Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Működhet így az együtt élés?

Manó1235 kérdése:

Működhet így az együtt élés?

Figyelt kérdés

Most leszek 2 éve együtt a párommal, nagyon szeretjük egymást. Kb 30 km-re lakik tőlünk egy faluban, nevelő szülők nevelték de az igazi szüleivel is tartja a kapcsolatot, na most az a helyzet hogy van egy tanya a nevén, egy két szobás ház és a hozzá tartozó telek, ( a nevelő anyja vette meg neki annak idején a párom pénzéből) az igazi apja ott lakik régóta már, nincs senkije egyedül él. Az a terv hogy felújítják a házat építenek hozzá konyhát, fürdőszobát, és szeretné párom ha oda költöznék. Elvileg jövőre elkezdenénk a nagy ház építését, ami páromé és enyém lesz, az apja meg maradna ugyan úgy ebben a kis házban, csak egy telken. Na most attól tartok, hogy engem már kicsit modernebb szemlélettel neveltek a szüleim, van mindenről véleményem, amit meg is osztok velük, meg 24 évesen szeretném már a saját életemet élni, nem mondják meg hova menjek meg nem szólnak bele a dolgaimba. Szerették volna ha közös albérletbe megyünk párommal, igazság szerint én is, de a párom részéről a család lehurrogta az ötletet, mondván úgy sem tudtuk volna fenntartani magunkat, miért találok ki ilyeneket,(ő is én is dolgozom). Meg minek mennénk ha kész lesz a ház és ott el lakhatunk?

Meg néha olyan furán tesz az apja, mikor lemegyek hozzájuk mindig elmosogatok rendet rakok kitakarítok rá, és múltkor mentek a boltba, mondom megyek én is veszek valamit, erre mondja hogy maradjak itthon takarítani? Mikor már minden kész volt alapból, és párom is mondta neki hogy most ez mi? Miért ne jöhetne? És tartok tőle hogy ha oda költözöm sok lesz az ilyen konfliktus, sosem élt párkapcsolatban, párom is csak úgy be sikerült annak idején, aztán mikor a papa meghalt az apja keményen alkoholista lett, elvesztette a munkáját, majd mikor párom megszületett akkor tette le a piát. Szerintem nem nagyon értheti milyen egy rendes párkapcsolat. Meg úgy érzem mindig oda akarja láncolni a páromat, elmegyünk valahová, hová mentek? miért mentek? nem jó itt nektek? DE mi megyünk a barátainkhoz, ...hát jöjjenek ők miért ti mentek?

Valamelyik nap meg konkrétan nekem állt hogy, na? eltetted már a 3 havi albérleti díjat letetted? (3 hónapja akartam albérletbe menni) meg mennyi pénzem van??? Hát valahogy úgy érzem nem tartozik rá, a szüleim sem kérdezik meg, max a páromra tartozna, így nem is nagyon válaszoltam a kérdésére. Olyan mintha számon akarna kérni...

Vagy csak én reagálom túl? 24/L

2017. okt. 25. 10:19
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
80%

Természetellenesnek tűnik, mert valóban az is.

De ha ott fogsz lakni, 1 év múlva neked is rendben lesz az életstílusuk, egymáshoz való viszonyulásuk. Vagy megszöksz.

Sajnálom Kérdező, szeretném azt mondani, hogy menni fog, megoldjátok, de szerintem nem. Párodat nem fogják kiengedni a karmaikból, mert kell az ingyen munkás, aki robotol nekik, te pedig addig leszel jó, amíg ezt nem veszélyezteted, ha megpróbálod felnyitni a szemét, leszel te minden csak ember nem. Neki (a párodnak) nem tűnik fel, mennyire kihasználják, mert ilyen közegben nőtt fel, érzelmileg alulfejlett, nem is látja, miben él.

