Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit kezdjünk a szociopata...

Mit kezdjünk a szociopata anyósommal?

Figyelt kérdés
Szörnyen beteg dolgai vannak, emiatt megmondtuk neki, hogy nem engedjük hozzá a 4 éves fiunkat, ha unokázni akar jöjjön ő fel hozzánk. Erre reagálva ő igazi ámokfutásokat rendez és nagyon súlyos dolgokat mondd. Nekem már nem, mert tőlem fél szerintem, hanem a férjemnek. Rólam is, az édesanyámról is (akit gyűlöl mert féltékeny rá, hogy az unokával szorosabb a kapcsolata) és a férjemet is mindig szidja. Legutóbb annyira elvetette a sulykot, hogy azt találta mondani neki: "ha én meghalok, Te leszel érte a hibás"...mindezt azért, mert bizonyos dolgokban mi ellent mondunk neki, más a véleményünk és pont. Úgy érzem nincs arányban a két oldal. Ez igazából csak a legaktuálisabb és az eddigi legdurvább megnyilvánulása, ezen kívül sok hasonló balhéja volt. Mi teljesen értjük a viselkedésének a pszichológiáját, azt is tudjuk, hogy szegény nem csak primkó, de szociopata is, egy sérült személyiség. Az egész cirkuszt az fiam miatt csináljuk (van egy 3 hónapos pici babánk is, de ő még szerencsére kimarad ezekből), különben már réges rég megszakítottunk volna vele minden kapcsolatot. Csak úgy gondoltuk eddig, hogy adjunk még egy, meg még egy esélyt neki, hátha...de egyre jobban kezd megvadulni, most pl. a saját halálával zsarolja a fiát. Mi viszont eljutottunk arra a pontra, hogy ennek valahogy véget kell vetni, mert a fiamnak asztmás fulladós éjszakai rohamai vannak (mindig a mama balhéi után!!!!), többször szemtanúi voltunk, hogy meg lett szégyenítve a gyerek, tuti hogy manipulálja is ellenünk, mert itthon az őszinte gyerek elmondja a kis szösszeneteket és ki tudja még miket művel amit nem látunk. Fogalmunk sincs mit csináljunk, mert szívünk szerint megszakítanánk vele minden kapcsolatot, hogy védjük a kis családunkat...ráadásul most költöztünk ide a férjem szülővárosába, ahol a mama is él...tőlünk 10 percre...Segítsetek légyszi, totál tanácstalanok vagyunk! (Ja, és az én családom teljesen mellettünk áll. 400 km-ről ők jöttek és jönnek segíteni a költözés, szülés, gyermekágyas heteim alatt önzetlenül, ők nem utálják anyósomékat, sőt...nem értik mi a bajuk és a férjemet anyám védi meg rendszeresen a saját anyjának a szidalmazásától,szóval totál abszurd a helyzet)

2015. febr. 2. 23:12
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
93%

1. Nem kell engedni, hogy kettesben legyen vele a gyerek.

2. Ha a gyerek nem akar a mamával lenni, ne erőltesd.

3. Ha a gyerek szereti, akkor amíg a mama fent van, addig próbáljatok ne veszekedni.

4. Ne ócsároljátok egymást a gyerek előtt.

2015. febr. 2. 23:27
 2/19 anonim ***** válasza:
85%
Egy ilyen anyóssal én szemrebbenés nélkül megszakítanám a kapcsolatot.
2015. febr. 3. 05:43
 3/19 A kérdező kommentje:

Kedves 1.!

Mint ahogy azt le is írtam, az egész botrány azon robbant ki, hogy nem engedjük a gyereket hozzá felügyelet nélkül. Szimplán csak azért, mert gyanús lett hogy ellenünk próbálja hangolni. Egy 3-4 éves gyerek manipulálásához nem kell sok...Mi SOHA, de soha nem veszekedtünk vele, mindig szeretettel és tisztelettel beszélünk vele. Még akkor is megadtuk neki a tiszteletet, mikor az édesanyámat szidta nagyon durva szavakkal...Sajnos az ámokfutásai már többször is a gyerek szeme láttára történtek. Többször végignézte a kisfiam, hogy a mama mikor vendégségben volt nálunk, a kellemes dumcsi egyszercsak megváltozott, a mama egyik pillanatról a másikra bekattant és kötözködni kezdett velünk, végül pedig különösebb indok nélkül káromkodva elrohant az ajtót bebaxva a háta mögött. Mi csak visszafogottan, de határozottan védjük ilyenkor magunkat, a privát életünket. Tehát itt sajnos az ócsárolás kizárólagosan az ő oldaláról jön, méghozzá cenzúrázatlanul. Szimplán azért, mert nem tudja érvényesíteni az akaratát rajtunk, nem hagyjuk hogy irányítsa az életünket. A gyerkőc egyébként kezdi összerakni a képet a nagyiról. Ugye attól hogy kicsi még nem hülye...sőt...többet tud ő mint mi ketten a férjemmel...Arra viszont nagyon odafigyelünk, hogy mi itthon a mamáról nem mondunk semmi rosszat a gyerek előtt.

