Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogosan ordítottam le a párom...

Jogosan ordítottam le a párom anyja fejét és jöttem el onnan?

Figyelt kérdés

Párom anyjával ilyen semleges volt a viszonyunk, beszélgettünk ha náluk voltam de nem több. Mindig mindenbe szeret beleszólni amihez köze sincs, de amikor tudtam kerültem a konfliktust, amihez csak tudtam jó képet vágtam. Beleszólogatott abba, hogy mit csináltam aznap és mit nem, mit vettem magamnak mit nem stb. 19 éves vagyok, otthon élek a szüleimmel és suliba járok szóval nem sok mindenhez lenne köze, de mindig csak mosolyogtam egyet vagy elvicceltem a dolgokat, még akkor is ha irtózatosan felidegesített.

A nagy balhé tegnap történt. Kb 1 hónapja lett meg a jogsim, és a szüleim azt mondták, azt akarják, hogy vezessek és jó sofőr váljék belőlem, gyakoroljak, így innentől ha megyek valahova mehetek autóval, megbeszéljük és ideadják nekem az egyiket.

Tegnap délután meglátogattam a páromat, autóval bátorkodtam és elmentem. Ház előtt megálltam, anyja hazajött estefelé a munkából, kérdezte kié ez a kocsi. Mondtam, hogy anyuéké, csak ezzel jöttem. Mindjárt kommentálta, hogy ő biztos nem adná oda a friss jogsis gyerekének a kocsiját. Válaszul felvázoltam neki, hogy azt akarják a szüleim, hogy gyakoroljak stb.. Majd arrébb mentem, hogy elkerüljem az esetleges vitát.

Eltelt egy kis idő és az anyja jelenlétében megkérdeztem a párom, nem-e lenne kedve elhozni egy csomagot velem, amit rendelt anyu, mert úgy is mentem volna érte, csak mehetnénk együtt. Anyukától jött a kérdés, hogy mivel megyünk? Mondom kocsival. Mindjárt kijelentette, hogy nem mehetünk kocsival, mert mit képzelek én, hogy mostmár mindenhova mászkálok kocsival, menjünk busszal. (Hozzáteszem ő a 10 házzal arrébb lévő dohányboltba is kocsival megy, de mindegy ehhez semmi közöm.)

Mondtam neki, hagy döntsem már el, hogy hova mivel megyek, mikor a szüleim engedélyt adtak rá, nem gondolnám hogy tőle engedélyt kell kérjek erre. Majd felemelte a hangját és azt mondta, hogy nem mehetünk. Na itt már beidegesedtem, és mondtam , hogy jó, akkor hazamegyek. Mentem a kocsikulcsért, ami a nappaliban volt az asztalon, erre az anyja megfogta a kulcsom és zsebrevágta, majd felvonult a hálószobájába, és közben ordított, hogy mit gondolok én, hogyha nem tetszik valami akkor innentől már egyből szaladgálok mert megtehetem kocsival, ezután magáracsukta az ajtót, a kulcsom meg nála. Na itt elkezdtem ordítani az ajtaja előtt, hogy azonnal adja vissza a kulcsom, különben felhívom a szüleim, hogy elvette a kulcsom, amihez nyilván semmi joga. Ekkor, nagy idegesen kinyitotta az ajtót és szó szerint nekem vágta a kulcsot, miközben a “nesze” szó hagyta el a száját. Fogtam és elviharzottam onnan a lehető leggyorsabban.

Azóta nem voltam ott, nem is tervezek többet menni. Párom is megdöbbent ezen a viselkedésen, azt mondta beszélt az anyjával, de vele nem lehet beszélni, ami igaz is.

Tudom, csúnya volt hogy felemeltem a hangom vele szemben, de teljesen kihozott a sodromból. Azóta zavar ez a dolog. Jogos volt szerintetek az anyja viselkedése?

2018. márc. 27. 17:08
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 anonim ***** válasza:
91%

Tényleg akkor ordibál az ember, amikor kifogy a józan észérvekből. Pontosan. És ebben a szituációban tökéletesen megvalósult az, hogy semmilyen észérv nem maradt már az "anyóssal" szemben.

