Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan kezelnétek az ilyen...

Hogyan kezelnétek az ilyen anyóst?

Figyelt kérdés

Anyósom a kezdetektől elvárja, hogy hordozzam hozzá, altassam ott a gyereket. Még mindig szopik éjjel is, az elvárása teljesen irreleváns.

Én kértem többször is, hogy jöjjön fel este 5 után, bármely nap jöhet. Neki olyankor késő....

Mikor segítség kellett volna nekem egy küzdő gyerekhet oltáskor, azt mondta, azt a sírást inkáb meghagyja nekem.

A sértődés egyre kiélezettebb.

Nem vágja, hogy neki kell alkalmazkodni a gyerekhez és nem nekünk hozzá.

Én itthonról egyéni vállalkozóként, szabad időbeosztásban dolgozom, gyerek velem, férjem 2 műszakos.

Nekem is kéne segítség, de azt még sosem kérdezte meg, nekem mikor jó, hanem csak azt mondja, neki mikor lenne jó.

Estékre is azért hívtam, hogy jobban tudnék főzni.

Férjem kioktatta, erre ő közölte, ő este fáradt, majd mikor lesz szabad ideje, elviszi a gyereket, mert úgy nem tud semmit csinálni vele, hogy én itt vagyok...

Nem mertem visszavágni, hiszen férjem elég durván okította ki és nem volt foganatja, akkor ezek után még örülök, ha azt mondja, "én nem haragszom rátok".

Nem fogja tudni elvinni, mert a fiam foggal-körömmel küzd minden ellen, ami nem tetszik neki és még egy új sapka is ilyen, nem hogy alig látott személy fogja és elviszi... Nincs autóm áthordozgatni!

Nem akarok több veszekedést, csak hogy normalizálódjon már ez a helyzet.

Kb. havonta fél órára látja....

Mit tennétek a helyemben?

2017. dec. 16. 07:25
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
35%

Ensem értem a problémád. Ráadásul a férjed kiis ált melletted.

Amikor akarod és jó nektek viszed. Ha többet akarja látni ,majd ő megy amikor nektek jo. Ha nem megy meg nem oldja meg ,hogy ráérjen ,az az ő baja. Ha akarja megoldja.

Szerencse anyosom minket lese szr.

2017. dec. 16. 10:52
 22/31 anonim ***** válasza:
62%

Csatlakozom azokhoz, akik nem értik, mit kell itt problémázni..kit érdekel mihez mit szól az anyós? Miért van beszarva ennyi nő az anyósától?

Mentek meglátogatni amikor nektek és neki is jó, ennyi. Mit kell ezen felfújni?

Oltáshoz nem kísért el...hát inkább örülj neki, a legtöbb anyós valószínűleg felemlegetné a nagy segítséget, onnantól ha segítene meg kísérgetne, valamilyen szinten a lekötelezettje lennél és fűnek-fának mondaná hogy bezzeg ő segít, cserébe nem mehet akármikor. Ezt akarod?!

2017. dec. 16. 14:21
 23/31 anonim ***** válasza:
54%
Hat szerintem jo megoldas lehet a veszekedes elkerulesere ha pls mivel te dolgozol, van egy napi rutinod, eltervezed egy hetre h mikor ersz ra stb es elore elkuldod a nagyinak az orarendet, es akkor valaszthat hogy neki mikor jo, es atmehet vagy amit akar. Es akkor nincs az hogy de nekem ez jo meg az. Ne hagy hogy o diktaljon. Ha valoban nincs szukseged ra semmit sem veszitesz vele ha o nem megy at. Ha meg azt akarod h fogja be a lepenylesojet akkor meg szerintem ahogy elobb irtam jo elore mondd meg neki mikor ersz ra (tobb opciot) es valasszon. Ha egyik sem jo akkor szopi van, igy jart.
2017. dec. 17. 14:22
 24/31 anonim ***** válasza:
28%
Utolso vagyok meg annyi h ne hallgats itt a sok rosszakarora. Vaszleg a fele nyugger nyanya akik az anyos helyzeteben vannak es kicsit sem latjak az a helyzetedet. 30 eve anyanak lenni pont nem olyan volt mint 2017ben.
2017. dec. 17. 14:24
 25/31 A kérdező kommentje:
Ez lesz, nem ő közli majd, neki mikor jó, hanem én hogy nekünk... Mikor tudnék menni hozza, mikor tud jönni. És választhat. Segítséget meg nem kérek, mert a trollkodók is és az utolsók is rávilágítottak, hogy azt egyből ellenem lehet fordítani.
2017. dec. 17. 14:57
 26/31 anonim ***** válasza:
54%

Anyoshoz nem rangatam a gyereket, jöjjön o egy megbeszélt időpontban. Ha az nem jó, ne jöjjön. Pont. Ebbe több energiát biztos nem raknek.

