Működhet így az együtt élés?
Most leszek 2 éve együtt a párommal, nagyon szeretjük egymást. Kb 30 km-re lakik tőlünk egy faluban, nevelő szülők nevelték de az igazi szüleivel is tartja a kapcsolatot, na most az a helyzet hogy van egy tanya a nevén, egy két szobás ház és a hozzá tartozó telek, ( a nevelő anyja vette meg neki annak idején a párom pénzéből) az igazi apja ott lakik régóta már, nincs senkije egyedül él. Az a terv hogy felújítják a házat építenek hozzá konyhát, fürdőszobát, és szeretné párom ha oda költöznék. Elvileg jövőre elkezdenénk a nagy ház építését, ami páromé és enyém lesz, az apja meg maradna ugyan úgy ebben a kis házban, csak egy telken. Na most attól tartok, hogy engem már kicsit modernebb szemlélettel neveltek a szüleim, van mindenről véleményem, amit meg is osztok velük, meg 24 évesen szeretném már a saját életemet élni, nem mondják meg hova menjek meg nem szólnak bele a dolgaimba. Szerették volna ha közös albérletbe megyünk párommal, igazság szerint én is, de a párom részéről a család lehurrogta az ötletet, mondván úgy sem tudtuk volna fenntartani magunkat, miért találok ki ilyeneket,(ő is én is dolgozom). Meg minek mennénk ha kész lesz a ház és ott el lakhatunk?
Meg néha olyan furán tesz az apja, mikor lemegyek hozzájuk mindig elmosogatok rendet rakok kitakarítok rá, és múltkor mentek a boltba, mondom megyek én is veszek valamit, erre mondja hogy maradjak itthon takarítani? Mikor már minden kész volt alapból, és párom is mondta neki hogy most ez mi? Miért ne jöhetne? És tartok tőle hogy ha oda költözöm sok lesz az ilyen konfliktus, sosem élt párkapcsolatban, párom is csak úgy be sikerült annak idején, aztán mikor a papa meghalt az apja keményen alkoholista lett, elvesztette a munkáját, majd mikor párom megszületett akkor tette le a piát. Szerintem nem nagyon értheti milyen egy rendes párkapcsolat. Meg úgy érzem mindig oda akarja láncolni a páromat, elmegyünk valahová, hová mentek? miért mentek? nem jó itt nektek? DE mi megyünk a barátainkhoz, ...hát jöjjenek ők miért ti mentek?
Valamelyik nap meg konkrétan nekem állt hogy, na? eltetted már a 3 havi albérleti díjat letetted? (3 hónapja akartam albérletbe menni) meg mennyi pénzem van??? Hát valahogy úgy érzem nem tartozik rá, a szüleim sem kérdezik meg, max a páromra tartozna, így nem is nagyon válaszoltam a kérdésére. Olyan mintha számon akarna kérni...
Vagy csak én reagálom túl? 24/L
Apukához semmiképpen nem költöznék, ha ilyen stílusú. Maximum akkor, ha a házépítés elkezdődik és tudom, hogy csak x ideig kell ezt kibírnom. Egy dátum ismerete szerintem sokmindent megkönnyít. Enélkül biztos hogy nem!
A tanyával nincs gond, én eléldegélnék ott ha jó helyen van. Apuka stílusával van a baj és az a sejtésem, hogy ő már nem az a korosztály, akit meggyőztök bármiről is. Nem hiányzik, hogy generálja a feszültséget köztetek állandóan. Ha fogadni kellene, a teljes vagyonomat arra tenném, hogy apukához költözést követően 5 éven belül mindenki menekülni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!