Párom szülei kiakadnak ha nem iszok velük pálinkát. Mit tudnék tenni hogy megértsék végre hogy utálom?
Pároméknál az a szokás hogy evés előtt mindneki megiszok 1-2 pohár pálinkát. Amikor ott szoktunk vacsorázni akkor mindig kitöltik nekem pedig szépen kérem hogy ne tegyék. Azért isszák mert azt hiszik hogy a hosszú élet titka a pálikna, pedig szerintem az etil alkoholban semmi egészséges nincs. Mindegy, nem az én véleményem a lényeg hanem az hogy ilyenkor mindig megharagszanak rám, és rengetegszer elmondják hogy igyam meg. Egyszer megittam és rosszul lettem, de ezek után sem értik meg. Múltkor a párom nagyszülei is azt mondták nem bírják megérteni miért nem iszom meg pedig ma még vezetnem sem kell.
21/L
Lehet, azért tukmálják, mert volt, hogy engedtél nekik.
Én soha nem iszom, semmilyen alkoholt (ellenben a konyakos meggyet imádom... de az inkább csoki). Ezt hogyha valaki kínál, elmondom elég határozottan. Hogyha tukmálják, elmondom mégegyszer kedvesen, majd erősebben, végül egészen egyszerűen otthagyom a francba. Nem tudom, miért kellene nekem tiszteletben tartani mások alkoholizálását, hogyha nem tudják elfogadni az én józanságomat.
A tanácsom számodra is az, hogy légy kicsit keményebb. Ne engedj a dumájuknak, hogyha nem akarod.
Off:sokan általánosítjátok,hogy pálinka. Ez olyan mintha azt mondanátok nem szeretem a főzeléket. Pálinkáról készült a diploma munkám. (Először pálinkából-t írtam:) ). Szóval én a krumpli és karalábé főzeléket nem szeretem de a sárgaborsót igen. Ami kellemetlen csak a vizezett iskolait a házi nekem erős...még két példa aztán a lényegre térek exeméknél nyál összefutott a számban fasírt illattól,megettem és majdnem visszajött...másik;megkínáltak túrós palacsintával ,amit nagyon szeretek,ez házi kecske túrós volt fúúú...
Pálinka:kb 25 féle gyümölcsből készűlhet, 20 éve a penészes szilvát a rothadó körtét is bele kellett szedni megzavarni 2-3dkg /liter cukorral(keleten kétes ukrán cukorral) csak legyen...Manapság fordúlt a dolog jó irányba: minőségi érett vagy enyhén! túlérett gyümölcsből készűlt 0,5dkg/liter cukor(alacsony minőségű de eredeti méz) hozzáadásával készűlt cefrét párolunk le.
Pl más íze kellene hogy legyen a szilvának mint a birsalmának ha egyforma az íz az csak etilalkohol. Minden párlatnak az adott gyümölcs(ök) ízeit kellene vissza adnia. Valakinek nem jön be a szilva attól szeretheti az eper málna vagy szeder pálinkát. A " a rossz pálinkának szaga,a jó pálinkának gyümölcs illata van. Jó cefrét rossz főzéssel el lehet rontani(alszesz elejét végét le kell venni)...a rosszat a jó Isten se javítja meg. Ja régen a pálinka 52 fokos volt! Manapság 47-49 fokra hagyják mert jobban kijön a gyümölcsös jelleg).
Műanyag kannában a jó pálinka íze is elromlik,üvegben saválló tartályban vagy fa hordóban érdemes tárolni.
Ezek miatt sem vagyok a rossz pálinka tukmálásának pártolója. A jó pálinka illatával csábít. Egy kellemes gyümölcs illatnak nehéz ellenállni.
Én 51%ban biztos vagyok benne,hogy nem jó pálinkákról van szó.
