Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit kezdjek/kezdjünk túlzottan...

Mit kezdjek/kezdjünk túlzottan vallásos anyóssal/apóssal? 21/N

Figyelt kérdés
Három hónapja vagyunk együtt barátommal, neki első kapcsolat. Minden tökéletes, szülőket kivéve. Ne értsetek félre, aranyosak, kedvesek, szeretnek és én is őket nagyon de nekem ez a túlzott vallásosság sok. Kezdődött ott, hogy először mentem, s tekintve hogy csak az odautam 3 óra ott aludtam, ellenben anyós előre közölte hogy külön szoba, barátom nyugtatott hogy változik ez, csak kissé konzervatívak. A második sokk akkor jött amikor leültünk ebédhez és hirtelen mindenki keresztet vetett és asztali áldást mondott. Drága párom ezt nem említette, ekkor értettem meg miért is nem alhatunk mi együtt. Vasárnap reggel hajtották hogy menjünk el velük templomba misére, de én még erre nem állok készen.. hiába tartom magam egy hívő embernek, nekem nem téma a minden vasárnap templomba járás. Na már most azért, mert reggel nem mentünk el, barátomnak el kellett este mennie. Majd már kb 2 hónapja voltunk együtt, barátom megkockáztatta hogy velem alszik. Örültünk is, nem szólt anyuka, egészen addig amíg legközelebb nem mentem, jelezte hogy ilyet többet ne csináljunk. Magyarán egyáltalán nem alhatunk nála együtt. És azért elég szar érzés félálomban hallani ahogy kimászik mellőlem és átmegy a szobájába. Most szombaton koncertre megyünk és egyszerűen szörnyű lesz hogy megint nem alhat velem, és mondja Ő hogy majd azt mondja hogy nem volt ereje átmenni, mert fáradt volt, én nem akarom hogy baj legyen ebből és csalódjanak benne a szülei, hisz ő alapjában véve egy nagyon jó gyerek és nem akarom hogy azt higgyék, hogy ellenük akarom fordítani. Én próbálok alkalmazkodni, de nekem ez már sok. Nem tudom mit tehetnék, de kicsit már kiakaszt a dolog. Nálunk nem alhat nagyon, mert nincs helyünk, két szobára és három ágyra vagyunk négyen, nem mindig adatik meg hogy legyen hely. Kérlek segítsetek mert kicsit már kezdünk ebbe beleőrülni. A válaszokat előre is köszönöm!

2018. jan. 19. 21:02
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
26%

Hàt nem tudom. Párod szülei (nem anyós, após!!) elég furàk. A mi csalàdunk is vallásos, szüleim minden vasárnap járnak templomba, anyum sokszor hétköznap is, ők is imádkoznak evés előtt, Bibliát olvassàk stb. Mégis mikor 17 éves voltam, és az első barátom volt, megengedték hogy a srác ott aludjon nálunk. Sosem problémáztak ilyen téren.

Én most 21 vagyok mint te, és már 2 éve külön élek tőlük. Misére ugyanúgy hetente járok mint régen. Evés előtt általában nem szoktam imádkozni, lefekvés előtt egy rövidet igen. Plusz ha néha meghallom a harangszót, elmondom az Úrangyalát. Mindezt azért írtam le, hogy tudjátok. Mert most jön a csattanó: jelenleg nincs párkapcsolatom, viszont az egyik munkatàrsammal hetente összejárunk ágytornázni. A bibi hogy ő 15 évvel idősebb tőlem és vam barátnője (igaz, elég sz@r a kapcsolatuk). És minderről a csalàdom tud, sőt szurkolnak is hogy összejöjjünk a pasival (van rà esély).

Egy szó mint száz, nem a vallásossággal van gond, hanem magukkal a szülőkkel, az irànyításmániásságukkal. És hidd el, ők ilyenek maradnak. És a pasid is ilyen töketlen marad. Csak gondolj bele: mi lesz 3-4-5 év múlva ha pl hàzasságot meg gyereket akartok? Komolyan azt akarod hogy "anyósod" szervezze meg majd az esküvőt meg ő nevelje majd a gyereket? Mert ilyen természetű emberek mellett erre szàmíts. Párod fix hogy nem fog kiàllni melletted. Ő életed szerelme? Ugyan màr. 3 hónap után ezt így tudod? Hatalmas pofára esés lesz ebből, nekem elhiheted. De persze mindenki a saját bőrén tapasztal meg mindent, másra úgysem hallgat.

