Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Működhet így az együtt élés?

Manó1235 kérdése:

Működhet így az együtt élés?

Figyelt kérdés

Most leszek 2 éve együtt a párommal, nagyon szeretjük egymást. Kb 30 km-re lakik tőlünk egy faluban, nevelő szülők nevelték de az igazi szüleivel is tartja a kapcsolatot, na most az a helyzet hogy van egy tanya a nevén, egy két szobás ház és a hozzá tartozó telek, ( a nevelő anyja vette meg neki annak idején a párom pénzéből) az igazi apja ott lakik régóta már, nincs senkije egyedül él. Az a terv hogy felújítják a házat építenek hozzá konyhát, fürdőszobát, és szeretné párom ha oda költöznék. Elvileg jövőre elkezdenénk a nagy ház építését, ami páromé és enyém lesz, az apja meg maradna ugyan úgy ebben a kis házban, csak egy telken. Na most attól tartok, hogy engem már kicsit modernebb szemlélettel neveltek a szüleim, van mindenről véleményem, amit meg is osztok velük, meg 24 évesen szeretném már a saját életemet élni, nem mondják meg hova menjek meg nem szólnak bele a dolgaimba. Szerették volna ha közös albérletbe megyünk párommal, igazság szerint én is, de a párom részéről a család lehurrogta az ötletet, mondván úgy sem tudtuk volna fenntartani magunkat, miért találok ki ilyeneket,(ő is én is dolgozom). Meg minek mennénk ha kész lesz a ház és ott el lakhatunk?

Meg néha olyan furán tesz az apja, mikor lemegyek hozzájuk mindig elmosogatok rendet rakok kitakarítok rá, és múltkor mentek a boltba, mondom megyek én is veszek valamit, erre mondja hogy maradjak itthon takarítani? Mikor már minden kész volt alapból, és párom is mondta neki hogy most ez mi? Miért ne jöhetne? És tartok tőle hogy ha oda költözöm sok lesz az ilyen konfliktus, sosem élt párkapcsolatban, párom is csak úgy be sikerült annak idején, aztán mikor a papa meghalt az apja keményen alkoholista lett, elvesztette a munkáját, majd mikor párom megszületett akkor tette le a piát. Szerintem nem nagyon értheti milyen egy rendes párkapcsolat. Meg úgy érzem mindig oda akarja láncolni a páromat, elmegyünk valahová, hová mentek? miért mentek? nem jó itt nektek? DE mi megyünk a barátainkhoz, ...hát jöjjenek ők miért ti mentek?

Valamelyik nap meg konkrétan nekem állt hogy, na? eltetted már a 3 havi albérleti díjat letetted? (3 hónapja akartam albérletbe menni) meg mennyi pénzem van??? Hát valahogy úgy érzem nem tartozik rá, a szüleim sem kérdezik meg, max a páromra tartozna, így nem is nagyon válaszoltam a kérdésére. Olyan mintha számon akarna kérni...

Vagy csak én reagálom túl? 24/L

2017. okt. 25. 10:19
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:
Igen sajnos én is így látom hogy semmi jó nem fog kisülni a végén belőle... :/ Párom is azért hagyta rábeszélni magát erre a verzióra mert ő nem rohad egy albérletbe akkor sosem lesz saját házunk meg havi 60-70 ezret kidobni csak azért hogy lakhassunk valahol szerinte nagy butaság.
2017. okt. 25. 11:56
 12/37 anonim ***** válasza:
84%

ja lehet butaság,de ez is az.

így tutira vége lesz a kapcsolatnak és más értelmes nő sem fog odacuccolni

2017. okt. 25. 12:00
 13/37 A kérdező kommentje:
szerintem is többet érne a nyugalmunk, az a legtisztább ketten magunknak, de nem tudom hogy tudnám jobb belátásra bírni páromat, az apja meg mártírkodik, bűntudatot kelt benne hogy egyedül hagyja? meg ilyenek... hát ez lenne az élet rendje, mindenki megy magának.. :/
2017. okt. 25. 12:07
 14/37 anonim ***** válasza:
87%

Végre egy ember, akinek előre is villognak a vészjelzők, nem csak utólag!

Kérdező, bocsi, biztosan az én hibám, de vmt nem értek: párodnak van egy saját, kizárólagos tulajdonú tanyája, azon egy kis ház és plusz a telek? Jól értem?