2015. febr. 3. 09:53
 4/19 A kérdező kommentje:

Kedves 2.!

No és mit mondasz a 4 éves fiadnak? Mit mondasz neki most 4 évesen? Hol a mama? Illetve mit mondasz neki 16 évesen, mikor neked szegezi a kérdést lesújtóan, hogy miért szakítottatok el tőle?? Nagyon nagy dilemmában vagyunk a férjemmel...:(

2015. febr. 3. 09:55
 5/19 anonim ***** válasza:
80%

Picit zavaros nekem ez a leírás, tudnál konkrét példákat, szituációkat mondani?

Egyébként pedig csak az igazat kell mondani a gyereknek, hogy hova lett a nagymamája. Egy 4 éves gyerek bőven felfogja.

"Nagyi beteg lett, ha meggyógyul, ismét találkozhatsz vele!"

Ezzel azt akarom mondani, hogy meg kell szakítani vele minden kapcsolatot!!!!

2015. febr. 3. 11:02
 6/19 anonim ***** válasza:
74%
De miért költöztetek oda a férjed szülővárosába, az anyóshoz közel? Hisz már eddig is lehetett tudni, hogy milyen, nem?
2015. febr. 3. 11:12
 7/19 A kérdező kommentje:
Nem is ő miatta jöttünk...a férjemnek itt van a munkahelye és eddig a 200 km-re lévő otthonunkba ingázott. Elegünk lett a különlétből, főleg hogy közben várandós voltam a kis tesóval. Így aztán kiadtuk a családi házunkat és itt bérelünk egy másikat. A szülésem előtt 2 hónappal sikerült találnunk itt nagy nehezen albit, már itt szültem. Anyósoméknak már a fogadtatása is brutál durva volt, de nem akarok itt esszéket írni a témáról...
2015. febr. 3. 12:53
 8/19 A kérdező kommentje:
Az még egy fontos adalék, hogy amíg távolabb laktunk, sose jött, elvárta hogy mi utazzunk és vigyük házhoz az unokát. Pedig nyugdíjas, ingyen utazik. Amikor közel 2 éven keresztül úgy éltem egyedül a házunkban, hogy a férjem havonta tudott csak hazajönni pár napra, én meg egyedül voltam a gyerekkel, a jószágokkal, a félig felújított házban, elég durva körülmények között, akkor érdekes módon sose jött, illetve mikor a férjem jött haza, akkor időnként kizsarolta hogy elhozza. Persze így marha kényelmes volt neki, hogy elhozta, unokázhatott, belerondított abba a kevés kis együtt töltött napba ami már-már ünnepnek számított mikor a férjem otthon lehetett velünk. Aztán visszavitette magát. Na később a férjem ennek is pontot tett a végére, aminek megint csak oltári nagy sértődés és balhé lett a következménye. Viszont mióta itt lakunk egy városban, 3 naponta hisztizik, hogy mennyire hiányzik neki az unoka, beghasad a szíve ha nem látja pár napig, meg éjjel nem alszik stb. Viszont!!! Vigyük mi oda hozzá, mert ő nem tud feljönni a 3. emeletre (Ők a 2.-on laknak, nem sokkal lejjebb mint mi :D ) és 8 perc gyaloglásra. Amíg távolabb laktunk örökké azon hisztizett, hogy költözzünk már ide, most itt vagyunk csak épp a 3. emeleten. Uggyan mááár. Nem mintha akarnám, hogy felvonszolja magát hozzánk, csak azért érdekes nem?! :D
2015. febr. 3. 13:04
 9/19 A kérdező kommentje:

Konkrét szitu:

Úgy költözködtünk, hogy 31 hetes kismama voltam. Az előtte lévő 2 hétben folyamatosan csomagoltam a házunkban, dobozoltam, zsákoltam, kénytelen voltam emelgetni is sokat + ott volt a fiam akinek ez idő alatt vírusos fosása volt magas lázzal. A férjemnek akkoriban heti 1 szabadnapja volt, tehát ennyi ideje volt munka után leutazni és másnap szegénykém próbált mindent csinálni egyszerre. A költözés napján lebetegedtem és antibigyó kúrára fogtak kezdődő tüdőgyulladással. Anyósom 3 napig mászkált ide fel unokázni, aztán megüzente a férjemmel, hogy most már igazán összeszedhetném magam, mit kell itt hisztizni, nem fog ő naponta ide járkálni, odatalálok én már hozzájuk, vigyem át én a gyereket. Hiába magyarázta a férjem, hogy nem az eligazodáson van a lényeg, hanem hogy lázasan fekszem otthon és a szoba közepén még a bútorok (mert a férjem minden nap dolgozott, este 8-kor meg nem huzigáljuk nyilván), a gyerek meg túl van pörögve és rombol a lakásban. 1 hete laktunk itt, mivel azt a hetet én végig feküdtem, nem tudtam felfedezni a tök ismeretlen várost és környéket. Következő vasárnap meghívott ebédre, de én lemondtam aznap délelőtt, mert nagyon rosszul voltam, kint 60 fokos kánikula volt, és a fiam ebéd után szokott aludni, de náluk nem tud és estére kész lesz teljesen. Javasoltam, hogy dél helyett inkább délután mennénk át, ha a gyerek felkelt. Viszont ő akkor nem ért rá. Bumm. De felajánlotta, hogy áthozza az ebédet. Próbáltam lebeszélni róla, de ő erőltette. Hát jöjjön. Jött is a nagy kánikulában, de mire ideért, úgy feltuningolta az agyát, hogy nekem esett és elkezdett szidni és rágalmazni, iszonyat durva dolgokat kezdett a fejemhez vágni. Először csak pislogtam, aztán kérdeztem, hogy Jesszus Te most sértegetsz engem? Fejezd be kérlek, ne a gyerek előtt, stb. De egyre jobban kezdett bevadulni. Az anyámat szidta, a személyemet sértegette, majd nagy káromkodással rámcsapta az ajtót. Ez az eset utána még egyszer megismétlődött szintén nálunk, de ezúttal úgy, hogy épp a kórházból jöttem haza a babával, édesanyám 1 hete már itt segített éjjel-nappal, és anyósom közölte a hazaérkezésünkkor, hogy 1 óra múlva itt lesz. Hozta szerencsétlen a kis húslevesét meg egy csokor virágot, meg ment itt a nyili-nyali. Anyukám közben hulla fáradtan mosogatott, főzött, takarított. Anyós meg jött vendégségbe...Aztán egy idő után anyukám nem bírta tovább hallgatni a bájolgást és tök kultúráltan és intelligens módon szóba hozta, hogy mennyire fáj neki, hogy ilyen fogadtatásban volt a lányának része és szeretné megkérni, hogy ne bántson engem, mert ők itt az egyedüli segítség 8 percre tőlünk, sajnos anyumék messze laknak, stb. Erre elgurult a gyógyszere az öregasszonynak és elkezdődött az újabb ámokfutás. Felpattant, hogy megy fel a cukra rosszul van és ő megy haza, de anyukám a lépcsőházban elé állt és kérlelte, hogy jöjjön vissza, ne szaladjon el nehogy rosszul legyen. Ugyanis cukros. Erre anyósom belemart a karjába és elrohant. A mai napig látszik a nyoma. Köpni-nyelni nem tudtunk. Az ajtóból megint csak végignézte a fiam, hogy megvadult a nagyanyja. Ezek után a férjem majdnem összeroppant mikor ezt megtudta. Szégyelli az anyját és anyukámmal pedig hihetetlenül jó a kapcsolata. Elment az anyjához, hogy meghallgassa az ő oldalát is. Tök korrekt volt. Na de a folytatás amit ott kapott....huhh...folytassam biztos?! :D

2015. febr. 3. 13:33
 10/19 anonim ***** válasza:
80%

Én ezt nem értem. Az anyósod sérteget, állandóan leszid/piszkál, mindenbe beleköt, semmi se jó neki, nem segít, ugráltat, terrorizálja/ellenetek hangolja a gyereket aki már fulladozik emiatt; és ti (még anyukád is) erre meg "nyaljátok a s...ggét", rohangáltok utána, hogy legyen már kedves megbocsátani nektek.

Aha, tudod ki csinálná ezt csak azért, hogy a gyereknek legyen egy sz...r nagyanyja.

De ha te nem látod be (a sok negatív történeted után), hogy ezzel a kapcsolattal csak ártasz a gyereknek, akkor csak hajrá! Még a végén valaki vissza merne szólni a nyanyának és esetleg észhez térne...

2015. febr. 3. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!