Az enyém a kaját tukmálta...mert mi az,hogy pl nem eszem meg a levesből a zöldségeket.Csak kóstoljam meg,csak egy kicsit egyek belőle,meg persze,hogy a gyerekek is válogatnak ha én ilyen példát mutatok.Mindent meg kell enni és kész.
Én ilyenről nem vagyok hajlandó vitatkozni,mert amit nem szeretek azt nem szeretem és kész!
Ettől független amikor én hívtam ebédre,hiába raktam elé az egészséges céklát, még megkóstolni se volt hajlandó mert nem szereti. Innentől viszont le lehet húzni a listáról azt,hogy én mit eszek meg és mit nem,mert kapásból felhoztam a céklát,de mint kiderült azért még jó pár dolgot felhozhattam volna ,mert ő se minden evő.
Nálunk úgy van, hogy mondom, hogy nem kérek, mégis kitöltik. Mindenkivel koccintok, egészségüket kívánom és leteszem a poharat az asztalra. Pár perc múlva valaki megkérdezi, hogy megiszom-e, mondom, hogy nem, és akkor megisszák ők. Vagy odaadom valakinek, hogy kéri - e (mindig kéri).
Nem hiszem, hogy ekkora problémát okoz ez.
Azt akartam írni, hogy igyál meg néhány felest és hányd le őket, akkor biztosan megértik, de írtad, hogy már ittál és rosszul lettél tőle, és nem segített.
Ezt mondjuk viccnek szántam, de amit teljesen komolyan mondok: a pálinka mértékkel, néha, meg minden alkohol néha, mértékkel egészséges is tud lenni, vagy legalábbis nem kimondottan káros, és az átlagos, alkalmankénti fogyasztása normális.
De!! Akiknél több száz liter pálinka található otthon, amiből mániákusan fogyasztanak minden étkezés előtt (én naponta legalább háromszor eszek, és ők??) azok konkrétan matt alkoholisták.
Éltem együtt alkoholistával, és előtt én nem tudtam mi az. Ma már tudom. Az én elhordott fizetésem a kocsmába, a karácsony-szilveszterkor ő a kocsmában, mert ráadásul akkor volt a névnapja, az állandó hazudozás, nem ivott sose csak egy felest, meg egy sört, mikor szétmentünk, már elmondták a barátai, hogy az négy-öt feles, meg sör volt (és ez nem látszott meg rajta!!!), bizonyos kínos részleteket kihagynék, ja, lopta a pénzt a pénztárcámból (én többet kerestem), aztán letagadta, mint mindent, hazudott állandóan (nála ez genetika is volt), ja, és voltak fizikai tünetei is néha, és van pár orvosi papírom róla, h alkesz, mert még a fogorvos is felírat az ambulánslapra.
Szóval ugyan a magyar ember szeret és tud inni, ugyan a párod, akit természetesen szeretsz, de nagyon vigyázz! És esetleg átgondolhatnád, hogy milyen emberek közt vagy, és milyen emberek közt nőtt fel a párod, ha az a legnagyobb problémájuk, hogy hány felest igyanak meg naponta. Az alkesz exemnek az apja is ivott, és fiatalon hunyt el. És tök normális volt, hogy tizenévesen ő is lejárt a kocsmába már. Ja, és ezt akarta csinálni a saját gyerekével is. Ja, életem tévedése volt az a kapcsolat.
K lehúzó tud lenni egy ilyen kapcsolat, minden szempontból, és nagyon nehéz tőle megszabadulni. Aztán meg kimászni belőle. Halkan megjegyzem, hogy az alkesz exem kocsmai haverjai közül elég sokan nem élnek már.
Sosem akartam még senkit lebeszélni párkapcsolatról egyébként.
Ne add fel!
Ha nem akarsz, ne igyál. Ha nagyon bosszantanak, figyelmeztesd őket, hogy aki a következő tukmáló szót kimondja, annak a szeme közé löttyinted az italt. Vagy köszönd meg a szíves vendéglátást, és menj haza.
Mellesleg a kedves párod hol van, amikor téged piszkálnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!