Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit kezdjek/kezdjünk túlzottan...

Mit kezdjek/kezdjünk túlzottan vallásos anyóssal/apóssal? 21/N

Figyelt kérdés
Három hónapja vagyunk együtt barátommal, neki első kapcsolat. Minden tökéletes, szülőket kivéve. Ne értsetek félre, aranyosak, kedvesek, szeretnek és én is őket nagyon de nekem ez a túlzott vallásosság sok. Kezdődött ott, hogy először mentem, s tekintve hogy csak az odautam 3 óra ott aludtam, ellenben anyós előre közölte hogy külön szoba, barátom nyugtatott hogy változik ez, csak kissé konzervatívak. A második sokk akkor jött amikor leültünk ebédhez és hirtelen mindenki keresztet vetett és asztali áldást mondott. Drága párom ezt nem említette, ekkor értettem meg miért is nem alhatunk mi együtt. Vasárnap reggel hajtották hogy menjünk el velük templomba misére, de én még erre nem állok készen.. hiába tartom magam egy hívő embernek, nekem nem téma a minden vasárnap templomba járás. Na már most azért, mert reggel nem mentünk el, barátomnak el kellett este mennie. Majd már kb 2 hónapja voltunk együtt, barátom megkockáztatta hogy velem alszik. Örültünk is, nem szólt anyuka, egészen addig amíg legközelebb nem mentem, jelezte hogy ilyet többet ne csináljunk. Magyarán egyáltalán nem alhatunk nála együtt. És azért elég szar érzés félálomban hallani ahogy kimászik mellőlem és átmegy a szobájába. Most szombaton koncertre megyünk és egyszerűen szörnyű lesz hogy megint nem alhat velem, és mondja Ő hogy majd azt mondja hogy nem volt ereje átmenni, mert fáradt volt, én nem akarom hogy baj legyen ebből és csalódjanak benne a szülei, hisz ő alapjában véve egy nagyon jó gyerek és nem akarom hogy azt higgyék, hogy ellenük akarom fordítani. Én próbálok alkalmazkodni, de nekem ez már sok. Nem tudom mit tehetnék, de kicsit már kiakaszt a dolog. Nálunk nem alhat nagyon, mert nincs helyünk, két szobára és három ágyra vagyunk négyen, nem mindig adatik meg hogy legyen hely. Kérlek segítsetek mert kicsit már kezdünk ebbe beleőrülni. A válaszokat előre is köszönöm!

2018. jan. 19. 21:02
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
49%
Hallod ez a srác lehet hogy egy jóravaló, kedves, becsületes gyerek; de anyuci szoknyája még mindig ott lebeg a feje felett. Ha a mama azt mondja hogy "Bé" akkor az bé lesz ha tetszik, ha nem. Ergo: a pasidnak mindenhez előbb anyuci beleegyezése kell. "Anyuka! Elvehetem feleségül?" Vicc hogy elvileg felnőtt emberek XIX. századi normák szerint élnek. Nem is vicc inkább szánalom. Mi fog szólni anyuc? Anyuci megengedné? Felhívjam anyucit megkérdezem szabad-e? Szánalom a köbön.
2018. jan. 20. 09:10
 32/36 anonim ***** válasza:
67%

Itt azon múlik a dolog, hogy a fiú hívő, vagy nem. Előbbi esetben Ő akar vasárnap templomba menni, és ha nem jutott el délelőtt, el fog menni este, Ő nem akar házasságon kívül szexelni senkivel, Ő beszéli meg a dolgait Istennel (azaz rendszeren imádkozik), és Ő rendezi az életét "Istennek tetsző módon".

Ha a fiún csak külső máz a vallásosság, a szüleit nem akarja megbántani, de nem gondolja, hogy azért és a Földön, hogy "Istent megismerje, szeresse, és ezáltal a mennyországba jusson", nyugodtan válogathat a hitelvek, szabályok között, akkor oldjátok meg a problémáitokat a szülők bevonása nélkül.

Ha ők nem engedik meg, hogy te ott aludj, akkor nem alszol ott. Ha megengedik, de csak külön szobában, akor vagy külön szobába mész, és a fiú vagy belopakszik hozzád, vagy nem, esetleg köszönöd szépen, de te nem csak aludni akartál, ezért aztán nem mész.

2018. jan. 20. 09:39
 33/36 anonim ***** válasza:
36%

Fel nem foghatom, mi közöd neked ahhoz, hogy ők milyen módon gyakorolják a vallásukat?

Ne menjél hozzájuk, és nem lesz semmi konfliktus.

Gondolom, te is laksz valahol, menjen a barátod hozzád.

Bár, ha esetleg komolyra fordulna a kapcsolatotok, akkor azért megint előjön ez a probléma - kérdés, hogy a pasid lesz-e elég tökös, hogy melléd álljon?

2018. jan. 20. 14:55
 34/36 anonim ***** válasza:
55%
gondolom jobb ott mint otthon, ahol semmi hely nincs
2018. jan. 20. 15:42
 35/36 anonim ***** válasza:
68%
Egyébként mi lesz akkor, hogyha még is együtt aludtok? 20 év feletti (?) srácként én bevállalnék néhány vitát emiatt.
2018. jan. 20. 16:01
 36/36 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem a fiú jár hozzád? Újabban a kislányok udvarolnak a kisfiúknak?
2018. jan. 24. 09:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!