Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogosan ordítottam le a párom...

Jogosan ordítottam le a párom anyja fejét és jöttem el onnan?

Figyelt kérdés

Párom anyjával ilyen semleges volt a viszonyunk, beszélgettünk ha náluk voltam de nem több. Mindig mindenbe szeret beleszólni amihez köze sincs, de amikor tudtam kerültem a konfliktust, amihez csak tudtam jó képet vágtam. Beleszólogatott abba, hogy mit csináltam aznap és mit nem, mit vettem magamnak mit nem stb. 19 éves vagyok, otthon élek a szüleimmel és suliba járok szóval nem sok mindenhez lenne köze, de mindig csak mosolyogtam egyet vagy elvicceltem a dolgokat, még akkor is ha irtózatosan felidegesített.

A nagy balhé tegnap történt. Kb 1 hónapja lett meg a jogsim, és a szüleim azt mondták, azt akarják, hogy vezessek és jó sofőr váljék belőlem, gyakoroljak, így innentől ha megyek valahova mehetek autóval, megbeszéljük és ideadják nekem az egyiket.

Tegnap délután meglátogattam a páromat, autóval bátorkodtam és elmentem. Ház előtt megálltam, anyja hazajött estefelé a munkából, kérdezte kié ez a kocsi. Mondtam, hogy anyuéké, csak ezzel jöttem. Mindjárt kommentálta, hogy ő biztos nem adná oda a friss jogsis gyerekének a kocsiját. Válaszul felvázoltam neki, hogy azt akarják a szüleim, hogy gyakoroljak stb.. Majd arrébb mentem, hogy elkerüljem az esetleges vitát.

Eltelt egy kis idő és az anyja jelenlétében megkérdeztem a párom, nem-e lenne kedve elhozni egy csomagot velem, amit rendelt anyu, mert úgy is mentem volna érte, csak mehetnénk együtt. Anyukától jött a kérdés, hogy mivel megyünk? Mondom kocsival. Mindjárt kijelentette, hogy nem mehetünk kocsival, mert mit képzelek én, hogy mostmár mindenhova mászkálok kocsival, menjünk busszal. (Hozzáteszem ő a 10 házzal arrébb lévő dohányboltba is kocsival megy, de mindegy ehhez semmi közöm.)

Mondtam neki, hagy döntsem már el, hogy hova mivel megyek, mikor a szüleim engedélyt adtak rá, nem gondolnám hogy tőle engedélyt kell kérjek erre. Majd felemelte a hangját és azt mondta, hogy nem mehetünk. Na itt már beidegesedtem, és mondtam , hogy jó, akkor hazamegyek. Mentem a kocsikulcsért, ami a nappaliban volt az asztalon, erre az anyja megfogta a kulcsom és zsebrevágta, majd felvonult a hálószobájába, és közben ordított, hogy mit gondolok én, hogyha nem tetszik valami akkor innentől már egyből szaladgálok mert megtehetem kocsival, ezután magáracsukta az ajtót, a kulcsom meg nála. Na itt elkezdtem ordítani az ajtaja előtt, hogy azonnal adja vissza a kulcsom, különben felhívom a szüleim, hogy elvette a kulcsom, amihez nyilván semmi joga. Ekkor, nagy idegesen kinyitotta az ajtót és szó szerint nekem vágta a kulcsot, miközben a “nesze” szó hagyta el a száját. Fogtam és elviharzottam onnan a lehető leggyorsabban.

Azóta nem voltam ott, nem is tervezek többet menni. Párom is megdöbbent ezen a viselkedésen, azt mondta beszélt az anyjával, de vele nem lehet beszélni, ami igaz is.

Tudom, csúnya volt hogy felemeltem a hangom vele szemben, de teljesen kihozott a sodromból. Azóta zavar ez a dolog. Jogos volt szerintetek az anyja viselkedése?

2018. márc. 27. 17:08
1 2 3 4 5 6 7
 41/67 A kérdező kommentje:
Van jogsija a barátomnak 2 éve, csak sosem vezethet kb mert az anyja ordibál vele ha vezetni akar, nem tudni miért.
2018. márc. 27. 18:50
 42/67 anonim ***** válasza:
11%

Hát, szerinted, kedves Kérdező, miért?

Olvasd el a válaszomat feljebb, ott a megoldás lényege.

Hogy mást ne mondjak, milyen indokkal tenné be a fenekét pl. állandòan a gyerekhez?

