben úgy költöznek ki külföldre hogy rokon, barát, valaki van, nem közeli segítség. Apóstól se reméljetek mást, legfeljebb kellemesen csalódtok.

A válás körüli dolgokat meg úgyse fogjátok tudni megoldani, és jól látod, az se fog kiderülni, kinek volt akkor "igaza" de azt gondolom nem a költözés a fő baj anyós szemében hanem hogy egy "háborúban" nem álltok feltétel nélkül mellé. Sajnos nagyon jellemző hogy a szülők egy válás után döntésre akarják kényszeríteni a gyereket, ezzel nem tudtok mit kezdeni.

2019. márc. 6. 08:52
 24/39 anonim ***** válasza:
49%
Ha a férjem beszélgetne az apámmal, majd nyüstölne, hogy én is tegyek így, egyszer szólnék, hogy fejezze be, másodszorra otthagynám. Ez nekem nem fér bele.
2019. márc. 6. 08:59
 25/39 A kérdező kommentje:
Igen ezt énis így gondolom, csak nehéz helyzetben vagyunk, mert a férjem szereti az anyját is, meg az apját is, a gyerek is nagyon szereti mindkettőjüket. És most emiatt az acsarkodás miatt félek, hogy ha kiköltözünk, elveszíti a nagyanyját. A férjem ugy van vele, hogy majd megbékél, de én most nagy dilemmába vagyok, hogy költözzünk-e vagy nem, semmi nem tart vissza, csak anyósom hisztije.
2019. márc. 6. 09:01
 26/39 acelsziv ***** válasza:
69%

Egy hisztis némber miatt dobnád el a jövőtöket? Egy olyan hisztis némber miatt akit alig érdekeltek? Nem lehet mindenkivel jóban lenni sőt van akivel egyszerűen nem lehet normálisan kijönni, mert mindig fog vinnyogni valamiért.

Menjetek. A gyereknek sem mindegy, hogy egy ilyen nyomorult országban nő fel ilyen oktatási rendszerben, vagy normális életszemlélet mellett és nem csóróként.

2019. márc. 6. 09:10
 27/39 anonim ***** válasza:
84%

Nem biztos, hogy rosszat akar az apa. Lehet eddig is kíváncsi volt a fiára, csak nem tudta, hogy nyisson felé. Nálunk is volt a családban hasonló. A szülők elváltak, az apa egy ideig próbálta tartani a lányával a kapcsolatot, de az anyának új férje lett, akit a kislány az apjának tekintett, és nem igazán akart kapcsolatot tartani az igazival. Így az igazi apa nem erőltette a dolgot, kilépett a képből. Eltelt kb. 20 év. A lánynak született egy gyereke. Az apa szerette volna megismerni, első unokája volt, de túl büszke volt hozzá, hogy felkeresse a lányát, a lány szintén. Úgy hozta a sors, hogy én egy társaságba keveredtem a lány féltestvérével. Beszélgettünk, és teljesen véletlenül derült ki, hogy ki a nővére. Elmeséltem anyunak, ő meg kérte, hogy kérjek képeket a kicsiről. Nagyon szívesen adtak. Elvittem őket, anyu pedig megmutatta az apának. Az apa ezek után sutba dobta a büszkeségét, és felkereste a lányát. Azóta teljesen normális a kapcsolatuk.

Viszont ott a volt feleség ezen nem akad ki. Ha családi esemény van, találkoznak, és teljesen normálisan viselkednek egymással szemben.

Sajnos valóban nehéz. De a fiúnak joga van az apjához. Ha az anyós ennyire ki van akadva, lehet a volt férj emiatt nem kereste a fiát, mert félt ezektől a konfliktusoktól. Megvárta míg a fia felnő, és eldöntheti akar e kapcsolatot tartani.

2019. márc. 6. 09:14
 28/39 anonim ***** válasza:
23%
A magyar ember ilyen, mindig haragudnia kell valakire.
2019. márc. 6. 09:16
 29/39 anonim ***** válasza:
40%

"Amennyire összemelegedtünk apósommal es a feleségével, annyira távolodtunk el anyósoméktól és az egész rokonságától. Most ott tartunk, hogy ki akarunk költözni hozzájuk külföldre, mert a férjem be akar szállni apósom cégébe, és én is sokkal több segítséget fogok kapni tőlük a gyerek körül, mint anyósoméktól."

Az igen. Egy haszonleső dög vagy a kedves férjeddel együtt. Küzdeni nem küzdötök, a semmire csináltok gyereket és az embert ott húzzátok le, ahol tudjátok.

Anyós le van szarva, mert nem vesz meg minden olyan dolgot nektek és a babának, amiknek beszerzéséről felnőtt ember létetekre nektek kéne gondoskodni. Mint pl. pelenka. De ebben az a szomorú, hogy még a saját szüleidet se kíméled. Most meg azt tervezed, hogy hogyan fogsz élősködni az apósod családján...

A férjeddel együtt a jellemtelenség megtestesítői vagytok. Egyedül csak a gyereket sajnálom.

2019. márc. 6. 12:04
 30/39 anonim ***** válasza:
50%

Kérdező, szerintem nem a gyakorin kellett volna kérdezned. Ezt a sok rosszindulatú, előre kárörömködő választ, basszus:((

Szerintem pedig menjetek, főleg, ha veszíteni valótok nincs. Amúgy meg, ha apóssal mégsem jön be hosszabb távon a közös üzlet, akkor is, már kint vagytok, férjed találhat állást abban az adott országban máshol is, nem csak az apjánál. Esélyes, hogy Te is találsz munkát. Aki mer, az nyer. Nem arról van szó, hogy itt mindent felégettek magatok mögött. Ha mégis hazajönnétek, akkor - ahogy írtad - átmenetileg a szüleidnél lennétek, és férjed újra munkába állna itthon.

Apósod meg gondolom, nem egy rablógyilkos, olyan nagy baj nem lehet. Legfeljebb mégsem jön be a külföldi lét. És akkor mi van? Akkor ugyanott lesztek, ahol most vagytok, ennyi.

2019. márc. 6. 12:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!