2018. jan. 19. 22:27
 22/36 anonim ***** válasza:
38%
menekulj!
2018. jan. 19. 22:33
 23/36 anonim ***** válasza:
82%
17: mint írtam, közöm sincs a valláshoz (egyikhez sem), nem tudom mit hogy hívnak, ráadásul ők angolok, ha mondták volna hogy hívják azt az esemény, magyarra fordítva lehet teljesen más lenne, mint ahogy magyarul hívják. te egy vaktában ítélkező, undorító ember vagy. de ha ennyire tudni akarod, barátom félig fekete, hatalmas farka van és nagyon jó az ágyban
2018. jan. 19. 22:37
 24/36 anonim ***** válasza:
88%
17: még annyit, hogy ha szerinted egy vallásos emberrel csak és kizárólag vallásról lehet beszélgetni, mutatja hogy mennyire szűk látókörű vagy. gondolom azért, mert veled csak vallásról lehet beszélgetni. emberileg nulla vagy (üdv a klubban)
2018. jan. 19. 22:43
 25/36 anonim ***** válasza:
67%
Nem tudom, nekem sokkal többet ért a párom mint egy asztali áldás vagy egy vasárnapi templomlátogatás. Ezek szerint neked nem ér annyit. Én egy olyan családba kerültem ahol b.unkó mindenki , szeretet, tisztelet , megbecsülés semmi. Soha nem volt a férjemen kívül más mégis lek.urváztak és szét akartak szedni minket éveken át. Szóval ha csak ennyi bajom lett volna akkor örömmel vàllaltam volna. az együtt alvásra meg annyit hogy ha anyuka 6-kor kel akkor 5-ig együtt alszotok és ennyi. Nehézkes de minden mindig megoldható ha igazán akarjátok. Az meg nem igaz hogy a pasi anyuka fia. Fiatal, otthon él, szerető család, természetes hogy anyuka szabályai szerint él. Nincs gondd vele. Meg amúgy is 3 hónap alatt nem lehet senkit változásra kérni, hiszen ez nem egy rossz szokás a templom( nemolyan hogy rendszeresen berúg), meg ki tudja együtt maradtok e. Szerintem itt neked kell változnod, csiszolódnod vagy hagyd ott.
2018. jan. 19. 22:48
 26/36 anonim ***** válasza:
70%
Eloző ne kényszeritsunk a párunkat templomba járásra ha ő nem akar,nem kötelezíő átvenni az agymosást,ez pont nem a tisztelet jele,a másikra egy vallást erőszakolni, ez átformálás a saját képére kb, amúgy is templomba 90 % álkeresztenyék járnak verni a nyálukat és meggyónni a heti undormányikat mert akkor nem számit már a bűn se,22 is irja hogy hú de vallásos a családja, de közben szurkolnak h elszedje valaki más párját ágytorna közben. Gyomrom tud forogni az ilyenektől.
2018. jan. 19. 23:26
 27/36 anonim ***** válasza:
67%

Ha tenyleg komolyan gondoljatok akkor beszeljetek veluk hogy ti nem akartok templomba jarni es ezt tartsak tiszteletben mint ahogy ti is azt hogy kozos kajanal imadsag van.

Ha tenyleg jol megvagytok akkor tarts ki mellette es ha a hazassagig eljuttok akkor egy szava se lehet anyosnak h egyutt aludtok.

Az en anyosomek is konzervativak de nem vallasosak. Mikor eloszor voltam naluk akkor a felesegem apartmanjaban voltunk es azt mondtuk hogy a nappaliban aludt a felesegem :D

Mikor o volt nalunk akkor mondtuk h egy szobaban vagyunk de nem szoltak ra semmit, gondolom azert aggodtak.

Aztan osszehazasodtunk es most mar nem szolnak egy szot se, sot anyos mondta hogy menjen el felesegem fogamzasgatlot iratni :D

2018. jan. 19. 23:50
 28/36 anonim ***** válasza:
39%

Sot anyos mondta hogy menjen el felesegem fogamzasgatlot iratni :D

O,nekem ne anyos mondjon meg ilyet. Biztos nagyon szeretne unokát h védekezőszert irratat a menyével. :O

2018. jan. 19. 23:55
 29/36 anonim ***** válasza:
54%

Az én családom is vallásos,és a volt párom szülei is.Templomba én sem szerettem járni,de jó sokáig jártam mivel a párom is ott volt és így több időt "tölthettünk együtt". Az én anyámék voltak olyanok,hogy nem engedték,hogy együtt aludjunk.De aztán én kiálltam magamért és elmentem szépen a barátomhoz aludni (már 18 voltam). Anyám este hívogatott a párom szüleit is,sőt volt pofája eljönni és az ablak alatt dudálgatni este.Nagyon felidegesített főleg,hogy ő betegesen örök életemre magához akart láncolni,mindig csak vele mehettem mindenhova kiveve suliba. Aztán megértette és hazament,reggel már 8kor ott àllt,nekem elegem volt a zsarnokságából és leléptem.Ha vele maradok sosem lehetett volna saját életem mert mindig a nyakamba lihegett.

Szerintem közösen meg kéne mondanotok a szülőknek,hogy probléma van.Ha ezek után se valtozik semmi és nem akarsz mást keresni akkor kénytelen vagy elfogadni ezt a sz*r helyzetet és szivatni magad,meg megfeleni nekik.

2018. jan. 20. 01:18
 30/36 anonim ***** válasza:
48%

Aszondja hivo, de sokkent eri az asztali aldas.

Ekkora bullshitet meg nem keresztenykent is nehez felfognom :D. Maradjunk annyiban, hogy neked nem a vallassal van a bajod, hanem azzal, hogy nem aludhattok egyutt. Arra meg az a megoldas, hogy felnott emberkent nem a 3 honapos randipartnered (neked nincs anyosod) edesanyjanak szokasait fikazod a gyakorin, hanem megteremted magadnak a helyet, ahol a sajat szokasaidnak megfeleloen alakitod az eletedet. Igy csinaljak a felnottek.

2018. jan. 20. 07:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!