Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mi ez a kettős mérce?

Mi ez a kettős mérce?

Figyelt kérdés

Terveztük lemosni az ajtókat ablakokat, de a feleségem sopánkodott, hogy utál hidegben ablakot pucolni, mert nem lesz szép a pára miatt.

Zárójelben jegyzem meg, hogy a 95%-ban én csinálom, mert neki tériszonya van.

Mondom neki, hogy "Anyád azt mondta, hogy denaturált szesszel kell áttörölni, akkor nem lesz párás!"

Erre elkezd csapkodni, visítani, hogy az anyám MIÉRT SZÓL BELE AZ ÉLETÜNKBE, talán azt hiszi, hogy a "jó tanácsai" nélkül ő nem tud ablakot pucolni?

És folyamatosan ordibálva leszedte a keresztvizet anyámról, aki 120 km-re lakik tőlünk egy évben 3-4x látjuk, akkor is én hívom hozzánk és tele ajándékkal érkezik.

Soha egyetlen rossz szót nem mondott neki, pedig biztos volt, hogy nem tetszhettek neki dolgok, mert csináltunk baromságokat szépen.

Nézek rá, hogy mi a fene baja van, aztán rájöttem, hogy félreértette, mondom neki, hogy nem az én anyám, hanem a tiéd mondta.

Erre kisimul a képe, kapja a telefonját, elkezd dumálni az anyjával, hogy mi is az a szer és tényleg olyan jó? De jó! De jó! De jó!

Majd kitér a menstruációjára, meg a testvére aranyerére, megemlítve, hogy nekem is az van, miket szoktam mondani és csinálni amikor fáj és én mivel kezelem.

Komolyan úgy éreztem, hogy lerúgom a fejét, ezért inkább átmentem a haveromhoz, akinek elmeséltem.

Azt mondta, hogy náluk is a kettős mérce működik, az asszony anyja benne él az életükben, mindenbe tényleg beleszól és az rendben is van, az ő édesanyja meg levegőt se vehet, hogy ne legyen belőle egy direkt gerjesztett cirkusz.

Tényleg, mi a franc ez nálatok nők? Nagyon szeretném megérteni!

Mindenki véleményét megköszönöm, de nem akarok hozzászólni, mert nincs kedvem vitatkozni, csak érdekel, hogy ki, hogyan gondolja.

2017. okt. 12. 14:26
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
100%
Na a te helyzeted egy ékes példa arra, hogy nem azért hülye 3,14csa valaki, mert anyós, hanem természetből adódóan ilyen a személyisége. Ha netalántán a te feleséged is anyós lesz, akkor a leendő menye vagy veje szemében maga lesz a gonosz banya. És miért? Mert a feleséged egy erőszakos,birtokló, ostoba nőszemély. Egyébként egy nap ebből válás lesz, miután eltűnik a rózsaszín köd és már abból is eleged lesz, hogy a nejed az anyjának kitálal a prosztatádról. Szomorú, de van ilyen. Vagy a feleséged nem csak az anyósod szemében látja vagy elképzeli a szálkát, hanem észre veszi magában a létező gerendát, belátja a hibáit, és ezáltal jóra fordulhatnak a dolgok. Esetleg beszélhetnél a fejével.
2017. okt. 12. 19:45
 22/40 anonim ***** válasza:
83%

A fő kérdés alapján az jutott eszembe, hogy a feleségednek kisebbségi komplexusa van anyu mellett. Ez valóban nem ritka jelenség, bár általában fiatal pároknál jellemző, plusz személyiségtől függően nem kötelező a hiszti.

Ugye nagy általánosság, a "régi" családmodell: eddig anyuka gondoskodott rólad, most már a "zasszonynak" kell. Munkamegosztás meg modern gondolkodás ide vagy oda, tudat alatt ez ma is jelen van még. Még ha anyuka a legnagyobb jószándékkal akar segíteni az új asszonykának (pl. mi hogy mosunk ablakot, otthon hogy sül a rántotthusi, akármi), abból is lehetnek negatív érzések, miszerint "én még ezt se tudom megcsinálni (szerinte), mit szól hozzám majd az anyós". Kész a kisebbségi komplexus.

Mondok saját példát: mikor megvettük anno az első közös mosógépünket albérletben, anyós felhívott és elmagyarázta, melyik programot használjam, és 40 fokon moshatom a ruhát, de szedjem szét színenként... Ugyanígy kaptunk tanácsot főzéshez is. Én totál azt éreztem, hogy hülyének vagyok nézve, nem is értettem, honnan szedi, hogy ezeket ne tudnám magamtól.

