Jogosan ordítottam le a párom anyja fejét és jöttem el onnan?
Párom anyjával ilyen semleges volt a viszonyunk, beszélgettünk ha náluk voltam de nem több. Mindig mindenbe szeret beleszólni amihez köze sincs, de amikor tudtam kerültem a konfliktust, amihez csak tudtam jó képet vágtam. Beleszólogatott abba, hogy mit csináltam aznap és mit nem, mit vettem magamnak mit nem stb. 19 éves vagyok, otthon élek a szüleimmel és suliba járok szóval nem sok mindenhez lenne köze, de mindig csak mosolyogtam egyet vagy elvicceltem a dolgokat, még akkor is ha irtózatosan felidegesített.
A nagy balhé tegnap történt. Kb 1 hónapja lett meg a jogsim, és a szüleim azt mondták, azt akarják, hogy vezessek és jó sofőr váljék belőlem, gyakoroljak, így innentől ha megyek valahova mehetek autóval, megbeszéljük és ideadják nekem az egyiket.
Tegnap délután meglátogattam a páromat, autóval bátorkodtam és elmentem. Ház előtt megálltam, anyja hazajött estefelé a munkából, kérdezte kié ez a kocsi. Mondtam, hogy anyuéké, csak ezzel jöttem. Mindjárt kommentálta, hogy ő biztos nem adná oda a friss jogsis gyerekének a kocsiját. Válaszul felvázoltam neki, hogy azt akarják a szüleim, hogy gyakoroljak stb.. Majd arrébb mentem, hogy elkerüljem az esetleges vitát.
Eltelt egy kis idő és az anyja jelenlétében megkérdeztem a párom, nem-e lenne kedve elhozni egy csomagot velem, amit rendelt anyu, mert úgy is mentem volna érte, csak mehetnénk együtt. Anyukától jött a kérdés, hogy mivel megyünk? Mondom kocsival. Mindjárt kijelentette, hogy nem mehetünk kocsival, mert mit képzelek én, hogy mostmár mindenhova mászkálok kocsival, menjünk busszal. (Hozzáteszem ő a 10 házzal arrébb lévő dohányboltba is kocsival megy, de mindegy ehhez semmi közöm.)
Mondtam neki, hagy döntsem már el, hogy hova mivel megyek, mikor a szüleim engedélyt adtak rá, nem gondolnám hogy tőle engedélyt kell kérjek erre. Majd felemelte a hangját és azt mondta, hogy nem mehetünk. Na itt már beidegesedtem, és mondtam , hogy jó, akkor hazamegyek. Mentem a kocsikulcsért, ami a nappaliban volt az asztalon, erre az anyja megfogta a kulcsom és zsebrevágta, majd felvonult a hálószobájába, és közben ordított, hogy mit gondolok én, hogyha nem tetszik valami akkor innentől már egyből szaladgálok mert megtehetem kocsival, ezután magáracsukta az ajtót, a kulcsom meg nála. Na itt elkezdtem ordítani az ajtaja előtt, hogy azonnal adja vissza a kulcsom, különben felhívom a szüleim, hogy elvette a kulcsom, amihez nyilván semmi joga. Ekkor, nagy idegesen kinyitotta az ajtót és szó szerint nekem vágta a kulcsot, miközben a “nesze” szó hagyta el a száját. Fogtam és elviharzottam onnan a lehető leggyorsabban.
Azóta nem voltam ott, nem is tervezek többet menni. Párom is megdöbbent ezen a viselkedésen, azt mondta beszélt az anyjával, de vele nem lehet beszélni, ami igaz is.
Tudom, csúnya volt hogy felemeltem a hangom vele szemben, de teljesen kihozott a sodromból. Azóta zavar ez a dolog. Jogos volt szerintetek az anyja viselkedése?
Megjelent már megint a kamumániás..
Mit gondolsz ennyire unatkozok hogy kamu történeteket kreálok és ide kiírom? Ennek mi értelme lenne? Meg tudnád magyarázni?
Amúgy a válaszoló kérdésére: A párom azt mondja azóta, hogy folyamatosan próbál beszélni az anyjával, meg el is mondta neki a véleményét, hogy ilyet nem csinálhat, de az anyja csak azt mondja hogy “én nem akarok erről beszélni”. Most nem tudom hogy már utólag szégyenli-e, és azért, vagy még ő van megsértődve, és azért. Mindenesetre nem megyek oda többet, vagy egy jóideig biztosan nem:)
Nem lehet, hogy az anyósodnak halt meg esetleg valakije autóbalesetben, és azóta nem tudja feldolgozni? Nem lehet a viselkedését máshogy megmagyarázni. Lehet, hogy érdemes lenne megkérdezni tőle.
Ha szereted azt a fiút és tervezel vele közös jövőt, akkor mindenképp ki kell békülnöd az anyósjelölttel. Különben ő őrlődni fog köztetek. Igaz, hogy hisztis a nő, de mégiscsak az anyja. Én bocsánatot kérnék a viselkedésemért a helyedben. Az ordibálásért.Előfordulhat, hogy ő is rég megbánta, hogy hisztizett, de nem tud békülést kezdeményezni. Neked kell okosabbnak lenni.
Én biztos megmondtam volna ott helyben:
"Jól van,Klára(vagy tök mindegy,hogy hívják),tudja mit?Engem többet itt nem lát és a xarfaxú,tutyimutyi fiát is megtarthatja,aki még most se képes kiállni értem.Megnyugodhat,a kutyának nem fog így kellene hosszú távon.Soha viszont nem látásra!"
Ha esetleg a csávó utánad jönne:"Most már hagyjál békén,ha eddig nem tudtál kiállni értem.Pedig volt már kismillió alkalmad.Egy xarfaxú ,anyámasszony katonája vagy,aki nem képes nem,hogy magáért,a barátnőjéért sem kiállni.Más nő egy ezred enyiért kibaxott volna téged,csak én voltam olyan hülye,hogy hagyjam,hogy idáig fajuljanak a dolgok.Ez a hajó elúszott,de ha nem akarod,hogy a következő kapcsolatod is így érjen véget,mihamarabb költözz el anyádtól és szakíts meg vele minden kapcsolatot,mert ha evvel a nővel rendszeres a viszonyod,a kutya sem marad meg melletted,szó szerint."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!