2018. márc. 27. 18:54
 43/67 anonim ***** válasza:
96%

Jó látni,hogy itt gyakorin mindenki tökéletes konfliktuskezelő, és így kiívülállóként még a hangját sem emelte volna fel, ha valaki így viselkedik :D

Én nyugodt ember vagyok, de a végére bennem is felment a pumpa,pedig csak olvastam.

A viselkedésére semmi nem ad okot, még az sem,hogy valószínűleg félti a fiát egy friss jogsis mellett. Biztos erről volt szó, de ezt nem így kell lekommunikálni, főleg nem megtiltani két nagykorú embernek,hogy mit (ne) csináljon.

Arra vigyázz,hogy a barátod nehogy anyuci pici fia legyen. Ő mindig az anyjának fog igazat adni, vagy ha nem is, soha nem fog melléd állni.

GOndolkozz el azon is, szeretnél-e a jövőben ilyen anyóst.

2018. márc. 27. 19:06
 44/67 anonim ***** válasza:
96%
Ti normalisak vagytok? Ha egy idegen elveszi toled az utcan valamidet, akkor udvarias maradsz? Teljesen mindegy, hogy ez az idegen a parja anyja...ettol meg idegen, es elvette mas tulajdonat engedely nelkul. Igaza van a kerdezonek, es nem is mennek tobbet oda. A kapcsolat meg tart ameddig tart, bar sztem eleg rovid tavu lesz...
2018. márc. 27. 19:13
 45/67 anonim ***** válasza:
11%
Hát, attól függetlenül, hogy kinek volt igaza, se rólad, se a barátod anyjáról nem egy kulturált, értelmes, okos ember képe ugrik be először :D
2018. márc. 27. 19:23
 46/67 anonim ***** válasza:
97%

Bocsi, de nem olvastam el az összes választ, így nem tudom, írta-e már valaki...

Szerintem nagyon durva a kedves mama viselkedése, nem is értem, hogy lehet valaki ekkora bunkó, és teljes mértékben neked adok igazat. Arra azért kíváncsi lennék, hogy anyóspajtás szerint hogy lesz valakiből rutinos sofőr, ha nem vezet??? Mert ha a jogsi megszerzése után 5 évig nem vezet, akkor 5 év múlva is friss jogsisnak számít. Nem normális a vénasszony.

2018. márc. 27. 19:44
 47/67 anonim ***** válasza:
0%

"Ó, hogyne, 40es, te még SOSEM (sohasem, emberek, egyetlen egyszer sem!!!!) ordítottál senkivel életedben.

Vàrj, ezt mindjárt elhiszem."

Elnézést, kisgyerekként elöfordult, ámiota felnöttem, nem.

"Kifogyott az érvekből?? Áruld el, hogyan lehet érvelni, egy háborodottnak, aki ellopja a kulcsodat és bezárja magát vhova, onnan ordítozik ki?!"

Ilyen emberrel NEM VITATKOZOM, hanem símán otthagyom, amíg lehiggad. Ha olyan fél-gyerek lennék még, mint a kérdezö, akkor felhívom a szüleimet, ha felnött, akkor a rendöréset.

2018. márc. 27. 20:38
 48/67 anonim ***** válasza:
100%

"Van jogsija a barátomnak 2 éve, csak sosem vezethet kb mert az anyja ordibál vele ha vezetni akar, nem tudni miért."

Többen már a nyitókérdés után írták, hogy hagyd ott ezt a pasit. Én még akkor nem mertem volna ezt tanácsolni. De olvasva ezt a mondatodat, én is azt mondom: Igen, hagyd ott ezt az anyuci pici fiát.

Az anyuka viselkedését nem is minősítem, mert minősíthetetlen.

2018. márc. 27. 21:41
 49/67 anonim ***** válasza:
0%

a gyerekemet én sem engedném szívesen, hogy egy friss jogosítványos 18 éves lány furikázza.

nyilván nem így kellett volna ezt felétek kommunikálnia, de előszörre viszonylag szépen mondta, csak nem értetted meg.

az tényleg gáz, hogy elvette a kulcsot meg bezárkózott.

2018. márc. 27. 22:10
 50/67 anonim ***** válasza:
93%

47-es, nyilván! otthagyod, mikor nála van x tulajdonod... ennyire ne nézz már ostobának mindenkit. :)

Kérdező, ilyen embertől mint a párod, mit vársz? Esze ágában nem volt megvédeni, és nulla kiállása van anyjával szemben... ezek után én nem maradnék vele, az is tuti.

2018. márc. 27. 22:13
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!