Párom szülei kiakadnak ha nem iszok velük pálinkát. Mit tudnék tenni hogy megértsék végre hogy utálom?
Pároméknál az a szokás hogy evés előtt mindneki megiszok 1-2 pohár pálinkát. Amikor ott szoktunk vacsorázni akkor mindig kitöltik nekem pedig szépen kérem hogy ne tegyék. Azért isszák mert azt hiszik hogy a hosszú élet titka a pálikna, pedig szerintem az etil alkoholban semmi egészséges nincs. Mindegy, nem az én véleményem a lényeg hanem az hogy ilyenkor mindig megharagszanak rám, és rengetegszer elmondják hogy igyam meg. Egyszer megittam és rosszul lettem, de ezek után sem értik meg. Múltkor a párom nagyszülei is azt mondták nem bírják megérteni miért nem iszom meg pedig ma még vezetnem sem kell.
21/L
Aztamindenit! :O Azért ez tényleg elég dúrva...
:D
Én a helyedben következetese leszarnám továbbra is, hogy kitöltik aztán meg megsértődnek. Maguknak csinálják, legyen az ő bajuk az, hogy ilyen értetlen idióták.
Egyébként pedig szerintem a saját testünk feletti önrendelkezési jog az egyik legalapvetőbb az összes közül. Ha te nem szólsz bele, hogy anyóspajti milyen színű bugyit hord, akkor ő se akarja megmondani, hogy neked kell-e pálinkázni. Pláne, hogy igazad van, a tömény alkohol soha és semmilyen mennyiségben nem egészséges. Én speciel alkoholistának tartom azt, aki minden nap ledob egy felest. Akkor is, ha nem részeg.
Szerintem cyodálkozni lehet, csak győzködni nem kell...
Szerintem :)
20-as jól írja. Ha a vacsoraasztalnál kitöltik neked, egyszerűen ne idd meg. Ha tukmálják, akkor se nyúlj hozzá, igyál feltűnően egy pohár vizet.
Ha már százszor elmondtad nekik, hogy nem iszol, akkor ebből előbb-utóbb csak megértik. Negyven évet leéltem úgy, hogy nem ittam egy kortyot sem, max. buliban egy Milkyt, vagy Baileys-t.
Nő vagy, nem hiszem el, hogy nem tudják megérteni, ha nem szereted a pálinkát. Hagyd ott az asztalon. Ha már sokadszorra tukmálják és te nem nyúlsz hozzá, ha hiába mondtad nekik eddig, akkor tedd ezt. Némán, szó nélkül. Sértődjenek meg. Neked attól még nem lesz rosszabb, max. ha van egy kis eszük, elgondolkodnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!