Mit kezdjünk a szociopata anyósommal?
Nem nyaljuk a seggét. Pont ezen vadult be. :) Nem bírja elviselni, hogy ellent mondunk neki és határozottan kiállunk az elveink mellett. Újra és újra bepróbálkozik és mikor lepattan rólunk, akkor támad. Én már jóideje nem kommunikálok vele, én részemről kiszálltam már régen a "buliból". A férjem intézi. Ő bizony fel szokta emelni a hangját. Nem kiabál, de erélyesen helyre szokta tenni az anyját. Mivel anyósomnak ez újdonság, hogy a fiát már nem tudja többé irányítani, próbálkozik a zsarolással. Meg közben persze szid engem és a családomat, a férjemet, mindnyájunkat. Kb. így szokott kinézni a forgatókönyv:
Mézesmázasan bepróbálkozik újra és újra, hogy az unokát vigyük át. Erre a férjem határozottan mondja, hogy NEM! Ha látni akarod gyere Te hozzánk. Erre kiakad, kezdődik az ámokfutás, durvábbnál durvább dolgokat vág a fejéhez, de miután látja, hogy az sem segít, úgy válnak el, hogy érzelmileg próbálja zsarolni. Aztán 1 hétig lapít mint xar a gazban, majd jön az újabb telefon. Meg a családtagokkal küldözgeti a húslevest meg a piskóta tekercset vasárnap...ez mindig bevezető. Utána mézes-mázasan előadja, hogy átjönne unokázni. Pl. 1 óra múlva ott vagyok. De nekünk az nem jó, nem vagyunk otthon. akkor ezen irdatlanul megsértődik újra. Elmondjuk nekünk mikor jó, de ő akkor nem ér rá. Aztán végül csak eljön. Eljátssza itt mindig a jópofit, de azért közben kritizál minden négyzetmilimétert a lakásban. De látszólag normális. Aztán egyszer csak átváltozik, hirtelen menni akar és pánikszerűen húzza a cipőjét, hogy ő megy haza. hozzá teszi, hogy fél az utcán mert időközben besötétedett (délután 5!!!!!). A férjem felajánlja, hogy hazadobja autóval (3 perc), erre ő kéreti magát, de végül elfogadja. Ééés ilyenkor jön mindig a csavar. A bejárati ajtóból mindig beszól valami durvát, majd bebaxa. Aztán a férjemnek folytatja a kocsiban vagy fél órán keresztül. Férjem helyre teszi, majd keződik a folyamat elölről. A zsarolás azzal indult, hogy nem lesz vasárnapi ebéd. Legutóbb úgy váltak el, hogy azt mondta: "hogy tudtál így megváltozni kisfiam. Pedig régen úgy szerettelek. NEm is én szültelek. Azon gondolkodom, hogy kitagadlak az anyai részből, ha ezt így folytatod, hogy ELTILTOD tőlem az unokát. Végezetül pedig: ha meghalok, csakis Te leszel érte a hibás. Ja és hogy felejtsük el egymást, meg szakítsuk meg a kapcsolatot! Ő mondta ki! Most megy a lapítás, de kíváncsi vagyok mivel és kikor rukkol elő újra. Mondtam a férjemnek, figyeld meg most jön a zsarolásnak az a foka, mikor valósággal elkezdi majd magát megbetegíteni...;)
Ha a fiad nagyobb korában megkérdezi h miért tiltották el tőle a nagyit, elmondjátok,h egy elmebeteg hisztérika aki a verekedéstől se riad vissza.
Elmondtok neki 1-2 ilyen sztorit és meg fogja érteni. Attól h gyerek még nem hülye.
Ha anyós miatt lesznek rohamai és ti továbbra is engeditek akkor azon viszont biztos lesz akadva a gyerek, hogy hogy tehettétek ki ennek...
Nem olvastam el a többi hozzászólást, de én azt tudom javasolni, hogy szakítsatok meg vele minden kapcsolatot. Persze nyilván a 4 éves gyerkőcnek eleinte nehéz lesz, de muszáj neki megszoknia.... hogy később mit fog szólni ehhez, azt majd megoldjátok kb. 12 év múlva. Addig lehet, hogy helyre is jön minden. Sokkal rosszabb lesz neki később, ha most így hagyjátok. Rossz emlékei lesznek, amik a későbbiek folyamán a fejlődésére is hatással lehetnek. Azt sem szabad elfelejteni, hogy mostanában kezd kialakulni a pici "ÉN-KÉPE", így kimondottan rossz hatással van rá, ha a veszekedést és szitkozódást látja.
Valahogy meg kell próbálni elhitetni vele, hogy "nem tudsz menni a mamához mert a mamának dolga van".
Nem ugyanez a probléma, de a kisfiamat és engem a feleségem hagyott itt. Aki nagy kegyesen néha eljön hozzá munka után. A kisfiam szintén 4 éves és megértette, hogy anya "dolgozik" azért nincs itt. :( Eleinte neki is nehéz volt, de minden erőmmel azon voltam, hogy lefoglaljam őt. Kifejezetten abban az időintervallumban amikor az anyja régen hazaért.
Valahogy próbáljátok meg! Remélem sikerülni fog!!!!
Bocs, de a szociopata nem azt jelenti hogy bárkit azaz BÁRKIT szemrebbenés nélkül megöl, és semmi lelkiismeretfuralása, gátlása nincs ezzel kapcsolatban?
Bár lehet hogy én tudom rosszul
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!