És igaza van annak a válaszolónak, aki azt írta, hogy az anyagi rész nem annyira a nevelőszülőké, mivel ha árvaházból vették ki, illetve hivatalos nevelőszülők, akkor valóban pénzt is kaptak a gyerek után.

NE SZáLLJ BE PÉNZZEL A TANYÁRA! Ha nem tudod megoldani az albérletet, mégis oda költöznél hozzájuk, csak pénzzel ne ugorj be, mert 1 év után menekülni fogsz onnan, ezektől az emberektől.

2017. okt. 25. 13:51
 32/37 babyboom567 ***** válasza:
57%

Kedves Kérdező!

Nem olvastam el a válaszokat.

-Városban nőttem fel,csak abban az esetben költöznék tanyára,HA-gazdálkodni akarnék,és ebből megtudnék élni,VAGY olyan gazdag lennék,hogy nem kellene munkahelyre járni dolgozni.

-Anyóssal vagy anyámmal csak nagyon súlyos betegség,súlyos baleset,haláleset esetén laknék A LEHETŐ LEGRÖVIDEBB IDEIG,és minden erőmmel azon lennék,hogy elköltözzünk.

Mondom ezt úgy,hogy,középkorúak vagyunk albérletben élünk,gyereket nevelünk,van hobbink,megtakarításunk.Nem kell megijedni az önálló élettől.Fiatalok vagytok,és életerősek.Az albérlet nem ördögtől való.

Én nem költöznék oda,és szerintem te sem.

2017. okt. 25. 19:19
 33/37 anonim ***** válasza:
74%

- Tanyára alapban nem költözni,

- tanyát eladni,

- "apa" menjen albérletbe, mert neki nincs otthona

- a tanya árát hozzátenni a jövőbeli házatok árához

- de az "apa" nem költözhet oda

... és ha a pasi ebbe nem megy bele, akkor "szép volt, jó(nem) volt, de elég volt!" és szevasz!

Ne őrülj már meg a világ végén elásva, egy érdemtelen bugris miatt!

Még nem késő!

2017. okt. 25. 21:19
 34/37 anonim válasza:
57%
Nem reagálod túl egyáltalán, sőt jól bírtad eddig ezt a bánásmódot. Én mindenbem egyezeftek a #10-es válaszolóval és ugyanezt tudnám csak tanácsolni. Nehogy rámenjen a kapcsolatotok max. rövid időre menjetek csak, ameddig muszáj!
2017. okt. 27. 01:39
 35/37 anonim ***** válasza:
57%
Azt is tartsd észben, hogy a pàrod tanyája, ha beszálsz pénzzel házassàg előtt és nem tudod bizonyítani, ha esetleg szétmentek, akkor Neked onnét menni kell egy fillér nélkül. Mindent csak papírral. Amúgy azt mondom a tanyát hétvégi háznak tartsátok meg, ha gazdálkidok a párod abból kell annyi pénznek lenni, hogy az albérlet is beleférjen és majd később ház, esetleg a tanyàn saját gazdaság.És igen az államtól kapott pénzt, nem a nevelôszülei rakták össze, persze ők is adhattak neki, a kettő nem zárja ki egymást.Annyi pénzt biztos, hogy kapott amiből szobát, konyhát tudtok hozzáépíteni.Ha gazdálkodnak, gépeik, állataik vannak nem szegények.Nézetek utána azért, hivatalos helyen mennyi pénzt kapott.Ti esetetekben ahogy leírod nem biztos mindegy úgy van ahogy a nevelőszülők állítják.
2017. okt. 31. 12:21
 36/37 anonim ***** válasza:
Semmiképp sem fog működni az együttélés. Láthatóan párod érzelmileg gyermek és képtelen átlátni a helyzetét. 2
2018. febr. 11. 00:30
 37/37 A kérdező kommentje:
találtunk egy apró albérletet jövő héten már költözünk, külön, mindenkitől messzebb, csak ketten :)
2018. márc. 12. 11:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!