Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a szūlő túlzottan...

Ha a szūlő túlzottan félénk az baj? Árthat e a gyerekkel való kapcsolatnak?

Figyelt kérdés
Én egy kimondottan betoji tipus vagyok feltűnően,mindig ilyen voltam nem tudom lekūzdeni.Nem lehet ebből ugy baj hogy a gyerekeim ha felnőnek akkor majd rajtam akarnának uralkodni,nem tudnám őket szabályozni mert szerénységemből adódoan nem nagyon tudom hogy kell másokat rendre utasítani,jobban mondva tudom csak nem merem.Biztos egypáran lesztek akik kinevettek,lenéztek engem amitől nekem nem rosszabb.Megfordul a fejetekbe,hogy ez a hūlye a saját gyerekeitől tart,nem tudja hogy kell rendet tenni?stb de ilyen a természetem ezt sajnos nem tudom lekūzdeni.Az én anyukám nagyon kedves nő volt,viszont egyben erélyes is és örūlök neki hogy rámparancsolt igy nem is kallódtam el amellett arany szíve volt.Na én ez ugy érzem nem fogok tudni lenni,mivel bennem van ez hogyha valaki nem csinalja azt amit kell akkor nem merek rászolni,mert félek a konfliktusoktól rettentően.Inkább meghunyászkodok.Van valaki hasonló helyzetben,hogy inkább nem mer szólni semmiért csak ne legyen vita?Mit tanácsolnátok? :)
2017. márc. 21. 22:11
 1/7 anonim ***** válasza:

Vannak már gyerekeid, hány évesek?

Ha nem tudsz rájuk szólni ha nem viselkednek rendesen, abból még sok problémád lehet neked, nekik és a környezetükben élőknek egyaránt. Antiszociális kis vadembereket is lehet "nevelni", vagyis nemnevelni, ha az ember nem tanítja meg őket a társas viselkedés alapjaira.

Például visít az üzlet közepén mert neki kell a csoki. Mit teszel? Nem szólsz rá, mert nem szereted a konfliktust? Sőt, még a kezébe is nyomsz egy kiló csokit, csak hogy ne üvöltsön? Akkor nem bántani akarlak, de nem való neked gyerek.

2017. márc. 21. 22:59
 2/7 anonim ***** válasza:

Szerintem nem mindenkihez viszonyolunk ugyanúgy.

A közeli családtagokhoz,anya,tesó ,nekik megmutatom az igazi arcomat. Akár le is szidhatom őket.

Viszont már egy idegen emberhez nem úgy viszonyulok. Legyen az egy csoporttárs, vagy munkatára,mindig megkapom milyen csendes vagyok. Pedig akik közel állnak hozzám, ,nekik megmondom az igazi véleményemet

Szerintem a saját gyerekeiddel szemben nem úgy fogsz viselkedni. Tőlük csak nem fogsz félni. Ha rosszat csinálnak,akkor rá fogsz szólni biztos. Lehet mondjuk,nem ordibálsz rájuk,Hanem a saját stílusodban.

2017. márc. 22. 10:18
 3/7 A kérdező kommentje:
á inkább megveszem neki a csokit én szerencsétlen vagyok ennyi
2017. márc. 22. 14:42
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem szerencsetlen vagy, csak lusta vagy valtoztatni. Akarat kerdese. Neked ez igy jo, elbujsz a "szerencsetlen gyava" jelzo mogott es megvonod a vallad. Kerlek ne probalj gyereket nevelni, csak egy sokadik kis vadember lenne belole, abbol meg van eleg.
2017. márc. 22. 14:44
 5/7 A kérdező kommentje:
Igazából nem tudsz mit tenni tetszik vagy nem akkor is nevelem őket mert az enyéim,ilyet senkinek nincs mondania egy szūlőnek,álljon meg a menet,hát becsūljék meg hogy gyereket nevelek a társadalmak .
2017. márc. 22. 18:33
 6/7 anonim ***** válasza:
Mit becsüljünk meg, épp azt mondod, hogy NEM vagy képes NEVELNI. Minek a társadalomnak még egy haszontalan gyerek amiből csak esetleg lesz normális felnőtt? Kihordani egy gyereket nem nagy kunszt, különben nem lennénk 7 milliárdan a Földön. Rendes embert nevelni, na az érdem és becsülendő.
2017. márc. 22. 18:56
 7/7 A kérdező kommentje:
Be se látsz a dolgok mögé mi hogy zajlik itt se vagy,vagy talán van egy beépitett kamerád hozzánk hogy ennyire itélkezel hogy egy idegennek mered azt mondani hogy nem kêpes meg szidod a gyermekem hát nagyon bekepzelt alak lehetsz utalom azokat akik masok felett itelkeznek.Amig en masrol egy rossz szot nem szolok addig mas se szoljon ennekem.Ennyi lezartam a temat ne is irjatok mert itt nem olyan emberek vannak amilyeneket kepzeltem.
2017. márc. 22. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!