Persze az sem mindegy, hogy ugye a nevelőanyja vette a párod pénzéből, ez rendben, de honnan a pénz? Nem a pénztárcátokban akarok kutakodni, hanem nem ártana tisztázni, ki kitől van függő helyzetben, mert mindig ez jelenti a probléma alapját.....

Tovább:

Ha a párod apja, aki ugye nem volt a mintaszülő prototípusa, a fia tulajdonában lakik és ezek mellett máig házicselédnek használja a fia menyasszonyát, akinek kb szava se legyen, akkor vajon mire számíhatsz majd, ha elkötelezitek magatokat az építkezésnél, nekifogtok, beleölitek minden pénzteket és előáll az a helyzet, hogy innen nehéz csak úgy, hatalmas anyagi veszteségek nélkül kiugrálni?

(Pl. miért kell rá kitakarítani, annyira öreg, beteg?? Nem mintha akkor ugye a te kötelességed lenne.... Vagy egyszerűen megrekedtünk a középkorban, oszt a jány dóga a takarítás, meg a kuss, meg amúgy is egy oltári nagy bunkó, aki végre talált vkt, akinek majd parancsolgathat?

Szerintem ezzel az emberrel nem fog működni. Még úgy sem, hogy külön házban lesztek, mert akkor is közel lesz és ez a mentalitású ember tönkretesz maga körül mindent.

Ha rendes, becsületes valaki lenne, akkor örülne, hogy kapott egy újabb lehetőséget és igyekezne segíteni, ahol csak tud, nem még feszkót gerjesztene, beszólogatna meg parancsolgatna!

Megértem, hogy a párod nem akar a hessbe albérletet fizetni, hiszen abból már a sajátját is fizethetné, de ez így, ebben a formában borítékolható, hogy nem lesz jó.

2017. okt. 25. 12:16
 15/37 A kérdező kommentje:
Igen jól érted, hát amiket össze gyűjtött párom után ugye a nevelőszülők általában gyűjtenek a nevelt gyereknek családi pótlék stb ezeket félre teszik és így van egy megindulási alapja, ebből a pénzből vette meg páromnak a tanyát
2017. okt. 25. 12:25
 16/37 A kérdező kommentje:
Hát adok magamra meg na csak városi lány vagyok ez az igazság, és olyan kis szeleburdinak néz, ha már nézek ki valahogy biztos nem értek semmihez sem beállítottság. Múltkor elmagyarázta hogy kell mosogatni... hát mondanom sem kell milyen arcokat vágtam. :D Pedig nem vagyok finnyás stb, számtalanszor elkísértem párom mikor traktorozott, segítettem neki, meg nem az van ha meglátok egy tehenet hogy úristen, elvagyok az állatokkal is, mi is tartunk itthon. Ezért nem is értem miért ilyen velem? Hát olyan vagyok ha már 2 hete gyűlik a mosatlanja csak elmosom mert zavar.
2017. okt. 25. 12:31
 17/37 anonim ***** válasza:
87%
Miért olyan magától értetődő, hogy az öreg ott lakik a fia ingatlanában? Ha jól értem, nem is nevelte, mire fel pampog meg irányít? Vigyázz, mert sok olyan ember van, akit gyerekkorbsn elhanyagolt
2017. okt. 25. 12:40
 18/37 anonim ***** válasza:
79%
folyt. )a szülője és felnőttkorában annál kétségbeesettebben keresi a kegyeit.
2017. okt. 25. 12:42
 19/37 A kérdező kommentje:
Hát nevelte is meg nem is, és szerintem most próbálná bepótolni, vagy így jóvá tenni a dolgokat, de nem tudom hova akar nevelni egy 24 éves felnőtt embert, már régen lekéstek róla, párom vele lakik pár hónapja ( a nevelőszülőknél jöttek új gyerekek így a nevelőanyja kiköltöztette páromat így ment az apjához) de alig jár haza nem is szeret otthon lenni, és ezért nem is értem miért akarja hogy én is oda költözzek mikor ő sincs otthon sosem?
2017. okt. 25. 12:43
 20/37 A kérdező kommentje:
Eredetileg mikor páromat befogadták az apját is, ott éltek együtt kiskorában csak az apja már elkezdett kibontakozni irányítani és a nevelőapa kitette így jutott a tanyába, így maradt magába.
2017. okt. 25. 12:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!