Én mindig egyedül viszem vedonohoz, soha nem jutott eszembe h kellene oda meg egy ember, azért valahogy csak meg tudja mérni.

3 órát alszik, óriási makod van, az enyém jó ha egy órát...3 óra alatt csak meg tudsz főzni anyós nélkül...

2017. dec. 17. 14:58
 27/31 anonim ***** válasza:
36%
"30 eve anyanak lenni pont nem olyan volt mint 2017ben." Valóban nem. Akkoriban az anyukák törődtek a gyermekükkel, nem csak leültették őket a tv elé, vagy a kezükbe nyomták a tabletet. És még húzták is az igát mellette napi nyolc órában.
2017. dec. 17. 14:58
 28/31 anonim ***** válasza:
70%

Ez most is igy van, csak regen nem a tabletet hanem valami jatekot toltak a gyerek kezebe. De itt a kerdezo szerintem arra gondolt, hogy o mindent megold egyedul is, nincs js ezzel gond, bar jol esne neki a segitseg. En is orulnek neki ha lenne takarito nom de nincs igy egyedul megoldom.

Legyszi ne szapuljatok mar a kerdezot. Sehol sem irta hogy nem

Tud fozni, nincs ideje erre arra. Mindent megold egyedul is meg a vedonot is, csak jol esne neki a segitseg. Nem arrol van itt szo, hogy o egy szerencsetlen egyed es csicskaztatja a nagymamat aki nem is jon...

2017. dec. 17. 15:14
 29/31 A kérdező kommentje:

Az kimaradt, hogy éjjel sokszor ébred és nappal is gyakran mellen alszik. Most is itt fekszem vele az ágyban, nem tudok a konyhában is lenni :)

Meggyőztetek, nem hurcolászom.

2017. dec. 17. 15:16
 30/31 Pupusz ***** válasza:
36%
Szia! Sajnos vannak emberek, akik uralkodni akarnak másokon, akiknek saját maguk a legfontosabbak a világon és maguknak igyekeznek alárendelni mindent és mindenkit. Nem csak anyósok között vannak ilyenek, hanem mindenhol. Személyes tapasztalataim szerint ezeknél az egocentrikus, "mindenkinél fontosabb" embereknél csak az állatvilágbéli "territórium kijelöléses" módszer válik be. Azaz meg kell húzni a határokat, nagyon határozottan, totál alkudozás mentesen. az ilyen emberek, ha egy kicsit is engedsz, máris rád telepszenek és ugyanott tartasz velük, mint előtte. Az ilyeneknek hiába adsz akárhány időpontot, akkor is ahhoz fognak ragaszkodni, amelyik neked a legkellemetlenebb, mert nekik az a legideálisabb és pont leszarják a te igényeidet. Egy határozott vonal és punktum. Vagy megérti, elfogadja, vagy megsértődik és várja, hogy könyörögj a megbocsájtásáért. Lehet mindezt kulturáltan intézni, de legfontosabb a határozottság. Vagy te engedsz, vagy ő. Te vagy a szülő, tiéd a felelősség. Vagy csak hétvégén hívod át, vagy mentek át együtt. Én biztos nem hagynám ilyen emberre a gyerekem. 4 van egyébként. Elég határozott vonalakat kellett meghúznom, hogy nyugalomban, békében tudjunk élni és ne állandóan alkalmazkodni. Inkább segítek én a nejemnek, aki egyébként mindent el tud végezni 4 gyerek mellett is. Inkább elvégzi, mint, hogy feladjuk a függetlenségünket. A nagyik akkor jönnek, amikor ráérnek, akkor megyünk, amikor ráérünk, kedvünk van. Ez a mi életünk, senkinek sem rendeljük alá, csak a gyerekeinknek. Ketten is mindent meg tudunk oldani, amit akarunk. Elhatározás kérdése. Ez az én véleményem, számomra rendkívül fontos a függetlenség, a nyugalom, a szabadság, amelyek elengedhetetlenek a családi harmóniához, ami mindenki legfőbb érdeke a családban. Meg kell érte küzdeni, de nagyon megéri. Sajnos érdeket kell érvényesíteni, mert nem nagyon van olyan ember a világon, aki magától a te érdekeidet venné figyelembe elsősorban. Remélem, tudtam segíteni. Sok sikert!
2017. dec. 29. 07:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!