Ha leírta volna a sztorit azzal a befejezéssel, hogy "és akkor felhívtam a szüleimet, akik eljöttek és rendőrséggel fenyegetve visszakérték tőle a kulcsot", akkor azért esnétek neki, hogy milyen élhetetlen, aki nagykorú létére nem tudja egyedül kezelni a konfliktusait, és a szülei oldják meg helyette a problémáikat.

Aki szerint a rendőrséget kellett volna hívnia, az legyen szíves pörgesse le magában, hogy hogy nézett volna a rendősök szemébe azzal a sztorival, hogy a néni elvette a kulcsomat és nem adja vissza. Főleg, hogy mire kiért volna a rendőrség, vagy mire ajtót nyitottak volna, a nő már ijedtében visszaadta volna, tehát egy dedós hűhó a semmiért lett volna az egész, nem zárom ki, hogy még a kérdezőt marasztalták volna el a rendőrök, amiért ilyen nulla esethez kihívta őket.

Ordibálni nem elegáns és nem kulturált viselkedés, de nem is lehet mindenkivel kulturáltan megoldani a problémákat. A kamrában lakó kisegérnek is hiába magyarázom, hogy nem szép dolog más tulajdonát megrágcsálni, és verhetem magam arra, hogy az úr a pokolban is úr, és mennyivel elegánsabb és kulturáltabb szépen megbeszélni a dolgokat, mint erőszakkal, de a probléma nem lesz megoldva.

2018. márc. 27. 22:30
 52/67 anonim ***** válasza:
86%

Ha a helyedben lennék a barátod már meg kapta volna az "ex" jelzőt.

Örökre anyuci pici fia lesz.

2018. márc. 27. 22:33
 53/67 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen jogos volt a kiakadásod,kiváncsi lennék ilyen helyzetben ki őrizte volna meg a nyugalmát. Viszont úgy gondolom a párod többet is tehetett volna a megdöbbenésnél,és akkor lehet nem fajul eddig az egész helyzet. De a lényeg,igenis jól tetted,hogy kiálltál magadért!
2018. márc. 28. 01:21
 54/67 anonim ***** válasza:
86%

Jaj de szeretem ezt a "friss jogsis mellé nem ülhet a kicsi szemem fénye" de ha nem vezet mégis hogy az anyámba legyen rutinja? Páromnak másfél éve van jogsija, hetente vezet, néha megyünk Bécsbe, összesen 3-3.5 óra oda-vissza de múlt héten Ausztria közepéig mentünk, fél napos kiruccanás ebből úgy 3 óra nem volt vezetés

Ellenben anyámnak 20 éve van jogsija, 5 évr nem ült volán mögött, múlt héten kipróbálta, apámnak el kellett magyaráznia melyik pedál melyik, egy elhagyatott útszakaszon 60-al jobban féltem mint párommal az autópályán 140-el,akkor akik szerint friss jogsis ne vigye a gyereketek, melyikük mellé ülnétek be?

Kérdező teljesen jogos volt ez egy őrült.

2018. márc. 28. 08:02
 55/67 anonim ***** válasza:
100%

Jogos volt a viselkedésed.

Azóta történt valami?

2018. márc. 28. 11:09
 56/67 A kérdező kommentje:
Semmi..az anyuka azóta sem reakciózott semmit felém, de valamiért ez a viselkedés után meg sem lep. Nem várok én tőle semmit.
2018. márc. 28. 11:50
 57/67 anonim ***** válasza:
100%
#38: "Aki ordít, kifogyott az érvekből..." Miért, aki rendőrt hív ilyenkor(amit szerinted tennie kellet volna), az nem?
2018. márc. 28. 11:54
 58/67 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem, meg ha nem is "szép dolog" az ordítozás, ebben a helyzetben teljesen jogos.
2018. márc. 28. 11:56
 59/67 anonim ***** válasza:
100%
És a párod reakciózott vmit?
2018. márc. 28. 12:01
 60/67 anonim ***** válasza:
2%
Kamu az egész.
2018. márc. 28. 12:23
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!