Csak mondjuk én nem álltam neki hisztizni, mivel ismerem és jó lelkű nő, így nyeltem egy nagyot, és cukin bólogatva megköszönöm az összes tanácsot. :) De a mai napig azt érzem, hogy vizsgáztat, ha pl. beszélgetés gyanánt megérdeklődi, hogy miket szoktam főzni mondjuk. A saját anyjától jobban viseli az ilyet az ember. :) Meg őt le lehet rázni sértődés nélkül.

Ismerősi körben sok ilyet hallottam.

A későbbi kommentedet olvasva viszont ez már túlmutat a fent leírtakon. Vagy baromira kisebbségi komplexusa van a feleségednek, és ezzel kompenzál. Akármi is az oka, mindenképpen falhoz kell állítanod, mert azon kapod majd magad nemsoká, hogy anyukádat messzire kerülöd, a feleséged meg átment házisárkányba! Ha amúgy jó a kapcsolatotok, szerintem nem menthetetlen a dolog, de mindenképp kell, hogy ő is észbe kapjon.

2017. okt. 13. 09:01
 23/40 anonim ***** válasza:
96%
Mindenhol van kettős mérce. A feleségem jóban van édesanyámmal, de mégis a véleményeik nem ugyanolyan súllyal esnek latba. Szóval nem rendkívüli dolog, bár a ti esetetek elég durva. Nyilván frusztrált valami miatt, és az rajtad veri le. Sok erőt és kitartást a sárkányhoz.
2017. okt. 13. 10:11
 24/40 anonim ***** válasza:
43%
ilyenkor úgy örülök, hogy anyóspajtásom egy óceánnal arrébb lakik, szüleim meg európa másk felén :D
2017. okt. 13. 12:35
 25/40 anonim ***** válasza:
45%

jól bevásároltál öregem..

ilyenkor teszem össze a kezeimet, hogy egyedül vagyok

24f

2017. okt. 13. 15:13
 26/40 anonim ***** válasza:
71%

Idézhetlek? Vicces vagy.

"...meg a testvére aranyerére, megemlítve, hogy nekem is az van, miket szoktam mondani és csinálni amikor fáj és én mivel kezelem"

"inkább átmentem a haveromhoz, akinek elmeséltem"

Egyik kutya, másik eb. :)

2017. okt. 13. 16:46
 27/40 anonim ***** válasza:
78%

Nem vagy te véletlenül újságíró 26-os? Mert szerintem te mestere vagy a szövegkörnyezetből kiemelésnek és ezzel más értelmezés sugallásának.

Az teljesen más tészta, ha a feleség mesélgeti a nőnemű rokonának (anyjának) nagy pofával a férj intim dolgait, vagy a férj elmeséli a barátjának, hogy az asszony megint indokolatlanul belekötött az anyjába. Nekem ez kettő nem ugyanaz, sőt, Makó és Jeruzsálem és egyáltalán nem vicces.

2017. okt. 13. 17:00
 28/40 anonim ***** válasza:
71%

Itt csupán arra céloztam, hogy nem tudják egymás közt elrendezni a dolgaikat. :)

Ne kombinálj...

2017. okt. 13. 18:10
 29/40 anonim ***** válasza:
24%

28-as,

Kár csűrnöd-csavarnod!

Mondom, hogy újságíró vagy, ne tagadd!:)

2017. okt. 13. 18:43
 30/40 anonim ***** válasza:
87%
Saját tapasztalatból kiindulva...Bár ilyen hisztiket nem csinálok, de én sem kedvelem az anyósom. Teljesen butának néz bennünket. Amióta összeházasodtunk és gyermekünk született folyamatosan irányítani és vizsgáztatni akar. Ezek előtt nem tett ilyet, gondolom akkor még nem érezte hogy komoly lesz a dolog. Mindenbe beleszól amibe tud, úgy gondolja hogy egyedül nem vagyok képes semmire és ezt másokkal is megbeszéli a családban a hátam mögött persze. :) Édesanyám viszont az ellentéte, nem szeret beleszólni a dolgainkba, a gyereknevelésbe sem. Ha esetleg vigyáz rá akkor úgy csinálja ahogy kérem és nem úgy ahogy azt ő kitalálja. Ráadásul a saját szülőjét mindenkinek könnyebb "helyre tenni". Meg azért sokszor az anyósok is oda-oda böknek persze csak úgy hogy a fiuk ne vegye észre. ( Nálunk is volt ilyenre példa, férjem meg is volt lepődve, hogy ő ezt nem is vette észre. Akkor közöltem vele hogy talán mert sosem előtte mondják/teszik.) Ettől függetlenül persze lehetnek nagyon jó anyós-meny kapcsolatok is. Esetleg megpróbáltad megkérdezni a feleséged hogy mi a problémája édesanyáddal? Lehet van valami amiről te nem tudsz, vagy csak simán ilyen. :) :D Sok sikert! :D
2017. okt. 13. 23:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!