Mi a helyes reakció a (z elvált) férj részéről, ha az após megpróbál kezet emelni az új párjára?
Az elvált az azért fontos, mert a férj apja azóta vadult így meg, amióta a fia elvált egy kolléganője miatt a feleségétől és két gyerektöl. Amikor az új párját elvitte bemutatni, az após megpróbálta elkapni a nőt. Amellett, hogy olyanokat mondott neki, hogy keresse csak az elgurult gyógyszerét meg hogy milyen gáz, hogy egy tetőtéri 'patkánylyukban' lakik diplomás nő létére...Értelmiségi család, soha nem piált-cigizett-drogozott vagy verekedett, agresszívoskodott volna barki is családtaggal vagy egyáltalán bárkivel.
(Férjemékről van szó egyébként, azóta házasok vagyunk, de férjem azóta nem áll szóba az apjával).
Nem értem, ha már régebb óta házasok vagytok, akkor minek rágódsz ilyen dolgokon!
Emellett az após NE emelt kezet rád, csak leszedte rólad a a keresztvizet, ami részben érthetö és jogos, ha képes voltál egy házas, két gyerekes apával kapcsolatot kezdeni. (Tisztességes emeberek eseténben ugyanis ELÖSZÖR kilépnek a régi kapcsoaltból és csak utána kezdenek más valakivel)
Szóval ennyiben igaza volt, hogy nem fogadott örömmel, mert a fia családjának a töntkretevöjét látta (jogosan) benned. Lehet, hogy a stílusa nem volt túl szép, de ilyen esetben nem hiszem, hogy sokan kedvesekdtek volna veled.
Az meg, hogy a férjed van még megsértödve, még inkább mutatja, mennyire nincs erkölcsi érzéke.
Kérdező, " amióta a fia elvált egy kolléganője miatt a feleségétől és két gyerektöl." - Kérdező, ez képzavar, elválni csak a házastárstól lehet, az ember gyereke pont ugyanúgy a gyereke marad, ha házasok, ha elváltak, ha össze se házasodtak soha.
"ha az após megpróbál kezet emelni az új párjára?" - Kár ha apám kezet emel az új páromra? A nap további részét a baleseti sebészeten töltötte volna a "jogos védelem" fennforgása miatt... mert, hogy kitöröm az ütésre emelt kezét, az 100%.
Szerintem is érthető az apa dühe (bár nem megengedhető). Azért gondolj bele, mint újabb feleségnek hogy esik majd,
ha a férje újból szerelmes lesz és válni akar? Ha nektek is van már 2-3 gyereketek?
Amelyik férj egyszer megteszi, sokadszorra is megteszi (egyébként az apa is ettől tart!). A nők nagy része még mindig tabunak tartja a nős férfit és eszébe se jutna viszonyt kezdeni vele. Te a másik oldalra tartozol...
Az após dühe és indulata érthető. És ha jól értem, nem ütött meg, csak elhordott mindennek.
Én mondjuk az após helyében előre jeleztem volna, hogy ne hozza a gyerekem ide azt a nőt, soha nem kívánom látni. Ha előzetes megbeszélés nélkül hozza, akkor a bemutatás és a helyzet tisztázása után ajtót mutatnék a nőnek.
Azért ehhez ketten kellettek! A nő nem akarat nélküli báb!
Abban egyetértek, hogy a fia ugyanolyan felelős, rá ugyanolyan dühös lehet. Csak, tudod, az ember olyan, hogy a gyerekét és egy idegent nem ugyanolyan mércével mér. Az idegent kitessékeli a házából, a fiával meg veszekszik, hogy hogy miért tett ilyen erkölcstelenséget. De nem tagadja ki, nem szakítja meg vele emiatt a kapcsolatot. Szerintem ez a nagy átlag, de persze nyilván ahány ember, annyiféle reakció lehetséges.
(az a válaszom az eggyel előbbi válaszra utalt, a tiéd még nem volt ott, de mivel te is "érthetőnek" tartottad az apa dühét, nem korrigáltam.)
Amit én is hasonlóan gondolok, az kb annyi, hogy az apa szólhatott volna a fiának, hogy nem kívánja megismerni az új partnerét - ehhez természetesen joga van, senkivel sem köteles megismerkedni, senkit se köteles vendégül látni. Azt is megtehette, hogy a fiának elmondja a saját véleményét - akár indulatosan is - nyilván. Aztán itt van egy vonal, ami ezen túl van, na az a bunkóság.
És mondom, nálam nem úszta volna meg ennyivel az apa, hogy majd jól nem állok szóba vele. Ugyan miért is állnának szó vele, amikor feketén-fehéren bebizonyította, hogy neki a gyereke boldogsága abszolút közömbös, ellenben azt hiszi, hogy rákényszerítheti másokra a saját agresszív - tehát selejtes - gondolkodását és értékrendjét.
Leírhatad volna mindezt egyesszam/első személyben
Elvált miattad a férjed elhagyott két gyereket hogy téged elvegyen. Mi ebbe a kusza amit nem értesz? Az hgy utálnak? Kerestél volna facér feszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!