Hogyan kezelnétek az ilyen anyóst?
Anyósom a kezdetektől elvárja, hogy hordozzam hozzá, altassam ott a gyereket. Még mindig szopik éjjel is, az elvárása teljesen irreleváns.
Én kértem többször is, hogy jöjjön fel este 5 után, bármely nap jöhet. Neki olyankor késő....
Mikor segítség kellett volna nekem egy küzdő gyerekhet oltáskor, azt mondta, azt a sírást inkáb meghagyja nekem.
A sértődés egyre kiélezettebb.
Nem vágja, hogy neki kell alkalmazkodni a gyerekhez és nem nekünk hozzá.
Én itthonról egyéni vállalkozóként, szabad időbeosztásban dolgozom, gyerek velem, férjem 2 műszakos.
Nekem is kéne segítség, de azt még sosem kérdezte meg, nekem mikor jó, hanem csak azt mondja, neki mikor lenne jó.
Estékre is azért hívtam, hogy jobban tudnék főzni.
Férjem kioktatta, erre ő közölte, ő este fáradt, majd mikor lesz szabad ideje, elviszi a gyereket, mert úgy nem tud semmit csinálni vele, hogy én itt vagyok...
Nem mertem visszavágni, hiszen férjem elég durván okította ki és nem volt foganatja, akkor ezek után még örülök, ha azt mondja, "én nem haragszom rátok".
Nem fogja tudni elvinni, mert a fiam foggal-körömmel küzd minden ellen, ami nem tetszik neki és még egy új sapka is ilyen, nem hogy alig látott személy fogja és elviszi... Nincs autóm áthordozgatni!
Nem akarok több veszekedést, csak hogy normalizálódjon már ez a helyzet.
Kb. havonta fél órára látja....
Mit tennétek a helyemben?
Jaj de sok a gonosz ember istenem!!
Jókra figyelek .
Csakhogy ő is hivatkozik az elfoglaltságaira.
Párszor megoldottam, vittem akkor, mikor neki jó. Aztán mikor akkor kellett volna vinni, mikor valóban nekem lett volna szükségem rá... Utolsó pillanatban lemondta, majd mondta, neki mikor jó. De hagyjuk, kár a gőzért
Megint megkerdem, minek szultel? Ja, neked fix elfoglsltsagod van delelottonkent? Masnak is, mamanak is.
Ideje befogni pici fiat, ferjedete, gyerek apjateegy kis gyereknevelesre vagy fozesre. Legyszine szuljemeg egyet, nem neked valo.
Aki azt mondja, minek szültem: te talán mindenki másnak szülsz? Nem is értem... Sosem nyavajogtam, hogy valamit nem tudok megcsinálni. Szemrehányást kaptam, hogy nem hordozom, hát megpróbáltam előbb vinni, aztán megbeszélni, mikor tud jönni, mert igenis dolgozom is kicsit. Vagy ez a baj talán? Ja hogy az már segítség lenne felém és hogy van képem ilyet elvárni!
Valóban. Az anyós egy olyan különleges faj, akinek az unoka csak akkor unoka, ha játék?
Én minek szültem?
Mikor láthatja az unokáit?
Például esténként. Délelőtt is, csak az sokkal nehezebb. Kis alkalmazkodás lehetne és akkor talán én is ismét alkalmazkodnék és megoldanám a délelőtt, mint ahogy volt rá példa (olvassa valaki, amiket írok?!).
Szoktam főzni akkor is, ha nincs itt?
Persze, hisz nincs itt.
Ha egy anya azt mondja, könnyítene a dolgán némi segítség, az már gáz. Minek szült az ilyen.
Valszeg anyósom is ezt gondolja, minek segítsen nekem.
Köszi, a trollkodásotokkal segítettetek új megvilágításba helyezni a gondolatmenetét.
Én segítéget kértem, hogyan rendezzük a viszonyunkat, hogyan oldjam meg veszekedés nélkül a helyzetet.
Nem pedig azt, hogy hogyan tudnám mélyíteni ....
Szóval ha nem tudsz másképp fogalmazni, minek válaszolsz.
Szerencse, hogy a párod melletted áll, valószínű rájött, nem 100-as az anyuka, kicsit olyan ki ha én nem típusúnak tűnik, aki elvárja, körülötte forogjon a föld.
Kissé nehezen kezelhető valószínű, de ha lehet vele rendesen beszélni, nem kapja fel a vizet, el kell neki mondani, hogy mikor tudna segíteni, ha szeretne, máskor Neked nem jó, mert nem szeretnéd hurcibálni a babát.
Próbálj még beszélni a férjeddel, ha egy 3. személy is a Te álláspontodat igazolja, lehet, megtér az anyuka.
Nem értem a problémád....
Amikor tudjátok és van kedvetek akkor elviszitek (azt írod ez havi kb fél óra)
Ha neki ez kevés akkor menjen ő.
Aztán ennyi!!
Amikor a második gyerekünk született akkor kértük meg,hogy vigyázzon az elsőre,mert férjem be szeretett volna jönni a szülőszobába (szüleim 400km-re laknak)ennek 5,5 éve,de azóta is folyamatosan a fejemhez vágja,hogy ő mennyit segített nekem ezzel (szerencse,hogy nem rokkant bele abba a közel 4 órába amit kettesbe töltött a 3 éves unokájával). Amikor a harmadik gyerek született akkor a szomszédot kértük meg arra a pár órára. Anyós nem tudta/tudja,hogy a szomszéddal voltak addig a gyerekek és még jobban elszállt magától,hogy látjuk,ha ő nem lenne akkor már a második gyereknél se lett volna mellettem a fia. Ezek után gondolom felesleges is lenne leírni,hogy mennyi segítséget kértünk tőle és mennyi időt töltött kettesbe a gyerekkel :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!